ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009


Μονή Βατοπεδίου - Πάπιστας - Κτηματική Υπηρεσία

1 - Η Ιερά Μονή Βατοπεδίου ιδρύει στη Κύπρο μέσω του δικηγορικού γραφείου του τότε Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου 2 εταιρείες, την Rassadel και την Madeus.

Μέσω αυτών των εταιρειών η μονή πραγματοποιεί επενδύσεις 109.000.000 €.
Μέσω της Madeus αγοράζει έναντι 35.000.000 €, το 30 % του ομίλου Πάπιστα.

2 – Όμιλος Πάπιστα : ίδρυση το 1994 ενός καταστήματος λιανικής κινητής τηλεφωνίας.
Σε 14 χρόνια έγινε όμιλος με 14 εταιρείες και κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 213.500.000 €.
Στον όμιλο ανήκει η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε., η εταιρεία που αγόρασε στη Θεσσαλονίκη οικόπεδα 53 στρεμμάτων από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου (υπενθυμίζουμε ότι το 30% του ομίλου ανήκει στην μονή).

3 – Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) Θεσσαλονίκης, δηλαδή το πρώην ΣΔΟΕ, ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει τη μετεγκατάστασή της.
Το υπουργείο εγκρίνει και αναθέτει στην Κτηματική Υπηρεσία να προκηρύξει διαγωνισμό για την εξεύρεση του κατάλληλου κτιρίου.
Η Κτηματική Υπηρεσία προκηρύσσει τον διαγωνισμό προσδιορίζοντας ότι ενδιαφέρεται για χώρους γραφείων έκτασης 3.070 τ.μ. καθαρά (4.700 μικτά) και χώρο πάρκιγκ 2.300 τ.μ. Στην προκήρυξη αναφέρεται ρητά ότι το μηνιαίο μίσθωμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ, περίπου 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, τίμημα εξόχως υψηλό.
Ο διαγωνισμός γίνεται στις αρχές του 2006, κηρύσσεται άγονος αν και υπάρχουν προσφέροντες οι οποίοι καλύπτουν τους όρους της προκήρυξης.

4- Ο όμιλος Πάπιστα ετοιμάζει το σχέδιο του για να κάνει τη μίσθωση ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΟ.
Δεν έχει κτήριο για να το μισθώσει στο Υπουργείο Οικονομικών. Και τι κάνουν ? Βρίσκουν μία άδεια έκταση που ανήκει στην εταιρεία ΕΛΤΡΑΚ (αυτή με τα μηχανήματα Caterpillar, τα ελαστικά BRIDGESTONE κλπ) και της προτείνουν να την αγοράσουν δίνοντας της 2.000.000 € περισσότερα από ότι αξίζει.
Η ΕΛΤΡΑΚ βάζει ως εκπρόσωπο της στη συμφωνία τον κ. Βλασερό (στέλεχος του ομίλου ΛΑΤΣΗ).
Ο ίδιος κ. Βλαστερός είναι επιπλέον και στο Διοικητικό Συμβούλιο 8 εταιρειών του ομίλου Πάπιστα.

Για να προλάβουν να γίνει ο διαγωνισμός πριν τις Εθνικές εκλογές ( Σεπτέμβριος 2007) συντάσσουν πολεοδομικό σχέδιο και 6 Ιουλίου υποβάλλουν το φάκελο στη πολεοδομία Θεσσαλονίκης.
Τον ίδιο μήνα, ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ, στις 25 Ιουλίου εκδίδεται η άδεια.

Τον Αύγουστο 2007 (ένα μήνα πριν τις Εθνικές εκλογές) επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός ΑΛΛΑ με 2 διαφορές :
1 – μειώνουν το χώρο παρκινγκ για να είναι σύμφωνος με τα σχέδια που ΘΑ υποβληθούνε
2 – ΔΙΠΛΑΖΙΑΖΟΥΝ το μηνιαίο μίσθωμα, από 50.000 σε 100.000 € !!!!

Φυσικά ο όμιλος Πάπιστα παίρνει τη δουλειά όπως την ήθελε. Οι άλλοι διαγωνιζόμενοι απορρίπτονται και παίρνει ο όμιλος Πάπιστα τη δουλειά με λιγότερα τετραγωνικά, διπλάσιο μηνιαίο νοίκι, αναπροσαρμογή μισθώματος ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ και κλειστό συμβόλαιο για 10 χρόνια.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

Στις 16 Οκτωβρίου του 2007 (σχεδόν 2 μήνες μετά το διαγωνισμό) η ΕΛΤΡΑΚ πουλάει την άδεια έκταση 5,5 εκατ. ευρώ (2.000.000 περισσότερα από την αξία της).
Αλλά δεν την πουλάει στον όμιλο Πάπιστα (όπως ρητά προβλεπόταν στο προσύμφωνο που κατατέθηκε στην επιτροπή του διαγωνισμού με βάση το οποίο έγινε αποδεκτή η προσφορά του Ομίλου).
Την πουλάει στον …. ιδιώτη Ιορδάνη Παπαϊωάννου.
Ο Ιορδάνης Παπαϊωάννου φεύγει από την τράπεζα στη περιοχή της Καλαμαριάς (όπου έγινε η πώληση), πάει άμεσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και λίγη ώρα μετά ΠΟΥΛΑΕΙ την έκταση.
Σε ποιον ? στον όμιλο Πάπιστα με τιμή πώλησης 9.530.000 ευρώ, δηλαδή 4.070.000 ευρώ περισσότερα.

Εκτός από το κτίριο της ΥΠΕΕ, ο όμιλος Πάπιστα έχει νοικιάσει άλλα 2 κτήρια σε ΔΟΥ στη Θεσσαλονίκη : στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας και στη ΔΟΥ Καλαμαριάς (υπενθυμίζουμε ότι στη Καλαμαριά έγινε η πρώτη πώληση των 5,5 εκατ. ευρώ)

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP