ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ  07/06/2009

ΣΤΗ... «δίνη του κυκλώνα» βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την εμπλοκή της στην υπόθεση του Χρ. Καραβέλα, όπου οι χειρισμοί της προκάλεσαν μεγάλη φθορά στην κυβέρνηση και άνοιξαν την ψαλίδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Πόσω μάλλον που αυτούς τους χειρισμούς δεν τους αποδίδουν στη... συνήθη ολιγωρία του διπλωματικού μηχανισμού, αλλά σε σκόπιμη κωλυσιεργία της ιδίας, προκειμένου εκείνος να έχει χρονικά περιθώρια να διαφύγει στο εξωτερικό!

Στις τάξεις των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και των βουλευτών επικρατεί αναβρασμός καθώς διαπιστώνουν ότι η υπόθεση φαίνεται ότι θα επιδράσει σε μεγάλο βαθμό στο αποτέλεσμα των εκλογών. Δυσφορία και αγανάκτηση υπάρχει, ωστόσο, και στο Μέγαρο Μαξίμου. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους σημειώνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο Κ. Καραμανλής πήρε πάνω του το παιχνίδι, έδωσε σκληρή μάχη στην προεκλογική περίοδο και κατάφερε να «μαζέψει» τη διαφορά. Ήρθαν όμως, όπως λένε, οι χειρισμοί της κ. Μπακογιάννη και τα γκρέμισαν όλα, προκάλεσαν αποσυσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία και έδωσαν... αέρα νίκης στο ΠΑΣΟΚ. Το κυριότερο δε,σημειώνουν , ενώ το συγκεκριμένο σκάνδαλο στήθηκε και... ανδρώθηκε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, βρεθήκαμε σήμερα στο σημείο να απολογείται η Νέα Δημοκρατία και να πλήττεται σημαντικά παραμονές ευρωεκλογών. Είναι γεγονός ότι πριν «σκάσει» η υπόθεση του Χρ. Καραβέλα η διαφορά είχε φθάσει τις 2 μονάδες με τάσεις περαιτέρω μείωσης. Όμως από την Κυριακή και μετά εκτινάχθηκε πάνω από τις 4 και σε ορισμένες δημοσκοπήσεις πάνω από τις 5 μονάδες.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος για την εξέλιξη που είχε η συγκεκριμένη υπόθεση και φαίνεται να υιοθετεί την άποψη, που διατυπώνουν βουλευτές της παράταξης, περί «σκόπιμης αδράνειας» της κ. Μπακογιάννη που διευκόλυνε τη φυγή του κ. Καραβέλα. Φοβούμενη ενδεχομένως, όπως λένε, ότι αν έμενε και προφυλακιζόταν μπορεί να μιλούσε... Μην ξεχνάμε ότι μέλη της οικογένειας έχει αποκαλυφθεί ότι είχαν πολλά πάρε-δώσε με τη Ζήμενς και τον Μιχ. Χριστοφοράκο.


Το εντυπωσιακό είναι ότι, για πρώτη φορά, η Ντόρα δέχτηκε σκληρή κριτική από τις εφημερίδες, με τις συμπολιτευόμενες «Καθημερινή» και «Ελεύθερο Τύπο» να θέτουν εμμέσως ακόμη και θέμα παραίτησής της. Ακόμη πιο «επιθετική» ήταν η στάση της «Ελευθεροτυπίας», που την κάλεσε επανειλημμένως και ευθέως να παραιτηθεί, αποδίδοντας σκοπιμότητα στις ενέργειές της. Η εχθρική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μέσων Ενημέρωσης έχει θορυβήσει την υπουργό Εξωτερικών που αντιλαμβάνεται ότι με ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα θα συγκεντρώσει τα «πυρά» μέσα από τη Νέα Δημοκρατία. Στη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποίησε μάλιστα αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις και παραχώρησε πολλές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις για να δικαιολογήσει τις ενέργειές της. Ελάχιστα πειστική ήταν και στην τελευταία – Παρασκευή βράδυ στο Mega. Εμφανίσθηκε για πρώτη φορά εκνευρισμένη, ανέβασε τους τόνους και «επιτέθηκε» στον Κ. Σκανδαλίδη με τρόπο που δεν το συνηθίζει.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP