ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Η θυγατέρα βιάζεται... 27/08/2006 «ΠΑΡΟΝ»

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα ότι η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ασχολούμενη με την προσωπική της στρατηγική και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη διαδοχή του Καραμανλή, παρήγγειλε μέσω του υπουργείου Εξωτερικών - δημοσία δαπάνη δηλαδή- μέσα στον Ιούλιο μια μεγάλη έρευνα της κοινής γνώμης, για θέματα που αφορούν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα. Την έρευνα, που είναι η συνέχεια άλλης προηγούμενης, την ανέλαβε η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων ΜΕΤΡΟΝ ANALYSIS του κ. Στράτου Φαναρά - την οποία συμβουλευόταν και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και στη συνέχεια πήρε τις έρευνες της Ντόρας όταν ήταν δήμαρχος. Το κόστος της έρευνας, σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς, είναι περίπου 45.000 ευρώ.

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ αυτή έρευνα διατυπώνονται ερωτήματα που αφορούν την προσωπική της στάση και εικόνα, για τους χειρισμούς που έχει κάνει μέχρι σήμερα στο ΥΠΕΞ: αν τα πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα από τον κ. Μολυβιάτη(!), πώς βλέπουν οι ερωτώμενοι την παρουσία της στο μέλλον, αν θα τα πάει καλύτερα ή χειρότερα, ενώ υπάρχουν ειδικά ερωτήματα που αφορούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό(!) προκειμένου προφανώς να χρησιμοποιηθούν για τη χάραξη της προσωπικής της στρατηγικής στον εσωκομματικό αγώνα της διαδοχής, όποτε αυτή και αν γίνει…

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ στα ερωτήματα που αφορούν τον πρωθυπουργό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι περιλαμβάνεται το γενικότερο ερώτημα «αν εγκρίνετε ή όχι τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Καραμανλής χειρίζεται τα πράγματα ως πρωθυπουργός», ενώ υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τη διαχείριση της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, με ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής και για το αν η κυβέρνηση του Καραμανλή ήταν περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματική στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων από την κυβέρνηση Σημίτη.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ έχει και η ερώτηση που επιχειρεί κατά τη γνώμη μας να εκμαιεύσει αρνητική απάντηση της κοινής γνώμης για τη στάση του Καραμανλή απέναντι στους… συμμάχους, αφού ζητάει από τους πολίτες να απαντήσουν «αν η κυβέρνηση Καραμανλή κατά τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας λαμβάνει υπόψη της τα συμφέροντα και τις απόψεις των συμμάχων, παραπάνω από όσο έπρεπε, λιγότερο ή τόσο όσο θα έπρεπε»!

Το θέμα, όπως είναι φανερό, είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ειδικά γιατί φαίνεται να δρομολογείται -όπως είπαμε και στην αρχή- μια σόλο καριέρα της Ντόρας, με τη χάραξη μιας προσωπικής στρατηγικής που βασικό στόχο έχει την αρχηγία της ΝΔ και την πρωθυπουργία (είναι δημοσίευμα του 2006).

ΤΕΛΟΣ, να σημειώσουμε ότι η υπουργός Εξωτερικών δεν κρύβει τις προθέσεις της και τους στόχους της και δυστυχώς δείχνει να την έχει καταλάβει ένα αμόκ για την αρχηγία και την πρωθυπουργία, ανάλογο με εκείνο που είχε πάθει τον τελευταίο καιρό για να φύγει από τον δήμο και να πάει στο ΥΠΕΞ… Στόχος της είναι η διαδοχή (επισημαίνουμε : είναι δημοσίευμα του 2006).

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP