ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Η Ντόρα δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τη δεινή ήττα για την Ελλάδα

25/01/2009

Βαρύ πλήγμα δέχτηκε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες για το θέμα των Σκοπίων. Το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα με την τελική ψηφοφορία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι 64 ψήφοι που πήρε η έκθεση του Έρικ Μέιγερ, καταγράφει ανάγλυφα το έλλειμμα εξωτερικής πολιτικής που υπάρχει στην Αθήνα.

Οι έλληνες ευρωβουλευτές που μετείχαν στην Επιτροπή (Δημητρακόπουλος ΝΔ, Μαριλένα Κοππά ΠΑΣΟΚ, Παφίλης ΚΚΕ, Γεωργίου ΛΑΟΣ) έδωσαν πραγματικά σκληρή μάχη για να αποτρέψουν αυτή την άσχημη για την Ελλάδα εξέλιξη, ωστόσο ήταν τραγικά μόνοι τους, με την έννοια ότι η επίσημη ελληνική διπλωματία, το υπουργείο Εξωτερικών, που έπρεπε να έχουν κινητοποιηθεί για να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, ήταν απόντα.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έχει τεράστιες ευθύνες, αφού πλέον, όπως λένε όλοι, ασχολείται με προσωπικές στοχεύσεις και αδιαφορεί τελείως για τα εθνικά συμφέροντα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά κοινή εκτίμηση, έπρεπε να έχει επιδιωχθεί συνεννόηση με υπουργεία Εξωτερικών άλλων χωρών αλλά και με προσωπικότητες. Άλλες από αυτές τις επαφές θα έπρεπε να τις έχει αναλάβει η ίδια η κ. Μπακογιάννη και άλλοι αρμόδιοι διπλωμάτες, προκειμένου να εξηγήσουν τις ελληνικές θέσεις και να ασκήσουν επιρροή για να μη βρεθεί η Ελλάδα με την «πλάτη στον τοίχο» στις Βρυξέλλες.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP