ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009


Το σύστημα της Ντόρας και οι «συνωμότες»  Πηγή www.antinews.gr 

Δεν υπάρχει υπουργός της απερχόμενης κυβέρνησης που να έχει τύχει τόσο μεγάλης ασυλίας από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ όπως η Ντόρα Μπακογιάννη. Φυσικά η ευνοϊκή μεταχείριση που είχε η υπουργός Εξωτερικών μέχρι σήμερα, δεν οφείλεται … στη «Θεά Τύχη», αλλά στο πανίσχυρο σύστημα το οποίο την στηρίζει και το οποίο εκτείνεται από την κορυφή της επιχειρηματική ελίτ μέχρι πανίσχυρα εκδοτικά συμφέροντα, και από αυλοκόλακες δημοσιογράφους μέχρι τοπικούς κομματάρχες, που είναι πάντοτε έτοιμοι να θυσιαστούν για την θυγατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «αφού η οικογένεια προσέχει πάντοτε τα παιδιά της και τα ανταμείβει ανάλογα με την προσφορά τους». Η ευθύνη της Ντόρας Μπακογιάννη στην υπόθεση της διαφυγής των βασικών κατηγορούμενων Χριστοφοράκου και Καραβέλα και η αγορές από τον γερμανικό κολοσσό της SIEMENS… πέρασαν «έτσι». Οι «καρπαζιές» που δέχθηκε, τη μία μετά την άλλη, η ελληνική διπλωματία όλα τα τελευταία χρόνια, επίσης. Οι επί μονίμου βάσεως διαφωνίες της υπουργού με έμπειρους διπλωμάτες, όλα τα προηγούμενα χρόνια «πέρασαν στα ψιλά» και η ελληνική διπλωματία κατέστη οικογενειακή υπόθεση.

Οικογενειακή υπόθεση

Ο πρώην γαμπρός και διευθυντής του γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη, Δημήτρης Ζαφειριάδης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έδινε την εντύπωση ότι γνώριζε … περισσότερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, δίνοντας επί μονίμου βάσεως «γραμμή» στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τα θέματα του υπουργείου, ενώ ο γιος της Κωνσταντίνος εκτελεί χρέη ειδικού συμβούλου. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείπεται ο ρόλος που διαδραματίζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του συστήματος ο σύζυγος της κας Μπακογιάννη κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος όταν πριν από καιρό είχε καταστήσει δηλωτική την πρόθεσή του να διεκδικήσει την θέση του προέδρου της ΕΟΕ (και εκεί η Αγία Οικογένεια) προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του προέδρου της ΕΟΕ και ισχυρού άνδρα του ΑΝΤ1 Μίνωα Κυριακού – να μην ξεχνάμε και τις καταγγελίες του Καρατζαφέρη για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Ασυλία από τα ΜΜΕ

Σε περιπτώσεις που η Ντόρα Μπακογιάννη διαφώνησε, σε βάρος του εθνικού συμφέροντος χάριν των δημοσίων σχέσεων, με βασικές στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης η πλειοψηφία των ΜΜΕ σιώπησε. Όταν η κα Μπακογιάννη, με τον κραυγαλέο τρόπο που αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου καλούσε ουσιαστικά τα ΜΜΕ να καλύψουν το … «μυστικό» γεύμα που είχε με τον έτερο «εσωκομματικό συνωμότη» Γιώργο Σουφλιά, συνέπειες δεν υπήρξαν. Η ηγεσία της ΝΔ, για άλλη μια φορά ανέχτηκε σιωπηλά τις παρασκηνιακές πρωτοβουλίες της υπουργού. Αντίθετα όταν άλλοι υπουργοί συναθροίζονταν με βουλευτές της ΝΔ, τα ΜΜΕ κολλούσαν επάνω τους τη ρετσινιά του «δελφίνου» και του «συνωμότη», προκαλώντας ρήγμα στις σχέσεις τους με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατία. Αλήθεια, που βρίσκονται σήμερα όλοι οι ανταγωνιστές της κας Μπακογιάννη στο εσωκομματικό πεδίο. Ο Γιώργος Βουλγαράκης, δεν πλήρωσε μόνο για τη δήλωσή του περί αντιστοιχίας «νόμιμου κα ηθικού», με αφορμή το ξέσπασμα του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Πλήρωσε πρωτίστως την συνάντηση που είχε με γαλάζιους βουλευτές στο in στέκι του Κολωνακίου J&K το 2005.

Ο άλλοτε πανίσχυρος «Τσάρος της οικονομίας» και ανταγωνιστής της κας Μπακογιάννη στην Α΄ Αθηνών Γιώργος Αλογοσκούφης, αντιμετωπίζει σήμερα τον σοβαρό κίνδυνο να μην εκλεγεί βουλευτής στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη. Έτσι λέγεται. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίσης υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α΄ Αθηνών αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του ζητήματος της διαδοχής, φοβούμενος ότι το πανίσχυρο σύστημα της «Αγίας Οικογένειας» θα τον αποδομήσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη σε ένα βαθμό. Οι «Βατοπεδινοί» και άλλοι πρώην υπουργοί, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα ή σε σκανδαλολογία, παραιτήθηκαν ή δεν συμπεριλήφθηκαν στις εκλογικές λίστες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το όνομα του οποίου ακούστηκε στην υπόθεση της SIEMENS. Βέβαια, κατά το παρελθόν κάποιες «κακές γλώσσες» χρέωσαν στην Ντόρα Μπακογιάννη κάποια παραπολιτικά που αποδομούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Περασμένα ξεχασμένα, όμως.

ΜΜΕ, επιχειρηματίες και κουμπαριές

Δημοσιογράφοι, οι οποίοι παρουσιάζουν κεντρικά δελτία ειδήσεων συμμετέχουν στην επικοινωνιακή ομάδα της υπουργού. Αλήθεια μπορούν να αντιμετωπιστούν ως αξιόπιστοι; Ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Alter το Σαββατοκύριακο Σωτήρης Ξενάκης εκτελεί χρέη συμβούλου επικοινωνίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Και αν ο πατριάρχης της «Αγίας Οικογένειας» Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έχει βαφτιστήρια στη μεγαλόνησο, η Ντόρα Μπακογιάννη επιδίδεται στο σπορ της κουμπαριάς στις επιχειρήσεις και στα media.

Ο κουμπάρος της Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είναι ο άνθρωπος της Ντόρας στο σύστημα Αλαφούζου και ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές της οικογένειας Μητσοτάκης στον τομέα των επενδύσεων. Σήμερα ακούγεται έντονα η σχέση – και ας μην υπάρχει κουμπαριά – με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος κατέχει «δυνατές» μετοχές στον «Πήγασο» του Γιώργου Μπόμπολα και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Λαμπράκη. Πρόκειται για δύο επιχειρηματίες οι οποίοι αποτελούν τις βασικές εγγυήσεις για το πολιτικό μέλλον της κας Μπακογιάννη.

Στον χώρο των δημοσιογράφων το ενδεικτικότερο παράδειγμα κουμπαριάς ακούει στο όνομα Γιάννης Πολίτης. Πρόκειται για τον … δημοσιογράφο του ΔΟΛ, της ΝΕΤ, γενικού διευθυντή του «δημαρχιακού» και «ντορικού» 9.84 και εσχάτως του City FM.

Ας υπενθυμιστεί ότι διευθυντές μεγάλων εφημερίδων συμμετείχαν στην αμερικανικού τύπου κολεγιακού τύπου ομάδα «Ως Εδώ» ενάντια στην τρομοκρατία. Τώρα τα τελευταία εκδοτικά κάστρα του «Καραμανλισμού», παρά τις φωτογραφήσεις των εκδοτών με τον πρωθυπουργό, έχουν λάβει ρητή εντολή από την εργοδοσία, δηλαδή από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζουν την έκδοση να … «παίξουν Ντόρα». Αν, αναλύσουμε, δε την κατάσταση ψηλότερα θα διαπιστώσουμε ότι οι απόγονοι των παραγόντων της διαπλοκής, διορισμένοι όντες, ασκούν διπλωματία υπερατλαντικά.

Έχουν περάσει χρόνια από την εποχή που οι άλλοι απόγονοι, εκείνοι του Τζώρτζ Μπους του πρεσβύτερου, απολάμβαναν το κρητικό λάδι σταλμένο από την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά μερικά πράγματα και οι σχέσεις με ισχυρούς μηχανισμούς στις ΗΠΑ δεν αλλάζουν, παρά τις κρίσεις που μεσολάβησαν.

Γενικά η Ντόρα Μπακογιάννη διατηρεί έναν καλολαδωμένο μηχανισμό, ο οποίος αποτελείται από επιχειρηματίες, αυλικούς δημοσιογράφους και κουμπάρους. Οι υποστηρικτικοί πυλώνες για την «ανερχόμενη ηγέτιδα» έχουν ήδη δημιουργηθεί. Σε μικρότερη κλίμακα, αλλά στο ίδιο μήκος κύματος, εντοπίζεται η πολύ καλή σχέση που διατηρεί η Ντόρα Μπακογιάννη με τον επίδοξο mediάρχη Νίκο Χατζηνικολάου, κάποιοι από τους παρατρεχάμενούς του δημοσιογράφοι bloggers είχαν βρει στέγη στο σύστημα Ντόρας, χτυπώντας όλους τους ανταγωνιστές με βρώμικο τρόπο. Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή ο κοινός παρονομαστής αναφορικά με όσους έχουν ασκήσει κριτική σε αυτό το σύστημα: «Τους έχει φάει η μαρμάγκα».

Μέσα στο κόμμα

Σκληρά «ντορικοί» μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι οι Θοδωρής Κασσίμης, Κώστα Κιλτίδης, Γιάννης Ιωαννίδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ανεξάρτητα από την επάρκειά του να χειριστεί θέματα της αρμοδιότητος του υφυπουργού Εξωτερικών περίπου επιβλήθηκε από την Ντόρα Μπακογιάννη. Στους φίλα προσκείμενους συγκαταλέγονται η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο Στέλιος Νικηφοράκης, ο οποίος εκτελεί χρέη ομαδάρχη στη βουλή και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP