ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τα ανεπίτρεπτα λάθη της κ. Μπακογιάννη

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009


09-03-2009      '' Για πρώτη φορά μετά το 1974 η Ουάσινγκτον δεν τηρεί κάποια, τυπική έστω, ισορροπία στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

Η τουρκική διπλωματία τα «παίρνει όλα», με ευθύνη της υπουργού Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη.

Άνθρωποι των Μπους

Η κ. Μπακογιάννη αλλά και άλλα μέλη της οικογένειάς της πρόβαλλαν για αρκετά χρόνια τις στενές τους σχέσεις με την οικογένεια Μπους.

Υποτίθεται ότι η προβολή των στενών οικογενειακών σχέσεων εξυπηρετούσε τα εθνικά μας συμφέροντα. Στην πράξη δεν απέδωσε διπλωματικά οφέλη, αλλά ενίσχυσε την εικόνα της κ. Μπακογιάννη στο εσωτερικό του κόμματός της. Της επέτρεψε να προβληθεί σαν η μελλοντική αρχηγός της ΝΔ, που θα είχε την απόλυτη υποστήριξη του αμερικανικού παράγοντα. Η διπλωματία που ασκούμε, όμως, δεν πρέπει να έχει σχέση με τα συμφέροντα ορισμένων πολιτικών οικογενειών αλλά με τα συμφέροντα της χώρας. Σαν να μην έφτανε αυτό, η κ. Μπακογιάννη έχει μετατρέψει το υπουργείο Εξωτερικών σε μια καθαρά οικογενειακή υπόθεση. Έχει σαν βασικούς της συμβούλους το γιο της, τον πρώην γαμπρό της και άλλους δύο... κουμπάρους. Έχει μετατρέψει το υπουργείο σε μηχανισμό αυτοπροβολής της για εσωκομματικούς λόγους, που δεν έχει καμία ουσιαστική συμβολή στην αναζήτηση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής. ''


'' Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον, η κ. Μπακογιάννη δημιούργησε -με τις κατάλληλες διαρροές στα ελληνικά ΜΜΕ- την ψευδή, όπως αποδείχθηκε, εντύπωση ότι είχε εξασφαλίσει τη συμπαράσταση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κλίντον σε ζητήματα που αφορούν την τουρκική αδιαλλαξία στο Αιγαίο και την Κύπρο.
Σε αντίθεση με όσα διέρρεε η κ. Μπακογιάννη, η κ. Κλίντον, κατά την επίσκεψή της στην Άγκυρα, δεν έθεσε κανένα θέμα για την πολιτική της Άγκυρας στο Αιγαίο, ενώ επιβράβευσε την πολιτική της Άγκυρας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητώντας -στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος με τον Τούρκο ομόλογό της- την άρση της «απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων. Ως γνωστόν, η επίσημη θέση της Λευκωσίας, που πρέπει να υποστηρίζεται και από την Αθήνα, είναι ότι δεν υπάρχει απομόνωση Τουρκοκυπρίων, αλλά συνέπειες της παράνομης κατοχής του βόρειου τμήματος ενός ανεξάρτητου κράτους από τα τουρκικά στρατεύματα. Η κ. Κλίντον πήγε στην Άγκυρα χωρίς να περάσει από την Αθήνα, όπως τουλάχιστον έκανε η προκάτοχός της κ. Ράις, ανακοίνωσε την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία, αναβάθμισε στρατηγικά τη γειτονική χώρα και στήριξε τις απαράδεκτες επιλογές της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας. ''

Τόσα χρόνια τρώει και πίνει ο Μπους και η παρέα του στο σπίτι των Μητσοτάκηδων στη Κρήτη. Να μην τους κάνει δώρο και την Προεδρία της παράταξη μας ?   

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP