ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Υπάλληλος της Βουλής

Η πλέον περιζήτητη δημόσια υπηρεσία είναι η Βουλή.

Και μπορεί σ’ αυτήν να μην μπαίνει όποιος κι όποιος, αλλά τουλάχιστον άμα μπει, απολαμβάνει μια σειρά από προνόμια που ελάχιστοι υπάλληλοι έχουν στη διάθεσή τους, ακόμη και αν εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Οι περίπου 1.500 υπάλληλοι της Βουλής είναι οι μοναδικοί δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι που εισπράττουν 16 και όχι 14 μισθούς ετησίως. Προβλέπεται, δηλαδή, ένας μισθός ως μπόνους με το κλείσιμο των εργασιών της Ολομέλειας τον Ιούνιο και άλλος ένας με το άνοιγμα τον Οκτώβριο. Λόγω και των ειδικών επιδομάτων, ο μέσος μισθός τους υπολογίζεται σε 2.000-2.500 ευρώ, έναντι 1.200-1.500 στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν ορισμένα από τα προνόμια που δικαιούνται οι βουλευτές : έχουν ελευθέρας για το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από το Μέγαρο του Κοινοβουλίου στην πλατεία Συντάγματος ή για το γυμναστήριο της Βουλής.

Μπορούν επίσης να αναθέτουν τη φύλαξη των παιδιών τους στον υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής. Να έχουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στο ιατρείο του Κοινοβουλίου. Να εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστύλιο. Να απολαμβάνουν φθηνό καφέ και φαγητό στο καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, γίνονται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και δίχως να δημοσιεύονται στο ΦΕΚ. Αρκεί, δηλαδή, μόνο η υπογραφή του προέδρου της Βουλής, όπως ορίζει ο Κανονισμός της. Πράγμα που σημαίνει ότι όποιος έχει το καλύτερο «μέσον », περνάει το κατώφλι.

Τα ρουσφέτια είναι διακομματικά και κανένας δεν έχει μείνει παραπονεμένος. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι πόρτες της Βουλής άνοιξαν διάπλατα επί προεδρίας του κ. Κακλαμάνη.

Γιοι και κόρες πολιτικών, δικαστικών, ανώτερων κρατικών αξιωματούχων ανήκουν στους ευνοημένους όλων των πολιτικών αποχρώσεων και σε όλα τα επίπεδα: από επιστήμονες, αστυνομικούς και υπαλλήλους γραφείου έως καθαρίστριες!

Η συνήθης πρακτική είναι να υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου (τρίμηνες, εξάμηνες ή δεκάμηνες), οι οποίες, όμως, μετατρέπονται σε αορίστου με μια υπογραφή του προέδρου.


ΨΑΧΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ? ΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
 

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP