ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ? 04/03/2007

Σαν κεραυνός έπεσε στο κεφάλι του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών το βράδυ της περασμένης Πέμπτης: Την ώρα που ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και η υπόλοιπη κυβέρνηση αγωνιούσαν για την άρση και των τελευταίων εμποδίων προκειμένου να γίνει στις 6 Μαρτίου η υπογραφή της «στοιχειωμένης» συμφωνίας για την κατασκευή του περιβόητου πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης που εξαρτάται απολύτως από τη Ρωσία, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυε επίθεση εναντίον της… Μόσχας!

Και μάλιστα για εντελώς εξωφρενική αφορμή που αποδείκνυε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι κάποια άλλη σκοπιμότητα κρυβόταν πίσω από την κίνηση της Ντόρας: το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του εκπροσώπου του έκανε επίθεση εναντίον του Κρεμλίνου επειδή αυτό αντιδρά εντονότατα στην απόφαση της κυβέρνησης Μπους να εγκαταστήσει αντιπυραυλικό σύστημα στρεφόμενο εναντίον της Ρωσίας πολύ κοντά στα σύνορά της, στην Πολωνία, με τα ραντάρ του συστήματος αυτού να προορίζονται για εγκατάσταση στην Τσεχία. Έγιναν έξω φρενών οι Ρώσοι. Έκαναν δηλώσεις ο υπουργός Εξωτερικών τους, ο υπουργός Άμυνας κ.λπ., ενώ ο διοικητής των πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας στρατηγός Νικολάι Σολοφτσόφ είπε : " Όποια χώρα αποφασίσει να δεχτεί στο έδαφός της τέτοιο πυραυλικό σύστημα οφείλει να γνωρίζει ότι καθίσταται στόχος των στρατηγικών πυραύλων της Ρωσίας και ότι σε περίπτωση εχθροπραξιών οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες και για τις δύο πλευρές".

Για να απαντήση η υπουργός μας «Δηλώσεις οι οποίες στρέφονται κατά των συγκεκριμένων κρατών (σ.σ.: Πολωνίας και Τσεχίας) δεν βοηθούν και επηρεάζουν αρνητικά τον διάλογο ΝΑΤΟ - Ρωσίας».

Δεν πίστευε στα μάτια της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που χρειάζεται κανά… μήνα για να κάνει κάποια κίνηση π.χ. προς το ΝΑΤΟ ακόμη και όταν τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα φτάνουν στην Εύβοια, αποφάσιζε ξαφνικά να παρέμβει στη διαμάχη ΗΠΑ - Ρωσίας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Βερολίνο, που είναι παραδοσιακά πολύ επιφυλακτικό σε οποιαδήποτε επίκριση κατά των Αμερικανών σε στρατιωτικά θέματα, είχε σπεύσει να δημοσιοποιήσει την αντίθεσή του προς την αμερικανική πυραυλική εγκατάσταση. Οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση Μπους ήθελε να εγκαταστήσει τους πυραύλους αυτούς με στόχο να προκαλέσει κρίση στις σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία!

Εξηγήσεις για τη στάση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε από τον γενικό γραμματέα Χ. Ροκανά ο ίδιος ο ρώσος πρεσβευτής Αντρέι Βντοβίν, ο οποίος είχε κατ' ιδίαν συζήτηση για το θέμα και με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκο, στο περιθώριο εκδήλωσης της τιμηθείσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια κυβερνήτου της Αγίας Πετρούπολης και πρώην πρέσβειρας της Ρωσίας στην Αθήνα Βαλεντίνα Ιβάνοβα Ματβιένκο.




Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP