ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Ελευθεροτυπία, Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Τα ίδια που λέμε μήνες εμείς τα γράφουν πλέον οι εφημερίδες.


Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει με ένα φορτηγό που στην ανηφόρα "έμεινε" από βενζίνη και ο οδηγός (ο Πρόεδρος ) "κατέβηκε" να το σπρώξει.



Ελευθεροτυπία :



"Περιστοιχισμένος από μια ηγετική ομάδα, η οποία στο γενικό σύνολό της κρίνεται κατώτερη των περιστάσεων, ο Αντώνης Σαμαράς οδεύει προς το 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματός του, που θα γίνει 25-27 Ιουνίου.



Κάτω από τη βαριά σκιά των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν τη Ν.Δ. συνεχώς να συρρικνώνεται και να αδυνατεί να αναπτύξει μία δυναμική, ώστε κάποια στιγμή να μπορεί να προβάλει ως εναλλακτική πρόταση εξουσίας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τις επιλογές που έχει κάνει, δείχνει να μην έχει πάρει το κινηματικού χαρακτήρα μήνυμα των εσωκομματικών προεδρικών εκλογών που τον ανέδειξαν.....



Η Ν.Δ. δεν έχει ισχυρή ομάδα στον τομέα της οικονομίας, όπου θα δοκιμάζεται η χώρα για τουλάχιστον 5-6 χρόνια. Πώς θα πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει αύριο όταν δεν διαθέτει εκείνα τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να σηκώσουν το βαρύ φορτίο ....



Σε διαχειριστικό επίπεδο κινείται και ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της Ρηγίλλης. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος τις περισσότερες μέρες είναι «εξαφανισμένος» από τους δημοσιογράφους, με τους οποίους υποτίθεται πρέπει να συνομιλεί. Δεδομένου ότι υπήρξε δημοσιογράφος και ο ίδιος γνωρίζει τις απαιτήσεις της θέσης του. Επομένως ή είναι πολύ φτωχή η πολιτική παραγωγή του κόμματός του, οπότε δεν έχει τι να πει, ή ο Σαμαράς δεν του δίνει περισσότερες αρμοδιότητες. Σχεδόν «εξαφανισμένοι» είναι και οι τομεάρχες. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχουν επιτύχει να αποκτήσουν έναν διακριτό ρόλο στα ΜΜΕ ούτε βέβαια υπήρξε ένας σχεδιασμός της Ρηγίλλης για την αξιοποίησή τους ...."




Εμείς θα το λέμε και θα το ξαναλέμε : κάποιοι είδαν την πολιτική τους ευκαιρία στο πρόσωπο του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ και με γνωστούς και φίλους κατάφεραν και "χώθηκαν" σε θέσεις - κλειδιά του κομματικού μηχανισμού.



Τα αποτελέσματα δεν έρχονται με τη ... γλώσσα αλλά με τις πράξεις και σε αυτές μέχρι τώρα έχουμε τεράστιο κενό. 

Read more...

ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Πολλές φορές έχουμε αναφέρει την έλλειψη ικανών στελεχών στη διοίκηση της παράταξης.



Είναι ένα πρόβλημα που δεκαετίες έχει η παράταξη μας και οφείλεται κατά κύριο λόγο στη τακτική που είχαν στη διοίκηση να κλείνουν τις πόρτες στα ικανά στελέχη της Βάσης και να προωθούνε φίλους και συγγενείς.



Αυτή η χρόνια ασθένεια, όχι μόνο μας οδήγησε στο διασυρμό αλλά - όπως έχουμε σε παλαιότερη ανάρτηση, ξαναπεί - θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερες για τη παράταξη περιπέτειες.



Καθημερινά βλέπουμε όλοι την άριστα οργανωμένα τακτική του Πασόκ να στοχοποιεί στελέχη της παράταξης για να δικαιολογήση τις αντιλαϊκές αποφάσεις.



Άμεσα μετά από κάθε απόφαση του, ανακοινώνει μέσα από τα γνωστά μονοπάτια της παραπληροφόρησης ένα όνομα της παράταξης και το οποίο στοχοποιεί στα μάτια του κόσμου.


Οδηγεί, με άριστη τακτική, την οργή του κόσμου ενάντια στη Νέα Δημοκρατία.


Την ίδια στιγμή στοχοποιεί και τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο πολλοί στη παράταξη είναι έτοιμοι να "πετάξουν" σε ειδικό δικαστήριο για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες.


Και το μεγάλο προβλημα μας είναι ότι καθημερινά είμαστε σε απολογία.


Καθημερινά προσπαθούμε να διακιολογήσουμε καταστάσεις και όπου δεν μπορούμε "βγάζουμε" σαν μόνη αιτία των κακών και των δεινών της Ελλάδας, το όνομα Καραμανλής.



Πολλές φορές έχουμε καταδικάσει αυτή την 100% ανόητη στάση γιατί υπό την άριστη πίεση του Πασόκ, κάποια στελέχη μας βγάζουν ονόματα και σκάνδαλα χωρίς αυτά να υπάρχουν, με μόνο στόχο να στρέψουν τη κοινή γνώμη αλλού, μακρυά από τα δικά τους ονόματα : και εδώ τους εξυπηρετεί το όνομα Καραμανλής.




Εμείς θα αναφερθούμε στον πρώην πρωθυπουργό, το Κώστα Σημίτη ο οποίος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.


Και να γιατί :


To 1998 ο Κώστας Σημίτης ήθελε να συνδέσει το όνομα του με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Τα οικονομικά της Ελλάδας δεν ήταν αυτά που θα επέτρεπαν την είσοδο μας.



Το τεράστιο έλλειμα, η φοροδιαφυγή των λίγων και εκλεκτών που χρωστούσαν δις, οι χιλιάδες ανάπηροι μαϊμού, η κακοδιαχείριση, η παραοικονομία, η διαφθορά (1η η χώρα μας στην Ευρώπη) έπρεπε να αντιμετωπιστούν για να μπορέσει η Ελλάδα να είναι έτοιμη για την είσοδο στην ΟΝΕ.



Ο Κώστας Σημίτης αν και επέβαλε 97 νέους φόρους, δεν έκανε τίποτα για όλα τα παραπάνω. Εισέπρατε από φόρους αυτά που έτρωγαν οι γνωστές κρατικές ακρίδες.



Έπρεπε λοιπόν να βρει έναν τρόπο να ξεγελάσει και τους ξένους - για να του δώσουν το πράσινο φως για την ένταξη - αλλά και τους Έλληνες - για να φανεί ως ο χαρισματικός ηγέτης που επί των ημερών του η οικονομία πήρε άριστα και μας δέχθηκαν στην ΟΝΕ -.



ΚΑΙ ΝΑ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ


Ενώ είχε τη δυνατότητα - τότε - να βγάλει προς πώληση στις διεθνείς αγορές κρατικά ομόλογα και να βρει τα απαραίτητα χρήματα αυξάνοντας όμως ΦΑΝΕΡΑ το δημόσιο χρέος ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Αφού δεν ήθελε να φανεί ότι ζητάει χρήματα από έξω, απευθύνθηκε στην Αμερικανο - Ισραηλινών συμφερόντων Goldman Sachs, ένα τραπεζικό ίδρυμα.



Στόχος του να πάρει κρυφά χρήματα και να μην μάθει κανείς τίποτα : ούτε οι ξένοι αλλά ούτε και οι Ελληνες.



Με αυτό το τρόπο θα ανακοίνωνε ΣΕ ΟΛΟΥΣ ένα προϋπολογισμό άριστο και όλοι θα μιλάγανε για το θαύμα της Ελληνικής οικονομίας επί Σημίτη.




Από αυτούς, ο Κώστας Σημίτης ζήτησε και πήρε δάνεια, με τραγικά ανταλλάγματα για την Ελληνική οικονομία αφού η Ελλάδα πούλησε τα δικαιώματά της σε τέλη και αντιμισθίες στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" (συμφωνία που της έδωσαν τον μυστικό κωδικό "επιχείρηση Αίολος")  και ταυτόχρονα παραιτήθηκε των εσόδων από τα τυχερά παιγνίδια ( συμφωνία που της έδωσαν τον μυστικό κωδικό "επιχείρηση Αριάδνη").



Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, το Δημόσιο δεν έχει πλέον έσοδα από τις παραπάνω συμφωνίες πώλησης.


Είναι χρήματα που στέρησε από τα έσοδα του κράτους ο Κώστας Σημίτης.


Με τα χρήματα που εισέπραξε, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ και έκανε την εικονική μείωση του ελλείματος ώστε να μπει στην ΟΝΕ (κριτήρια Μάαστριχ).


Για να μην φανεί το τεράστιο δάνειο και τα ανταλλάγματα, τις δύο κωδικές "επιχειρήσεις" τις κατέγραψε ως "συμφωνία πώλησης".


Έτσι, εκείνη τη στιγμή η Ελλάδα - εικονικά - δεν αύξησε το χρέος της αλλά ο Κώστας Σημίτης στην κυριολεξία γκρέμισε - ουσιαστικά - την Ελληνική οικονομία.


ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2019.


Δηλαδή για να δώσει στοιχεία μαϊμού και να μπούμε στην ΟΝΕ την 1η Ιανουαρίου του 2001 ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ ΤΟ 2019.


Με δήλωση του, ο Γ. Παπακωσταντίνου - ο υπουργός του σημερινού Πασόκ - διακαιολογεί τη συγκεκριμένη τακτική και το Κώστα Σημίτη γιατί όπως λέει "δεν έγινε κάτι το παράνομο".


Βούλιαξαν οικονομικά την Ελλάδα και δεν είναι παράνομο !!!


Και ποιός πληρώνει ? σε ποιανού τσέπη είναι οι συνέπειες ?


Αλλά διαβάστε και τη συνέχεια : 


Για να "διευκολύνει" τον Κώστα Σημίτη το 2001, η  Goldman Sachs πληρώθηκε 300.000.000 ευρώ.


Η Ελλάδα έκρυψε με τον τρόπο αυτό τα προβλήματα κάτω από το χαλί, ώσπου, στις αρχές του 2009, άρχισαν να έρχονται οι πληροφορίες από τη Γερμανία για κίνδυνο χρεωκοπίας της Ελλάδας (σχετικά δημοσιεύματα του Σπήγκελ και άρθρο του Κώστα Σημίτη στην Ημερησία - ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ !!!).



H Goldman γνωρίζει άριστα όλες τις πτυχές του ελληνικού χρέους. Γνωρίζει επίσης τι πρόκειται να γίνει, αφού η ίδια το ετοιμάζει. Τι κάνει; Περιμένει να περάσει ένας μήνας από τις εκλογές, να συνειδητοποιήσει η νέα κυβέρνηση το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και στέλνει, σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν, αντιπροσωπεία τραπεζιτών στην Αθήνα, υπό το Νο 2 της τράπεζας Γκάρι Κον. Γίνονται δύο συναντήσεις, μία στο Υπουργείο Οικονομικών και μία στο ξενοδοχείο “Πεντελικόν” της Κηφισιάς. 



Τον Δεκέμβριο, οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα, παρόλο που γνώριζαν μια χαρά εδώ και καιρό την πραγματική κατάσταση γιατί οι ίδιοι ήταν που στήριξαν στην απάτη τον Σημίτη.



Στις 25.1.2010 η Ελλάδα βγάζει ομολογιακό δάνειο. Σε ποιόν ανέθεσε το Πασόκ τη διαχείρηση ? στη γνωστή τους  Goldman Sachs, η οποία και βγάζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τη συγκεκριμένη εργολαβία.



Ενώ η Goldman Sachs συνεχίζει να κερδίζει από τη διαχείριση του χρέους, δεν περιμένει ούτε μια μέρα από την πώληση του δανείου και χτυπάει την Ελλάδα μέσω των Financial Times, η οποία γράφει ότι η Αθήνα θέλει να δανειστεί από την Κίνα μέσω της Goldman Sachs.



Την είδηση την έδωσε η ίδια η Goldman Sachs όταν πληροφορήθηκε (άραγε από ποιόν;) ότι ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται να προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία με την Κίνα προκειμένου οι Ασιάτες της Cosco που έχουν πάρει το λιμάνι του Πειραιά να αναλάβουν ένα σημαντικό κομμάτι του δανεισμού της χώρας.


ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Cosco ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ.


Άρα κάποιος από το στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου "έδωσε" πριν μήνες αυτή τη πληροφορία στην Goldman Sachs ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ : ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ????  ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΑ ????



Όμως η εκλεκτή Τράπεζα του Πασόκ δεν σταματά εδώ : μεταξύ 26.1.2010 και 2.2.2010 οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες μεταξύ των οποίων και η Goldman Sachs, ρευστοποιούν συμβόλαια αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.



ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ Goldman Sachs ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΦΕΡΕ ΚΕΡΔΗ ένα έως τρία δισεκατομμύρια δολλάρια.




ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Αμίτ Σαρκάρ, επικεφαλής αμερικανικού επενδυτικού ταμείου Μάριαν στις 20.2.2010 :



"η δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους ΄Ελληνες πολίτες, δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μαλάκα”.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ 

Read more...

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Το τελευταίο καιρό ακούμε συνέχεια από τα ΜΜΕ και τα τηλεοπτικά παράθυρα για την καταστροφή της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τη κυβέρνηση Καραμανλή.


Ζούμε σε μία χώρα όπου το παράλογο είναι πλέον λογικό και η φαντασία, πραγματικότητα.


Κανείς δεν υποστηρίζει ότι επί Καραμανλή, όλα έγιναν όπως έπρεπε.


Κανείς δεν υποστηρίζει ότι επί Καραμανλή, η Ελλάδα έλυσε τα από δεκαετίες προβλήματα της.


Όμως ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.


Και αυτή η αλήθεια είναι ότι μία συγκεκριμένη ομάδα πρώην υπουργών μας ΜΑΖΙ με συγκεκριμένα στελέχη που οι ίδιοι διόρισαν στη Δημόσια Διοίκηση ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.



Είναι η ίδια ομάδα - και δεν αναφερόμαστε στη κ. Μπακογιάννη - η οποία μέσα από γνωστά δημοσιογραφικά κυκλώματα, μένουν στο απυρόβλητο ρίχνοντας όλη την ευθύνη ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ στον Κώστα Καραμανλή.



Την ίδια στιγμή, άλλα πολιτικά στελέχη μας που οφείλουν πάρα πολλά στον ίδιο τον Καραμανλή βλέπουν όλη αυτή τη λασπολογία χωρίς την οποιαδήποτε αντίδραση.



Είναι η αηδιαστική Ελληνική πραγματικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας.



Ο Καραμανλής φταίνει για τη "ταβέρνα του Μαγγίνα" ? 


Ο Καραμανλής φταίνει για το αυθαίρετο του Σουφλιά ?


Ο Καραμανλής φταίνει για τον Παυλίδη ?


Ο Καραμανλής φταίει για το Βατοπέδι που ξεκίνησε επί Πασόκ και από τον Σημίτη ?


Ο Καραμανλής φταίει για τον Ζαχόπουλο ? και εάν μιλάμε για ερωτικά σκάνδαλα, μια ματιά επί Α. Παπανδρέου (Πρωθυπουργός) θα μας βγάλει μπροστά μας τη Μιμή, τη ροζ βίλλα, τα από άγνωστη πηγή χρήματα για τη κατασκευή της, τις χαρτορίχτρες, τους παπάδες και τους ... μάγους που έκανα το γνωστό φαγοπότι της δημόσιας περιουσίας.


Ο ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΑΛΛΗ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ (ΜΕΤΑ ΤΟ 1974) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ.


Θα μπορούσε να το πει εάν υπήρχαν έστω κάποιες ενδείξεις.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.


Για τους υπόλοιπους πρωθυπουργούς υπάρχουν ενδείξεις.


Για τον Ανδρέα Παπανδρέου ακόμα περιμένει ο λαός να μάθει που βρήκε τα χρήματα για τη Ροζ Βίλλα και μην ξεχνάμε την οριακή απαλλαγή του για το Σκάνδαλο Κοσκωτά.



Για τον Κώστα Μητσοτάκη το όνομα του συνδέθηκε με την σκανδαλώδη πώληση της Αγέτ Ηρακλής στον ιταλικό όμιλο Calzestruzzi, της οικογένειας του με τις δωρεάν συσκευές από τη Siemens.


Για τον Κώστα Σημίτη, ποτέ δεν μάθαμε πως 250.000.000 ευρώ που πήρε η χώρα μας ως δάνειο από την Ε.Ε. για το "Ελευθέριος Βενιζέλος", δεν έφτασαν ποτέ στα ταμεία του κράτους και πως 1.500.000 δολλάρια από αυτά τα χρήματα βρέθηκαν σε λογαριασμό στην Ελβετία στο όνομα κάποιου που είναι γνωστός για ξέπλυμα χρήματος.



Κάποια στιγμή αυτή η λάσπη στον Κώστα Καραμανλή πρέπει να σταματήσει.



Τέλος θα αναφερθούμε σε 2 γνωστούς δημιοσιογράφους που πρωτοστατούνε σε αυτή τη λάσπη.



Ο πρώτος είναι ο Γιώργος Κύρτσος : η ... ανεξάρτητη στάση του ενάντια στη παράταξη έχει τις ρίζες της στο Ίδρυμα Βουδούρη, την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", στον τότε Πρόεδρο της παράταξης Μιλτιάδη Έβερτ και στο όνειρο για είσοδο στη Βουλή του Γ. Κύρτσου.


Ο Έβερτ του έκλεισε τη πόρτα και ο Κύρτσος ευχαριστώντας με ανακοίνωση του, τους άγνωστους για το κοινό, φίλους του επιχειρηματίες άνοιξε την εφημερίδα City Press.


Για την Ιστορία θα πούμε ότι η εφημερίδα του μόνο το 2008 εισέπραξε από το κράτος, ΑΠΟ ΕΜΑΣ, για κρατικές διαφημίσεις 5.960.065 ΕΥΡΩ !!!.


Είναι μία δωρεάν διανομής εφημερίδα που την πληρώνουμε έμμεσα από το "παραθυράκι" της κρατικής διαφήμισης.  


Εάν δίπλα σε αυτά τα χρήματα βάλουμε και αυτά που εισέπραξε για τη "Free Sunday" που είναι 1.663.679 ευρώ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΤΣΟ 7.623.734 ευρώ ή 2,59 δισεκατομμύρια δραχμές.



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!! 



Ο άλλος δημοσιογράφος είναι ο Γιώργος Τράγκας : η εφημερίδα του "η Χώρα της Κυριακής" και "η Χώρα" έλαβαν το 2008, 2.611.007 ευρώ + 652.086 ευρώ.


Σύνολο  3.263.093 ευρώ.


ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ


ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ : Η Χώρα της Κυριακής πουλούσε κατά Μ.Ο 1.955 φύλλα ενώ η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας πολύ σπάνια ξεπερνούσε τα 1.000 φύλλα.


Και όμως ο σούπερ - ήρωας του λαού (μέσα από το καθημερινό του τηλεοπτικό παράθυρο στο ALTER), εκείνος που καθημερινά μας μιλάει για τη σπατάλη του Δημόσιου χρήματος πήρε με μία εφημερίδα που ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ  3.263.093 ευρώ από το Δημόσιο ταμείο, από τη δική μας τσέπη.



Είναι ο ίδιος που μιλάει για τη προστασία των εργαζομένων, ο ίδιος που πριν λίγα χρόνια είχε απλήρωτους για μήνες τους δημοσιογράφους που δούλευαν για εκείνον και που όταν ζήταγαν τα χρήματα τους, τους έδινε αντί για μισθό επιταγές 6 μηνών.



Για το θέμα θα ξαναμιλήσουμε. Ιδιαίτερα για τις εφημερίδες, τους εκδότες και τα χρήματα που εισπράτουν απλώχερα από τα Κρατικά ταμεία.



Άλλωστε  όλοι γνωρίζουν ότι η πτώση της κυκλοφορίας στις εφημερίδες είναι καθημερινά αυξανώμενη.


Όλοι γνωρίζουν ότι την ίδια στιγμή που χάνουν έσοδα από τις πωλήσεις ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ από τις κρατικές διαφημίσεις.


Δηλαδή ενώ ο κόσμος δεν αγοράζει εφημερίδες ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ.


Κοιτάξτε τα νούμερα :



2004 : 36.697.207 ευρώ


2005 : 31.148.735 ευρώ


2007 : 65.103.562 ευρώ 


2008 : 83.515.377 ευρώ


Για όλα αυτά θα επανέλθουμε με περισσότερα ονόματα και στοιχεία.

Read more...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΗΜΙΤΗ

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί από τον Κώστα Καραμανλή ως "ο αρχιερέας της διαπλοκής".


Δεν γνωρίζουμε γιατί ο τέως Πρόεδρος μας, έκανε "βήματα" πίσω σε αυτό τον χαρακτηρισμό.



Εμείς εδώ θα αναφέρουμε τη "γνωστή - άγνωστη" ιστορία της κατασκευής του αεροδρόμιου "Ελευθέριος Βενιζέλος".


Για να καταλάβουν όλοι για τι μιλάμε θα προχωρήσουμε σταδιακά. 


Ας δούμε που ανήκει το αεροδρόμιο : Στην «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.».



Στοιχεία της : "«Μια πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ του δημόσιου τομέα και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» είναι μια ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία υπεύθυνη για την κατασκευή (ολοκλήρωση Σεπτέμβριος 2000) και τη λειτουργία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» (έναρξη Μάρτιος 2001) για μια συνολική περίοδο 30 χρόνων. Η περίοδος εκχώρησης ξεκίνησε το 1996, με τη δημιουργία της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, στο οποίο το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 55% των μετοχών, ενώ ο ιδιωτικός τομέας συμμετέχει μέσω τριών μετόχων που έχουν στην κατοχή τους συνολικά το 45% των μετοχών της εταιρείας."



Το 45% ανήκει σε : Hochtief AirPort GmbH: 36.125%
                           ABB Calor Emag Schaltanlagen AG: 5%
                           Krantz T.K.T. GmbH: 3.75%
          Flughafen Athen Spata Projektgesellschaft mbH: 0.125%




Για τη κατασκευή του αεροδρομίου, ο Κώστας Σημίτης ζήτησε οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε..


Η Ε.Ε., πάντα επί Σημίτη διαθέτει στην Ελλάδα οικονομική βοήθεια πρώτα 997 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια άλλα 250 εκατ. ευρώ.


Μέχρι τώρα όλα καλά.



Όμως ως δια μαγείας το δεύτερο ποσό, εκείνο των 250.000.000 ευρώ δεν πάει στα ταμεία του Ελληνικού κράτους.



Τα χρήματα αυτά τα οποία ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου πήγαν στο ταμείο μίας εταιρείας που είχε την ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ, στη σουϊτα 815 στο ξενοδοχείο Divani Caravel hotel στην Αθήνα.



Αυτή η εταιρεία, με έδρα στη σουϊτα του ξενοδοχείου ήταν η «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», η εταιρεία που θα έφτιαχνε το αεροδρόμιο.


 

Παρά τη προσπάθεια τόσο από την τότε Ελληνική κυβέρνηση όσο και των "φίλων" της στην Ε.Ε., στα γραφεία στις Βρυξέλλες άρχισαν να αναρωτιούνται "τι συμβάινει".


Για να φτάσουμε στο καλύτερο : η Γαλλική αστυνομία, ερευνώντας το σκάνδαλο Total-Vivendi-Alcatel, έφτασε στον Jean Cillet, γνωστό "μεσάζοντα" σε διακίνηση "μαύρου χρήματος".



Η Γαλλική αστυνομία ζήτησε και κατάφερε το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.


Και να Η ΕΚΠΛΗΞΗ : σε λογαριασμό του στη Τράπεζα Paribas στη Γενεύη της Ελβετίας, βρήκαν 1.500.000 δολλάρια τα οποία ήταν μέρος των 250.000.000 ευρώ που είχε πάρει η κυβέρνηση Σημίτη ως δάνειο από την Ε.Ε..


ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.


Η Ε.Ε. μετά από αυτή την αποκάλυψη ζήτησε εξηγήσεις από τη κυβέρνηση Σημίτη.


Πως και γιατί αυτά τα χρήματα που δανείστηκε η Ελλάδα βρέθηκαν στο προσωπικό λογαριασμό του Jean Cillet.


Ακόμα περιμένουν....


Και ρωτάμε :


1 - ποιός και γιατί αποφάσισε τα χρήματα αυτά να πάνε άμεσα στην συγκεκριμένη εταιρεία ?



2 - υπάρχουν παραστατικά για τη διαχείρηση των συγκεκριμένων χρημάτων ?




3 - γιατί ο τότε πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, σοσιαλιστής Romano Prodi αρνήθηκε να αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία των συμβολαίων για τη κατασκευή του αεροδρομίου ?




4 - πως και γιατί βρέθηκαν αυτά τα χρήματα ( ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ) στη τσέπη του Jean Cillet ?




5 - τι έχει να πει ο Κώστας Σημίτης με το χαρακτηρισμό των χρημάτων αυτών (1.500.000 δολλάρια), από τη Γαλλική αστυνομία ως "χρήματα από μίζα" ?



Ο κ. Καστανίδης μίλησε σήμερα για το νέο Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, αναφερόμενος στο Βατοπέδι - το ΓΝΗΣΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ - είπε πως εάν βρεθούν ευθύνες θα αποδωθούν με "παραθυράκια" (λόγο αντισυνταγματικότητας) με το νέο Νόμο.


Συμφωνούμε κ. Καστανίδη : ο Κώστας Σημίτης πρέπει να δικαστεί με τα "παραθυράκια" του νέου Νόμου, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ως πρωθυπουργός να μην γνωριζε για τα 250.000.000 ευρώ και τις μίζες.  


 

 

Read more...

ΚΟΡΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Διαβάσαμε σε ιστολόγιο την ανοιχτή επιστολή που έστειλε η κόρη της κυρίας Μπακογιάννη, Αλεξία.


Δημοσιεύουμε κάποια σημεία της :


"1997, Συνέδριο εκλογής του Κώστα Καραμανλή. Πόντο, πόντο το έχω περπατήσει το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σπούδαζα και δούλευα έξω τότε, αλλά ήρθα για το συνέδριο-μη χάσω. Θυμάμαι, κάθομαι απέναντι σε ένα φίλο δημοσιογράφο που έχει φέρει και τη γραφομηχανή του (ακόμα δεν είμαι σίγουρη ότι χρησιμοποιεί computer) και μου εξηγεί τη δυναμική Καραμανλή «είναι πολύ δεξιό το κόμμα αυτό Αλεξία μου, κατάλαβέ το», «Ναι Γιάννη μου, αλλά ωσότου να γίνει από δεξιό κόμμα μεγάλη, φιλελεύθερη παράταξη της κεντροδεξιάς, μεσολαβούμε εμείς έτσι δεν είναι;"

 

" Δουλεύω πλέον κοντά 13 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Στα χρόνια αυτά και με την ιδιότητα μου «έξω από το χορό», πολλά είχα να καταλογίσω ανά καιρούς στη Νέα Δημοκρατία και δη στην κυβέρνηση Καραμανλή. Τι ατολμία, τι λαϊκισμό, τι αναποτελεσματικότητα." 

 

"Ορισμένες φορές μάλιστα, την πρόδωσα τη Ν.Δ. και στην κάλπη, κρυφά, συνωμοτικά, εγώ κι ο εαυτός μου, κάνοντας τη δική μου μικρή επανάσταση."


Η οικογενειοκρατία στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχει μακρόχρονη παράδοση.


Κάποια στιγμή και τα παιδιά της Μπακογιάννη θα τα δούμε να προσπαθούνε και αυτά να ...σώσουν τη χώρα, όπως ο παππούς και η μαμά τους.


Η καρέκλα στην οικογένεια Μητσοτάκη είναι κληρονομική.


Δυστυχώς όμως μαζί με τη καρέκλα "πάνε πακέτο" και οι ιδέες.


Δυστυχώς !!!   

Read more...

ΥΠΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

Για εμάς δεν είναι έκπληξη η τακτική του επιτελείου του προέδρου του Πασόκ, να στοχεύσει με όλα τα μέσα, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και την ίδια τη παράταξη.



Ο Γ. Παπανδρέου, όχι θεωρητικά αλλά πρακτικά είναι ένας πολύ εύκολος πολιτικός αντίπαλος.


Είναι αυτός που στο εξωτερικό θα ήθελε ο οποιοσδήποτε ως "αντίπαλο" για τη διεκδίκηση της εξουσίας.


Αντίθετα ο πρόεδρος της παράταξης είναι ένας ικανότατος πολιτικός, ένας ηγέτης της νέας γενιάς, που έχει όλα τα στοιχεία για να δημιουργήσει μία Ελλάδα για τους Έλληνες.


Δεν έχει "πολιτικά συμβόλαια", δεν έχει καμία δέσμευση με το παρελθόν, δεν ήταν μέλος σε κυβέρνηση - σε αντίθεση με το Γ. Παπανδρέου - που υποθήκευσε το μέλλον της χώρας.



Η σύγκριση ανάμεσα στους δύο προέδρους θυμίζει την Ελληνική ταινία "η κάλπικη λίρα", τίτλος που ταιριάζει στο Πρόεδρο του Πασόκ.

Σε επίπεδο πολιτικού γραφείου, τα στελέχη του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά υπερτερούν έναντι εκείνων που είναι στο αντίστοιχο γραφείο του προέδρου του Πασόκ.



Και όμως, την ίδια στιγμή τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν μπορούνε να διατηρηθούνε αλλά μειώνονται χωρίς να φαίνονται σημεία ανάκαμψης και είναι ορατός ο κίνδυνος να πέσουν ακόμα χαμηλώτερα.


Το Πασόκ είναι και εκείνο με μειωμένα ποσοστά (σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές) αλλά από θέση ισχύος αφού είναι στη κυβέρνηση, έχει περάσει έως τώρα με σχεδόν μηδενικές απώλειες τα ολέθρια λάθη του, έχει καταφέρει να διατηρηθεί - επαναλαμβάνουμε ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ - σε μεγάλη απόσταση από εμάς.


Αυτό που συμβαίνει είναι η πτώση των ποσοστών του Πασόκ αλλά και η ταυτόχρονη πτώση των δικών μας ποσοστών, με αποτέλεσμα ΠΑΝΤΑ έως τώρα, να υπάρχει αυτή η σταθερή διαφορά 9% - 10%.


Για αυτή τη πραγματικότητα, η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο μυστικό όπλο αλλά έχει κάτι το ουσιαστικό : ικανότατα στελέχη στον πολιτικό σχεδιασμό.


Είναι "σκληρά" κομματικά στελέχη και γνωρίζουν την πολιτική πραγματικότητα μέσα από αγώνες και όχι μέσα από βιβλία και δημόσιες σχέσεις όπως συμβαίνει με τα στελέχη που είναι στον δικό μας τομέα πολιτικού σχεδιασμού.


Τα συγκεκριμένα στελέχη του Πασόκ - και όχι ο ανίκανος πρόεδρος του - είναι εκείνα που καλύπτουν κάθε στιγμή το τεράστιο κενό που έχει στην Προεδρία το Πασόκ σε αντίθεση με εμάς όπου ο Πρόεδρος αγωνίζεται σχεδόν μόνος του.


Είναι εκείνα που έχουν ανοιχτές τις πόρτες των κεντρικών γραφείων για τους οπαδούς τους και τους φίλους του κόμματος σε αντίθεση με τα δικά μας που συνεχίζουν την ίδια τακτική της αποξένωσης και της απομόνωσης από τη Βάση του κόμματος.  


Είναι εκείνα που είδαν τα πολιτικά προβλήματα και την αναμενόμενη οργή του κόσμου από τα οικονομικά μέτρα, το ΔΝΤ, τα σκάνδαλα και φρόντισαν έγκαιρα να καλύψουν τον Πρόεδρο του Πασόκ, δίνοντας του (στα μάτια του κόσμου) το απαραίτητο "συγχωροχάρτι" αν και ήταν μέλος σε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις που ΕΚΛΕΨΑΝ τα χρήματα της χώρας μας.


Αλλά τα πραγματικά ικανά στελέχη του πολιτικού σχεδιασμού του Πασόκ, ήξεραν ότι αυτό δεν φτάνει για να κρατήσουν την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας έναντι της Νέας Δημοκρατίας.


Και τι το πιο απλό από τη πολιτική τακτική που επέλεξαν, τακτική που οι δικοί μας έπρεπε να είχαν προβλέψει γιατί ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που είχε το Πασόκ : δεν μπορούνε να συνδέσουν τον Αντώνη Σαμαρά με κανένα σκάνδαλο, με κανένα άθλιο παρελθόν και επομένος δεν μπορούνε να τον "χτυπήσουν" με τις γνωστές τακτικές Λαλιώτη, Αθανασάκη, Αυγερινού.


Όμως (ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ που οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ για τη θέση τους στο πολιτικό σχεδιασμό της παράταξη δεν προέβλεψαν), τα στελέχη του πολιτικού σχεδιασμού του Πασόκ μπορούνε να χτυπήσουν κάποια στελέχη της παράταξης.


Είναι η σίγουρη και 100% αποδοτική επιλογή γιατί :


1 - Άμεσα δίνουν στο λαό αυτό που θέλει : την εικόνα ότι το Πασόκ δεν κάνει ... βήμα πίσω και προχωρά στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Με τη διαφορά όμως ότι αυτή η "εξυγίανση" στοχεύει αποκλειστικά τη παράταξη μας, την οποία στα μάτια των ψηφοφόρων παρουσιάζει ως το κόμμα των απατεώνων.


2 - Επικεντρώνει άμεσα τη προσοχή του κόσμου αποκλειστικά στη κυβέρνηση Καραμανλή, τη ταυτίζει με την οικονομική καταστροφή της χώρας, την δείχνει ως μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για τους φόρους, το ασφαλιστικό, το ΔΝΤ, την ανεργία.


3 - Στοχεύει μεθοδικά συγκεκριμένα στελέχη της παράταξης, όπως τον Βουλγαράκη, τον Ρουσόπουλο, τον Μπασιάκο, τον Δούκα και άλλους με πολλαπλά οφέλη για το Πασόκ όπως :


α - Ενισχύει την άποψη περί κόμματος απατεώνων. Γνωρίζουν άριστα στον πολιτικό σχεδιασμό του Πασόκ ότι από τα 100 που θα πούνε, έστω τα 5 να μείνουν στο μυαλό του κόσμου είναι κέρδος για το Πασόκ.


β- Πιέζει πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της να απολογούνται συνεχώς. Είναι φανερή η συγκεκριμένη τακτική βλέποντας τα τηλεοπτικά παραθυράκια στις ειδήσεις (εκεί που ο κόσμος κοιτάει): ο οποιοσδήποτε βουλευτής μας ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ για να προσπαθεί να δικαιολογήσει τις αποφάσεις και τις πράξεις των υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή. Οι τηλεοπτικές εντυπώσεις είναι σαφώς υπέρ του εκπροσώπου του Πασόκ.


γ- Μεταφέρει τις ονομαστικές ευθύνες από το χώρο των πραγματικών σκανδάλων του Πασόκ στο χώρο του "ίσως" σκάνδαλου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή της οργής ζητάει ονόματα και οι άνθρωποι του πολιτικού σχεδιασμού του Πασόκ του δίνουν τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.



4 - Στοχεύει επικοινωνιακά στους νέους ανθρώπους. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ για το παρελθόν του Πασόκ. Δεν γνωρίζουν για σκάνδαλα, δεν γνωρίζουν για Πυρκάλ, Αγρέξ, τον Κασόγκι, τον Λούβαρη, τη ροζ βίλλα, τα Ίμια, τα "διπλά" βιβλία του Πασόκ, το Χρηματιστήριο, την "αγορά του αιώνα" και εκατοντάδες άλλα που βούλιαξαν την χώρα μας στα χρέη.


Το μόνο που γνωρίζουν αυτοί οι νέοι είναι "η καταστροφή της Ελλάδας από τη Νέα Δημοκρατία". Αυτούς τους νέους κάθε μέρα που περνάει τους χάνουμε γιατί δεν έχουμε επικοινωνήσει μαζί τους. ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ.


Πολλές φορές έχουμε πει για την ανάγκη "ξεσκονίσματος" στα αρχεία της παράταξης (υπάρχει βιβλίο της παράταξης με τα 500 σκάνδαλα 1981 - 1989), πολλές φορές έχουμε πει ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ τι πληρώνει σήμερα. Ενημερώστε για τα δάνεια, τις κλοπές, τα χρέη που άφησαν στην Ελλάδα τα στελέχη του Πασόκ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - αυτή είναι η αλήθεια - ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Κ. ΣΗΜΙΤΗ. 

   

Και σε αυτούς τους νέους ψηφοφόρους που δεν γνωρίζουν το παρελθόν έρχεται και η νέα ομάδα ψηφοφόρων, οι "Ελληνοποιημένοι" από τον Γ. Παπανδρέου.


Αυτοί είναι η ίδια τακτική της "νίκης" που είδαμε στο παρελθόν από το Πασόκ με εισαγωγές ψηφοφόρων από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ.  


  

5 - Μεταφέρει μόνιμα το επικοινωνιακό πρόβλημα στη παράταξη : το Πασόκ αναβίωσε το παλαιοκομματικό προφίλ του. Είναι η ίδια τακτική του Ανδρέα Παπανδρέου - "χτυπήματα" επαναλαμβανόμενα με στόχο τις εντυπώσεις - αλλά αυτή τη φορά ο στόχος είναι ακόμα πιο πέρα : είναι η δικαστική καταδίκη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στελεχών που ήταν ή είναι εντός της παράταξης μας.


Η εξεταστικές επιτροπές με στόχο τη πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, η ανακοίνωση μέσα από τα γνωστά ΜΜΕ ως "σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες" για δικαστήρια για στελέχη της παράταξης, η έφοδος του ΣΔΟΕ αποκλειστικά σε πολιτικούς του χώρου της παράταξης μας, η άμεση αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟ - ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ.



ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ - ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ - ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 

Και ενώ όλα είναι μπροστά μας, οι υπεύθυνοι του πολιτικού σχεδιασμού της παράταξης ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.


Έχουν αφήσει τη παράταξη να προχωράει προς τη καταστροφή, έχουν αφήσει το Πρόεδρο να προσπαθεί μόνος του, έχουν αφήσει στο Πασόκ την άνεση να επιλέγει πότε και πως θα διασύρει τη Νέα Δημοκρατία.


Ο πολιτικός σχεδιασμός δεν είναι για να ¨απαντάει" σε γεγονότα. 


Ο πολιτικός σχεδιασμός σε ένα κόμμα εξουσίας όπως είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. πρέπει να δημιουργεί και να καθοδηγεί τα γεγονότα.


Σε όλα αυτά πρέπει να υπολογίσουμε και τη "φθορά" της παράταξης από ενδεχόμενο κόμμα της Ντόρας την οποία είδαμε να λέει :"αυτό το κόμμα ήταν το σπίτι μου, δεν περίμενα τη διαγραφή μου".


Αυτό ήταν το πρόβλημα κυρία Μπακογιάννη, ότι θεωρούσατε το κόμμα σπίτι σας και όλους εμάς φιλοξενούμενους.

Και δεν είναι διαγραφή, απλά καθαρίζαμε το ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.


Η κυρία Μπακογιάννη δεν θα προχωρήσει άμεσα σε νέο κόμμα γιατί απλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο χώρος για να διεισδύσει.


Δεν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να παρουσιαστεί ως η εναλλακτική πολιτική λύση του τόπου.


Θα περιμένει λοιπόν και να δει τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών (με βασικό της όπλο το Δήμο Αθηναίων όπου εκεί είναι ο εκλεκτός της, Νικήτας Κακλαμάνης αλλά και κουμπάροι της, στενοί της συνεργάτες, προσωπικές της επιλογές) αλλά και να γίνει πραγματικότητα αυτό που είπαμε πιο επάνω : να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να γίνουν δίκες στελεχών της παράταξης από το οργανωμένο σύστημα Πασόκ.

Τότε θα υπάρχει χώρος γιατί εάν χάσει στις δημοτικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα το όνομα της Νέας Δημοκρατίας ταυτιστεί με δικαστήρια, σκάνδαλα και την οικονομική καταστροφή της χώρας, θα εμφανιστεί και θα αυτο - ανακυρηχθεί ως ο μοναδικός "σωτήρας" της κεντροδεξιάς παράταξης.


Κάποια από συγκεκριμένα στελέχη θα είναι ακόμα μέλη της παράταξης, τα οποία θα "φορτωθούνε" επικοινωνιακά στον Αντώνη Σαμαρά με σημαντική προσωπική φθορά και η Ντόρα θα μπορέσει μέσα από το νέο πολιτικό κόμμα που ονειρεύεται να παρουσιαστεί ως το κόμμα των "καθαρών" και των "αδιάφθορων". 


Η υπομονή είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της : αρνήθηκε την αποχώρηση των "πιστών" της από τη παράταξη, όχι μόνο για να μην στιγματιστεί από τη Βάση αλλά κυρίως για να αποφύγει να την ακολουθήσουν κάποια στελέχη για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι μέσα στους επιλεγμένους "στόχους" του Πασόκ. 


Θα αφήσει την φθορά στον Αντώνη Σαμαρά.


Για όλα αυτά οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ του πολιτικού σχεδιασμού έχουν προβλέψει ?


Για όλα αυτά οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ του πολιτικού σχεδιασμού έχουν λύσεις ?

Read more...

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Σήμερα θα αποκαλύψουμε τη τελική απόφαση για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.


Το σχέδιο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, όταν οικονομικοί κολοσσοί - Ελληνικοί και ξένοι - είδαν στη χώρα μας τα πρωτοφανή - για την Ευρώπη - οικονομικά σκάνδαλα.


Είδαν την ευκολία με την οποία ο Κρατικός μηχανισμός και οι εκπρόσωποι του μπορούσαν να λαδωθούν.


Και για οποιονδήποτε επιχειρηματία με ... "αξιοπρέπεια", τέτοια ευκαιρία δεν πάει χαμένη, πόσο μάλλον όταν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είναι εταιρείες - γίγαντες.


Και τη δεκαετία του ΄80 ήταν η αρχή του τέλους της Εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας γιατί χωρίς ανεξάρτητη οικονομία και με άλλους να επιβάλουν το τι θα γίνει, η χώρα μας ουσιαστικά δεν είναι ανεξάρτητη.


Το ίδιο συνεχίστηκε και τη δεκαετία του ΄90 : επιδοτήσεις, απλόχερα δάνεια από το εξωτερικό (από τους ...φίλους μας), συμβάσεις χωρίς διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις Δημόσιων έργων, εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, εταιρείες μαϊμού που δημιουργηθήκανε σε μια νύχτα για να πάρουν τη προμήθεια ή το δημόσιο έργο και να εξαφανιστούνε λίγες ημέρες αργότερα.



Στη δεκαετία του 2000 δεν άλλαξε κάτι. Ήταν και πάλι τα ίδια. Απλά στο "τραπέζι" άλλαζαν τα ονόματα.


Και ο λαός είχε τη ΜΟΝΗ λύση που του έδιναν : δάνεια. Αυτοκίνητο ? δάνειο ! Σπίτι ? δάνειο ! Διακοπές ? δάνειο ! Ηλεκτρικά είδη ? δάνειο ! Σπουδές των παιδιών ? δάνειο ! Χρηματιστήριο ? μετοχοδάνειο !!!



Αυτή η διαφθορά - που συντήρησαν και βοήθησαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1981- είχε ένα και μόνο όνομα : ΣΩΡΟΣ (George Soros).


Περισσότερα στοιχεία για αυτόν θα βρείτε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας.


Εδώ θα πούμε για τη σύνδεση του Σώρος με την Ελληνική κρίση.



Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν από τους εκλεκτούς οικονομικούς αναλυτές του Ανδρέα Παπανδρέου, με συχνά ταξίδια στην Ελλάδα.


Τότε ήταν που έβαλε ουσιαστικά "το πόδι" του στην οικονομική ζωή της Ελλάδας.


Είναι τακτικός επισκέπτης στη χώρα μας (με όλες τις κυβερνήσεις ) και το περίεργο είναι - το τονίζουμε - ότι παρ' όλο που θεωρείται "ως το μεγαλύτερο παγκόσμιο κοράκι" για την οικονομία, οι τελευταίες επισκέψεις του στην Ελλάδα (η πιο πρόσφατη πριν λίγους μήνες) ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ.



Κι όμως είναι εκείνος που οργάνωσε πριν λίγους μήνες τη συνάντηση στο εστιατόριο PARK ANENUE SPRING, στην οποία συνάντηση θα μελετούσαν τις τελικές λεπτομέρειες - του από δεκαετίες σχέδιου τους - για να μπούνε μέσα από το ΔΝΤ στην ΕΕ.  


Πόρτα που τους άνοιξε η Ελλάδα.


Στη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν οι George Soros (κοιτάξτε σε παλαιότερη ανάρτηση), John Paulson (ιδρυτής και πρόεδρος της Paulson & Co), Steven Cohen (ιδρυτής της SAC Capital Advisors), David Einhorn (πρόεδρος της Greenlight Capital) και Donald Morgan (ιδρυτής της Brigade Capital Management).



Για να καταλάβουν όλοι το μέγεθος του σχεδίου, θα αναφέρουμε ότι η... "επίθεση" που ... "δέχθηκε" η Ελλάδα είναι δυσανάλογη των οικονομικών μεγεθών που έχουμε ως χώρα.


Στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη, η χώρα μας είναι ένας σχεδόν ασήμαντος παίκτης.



Είναι όμως - λόγο της Ιστορίας μας  - ένα σημαντικό όνομα ευρεία γνωστό σε όλους μέσα από τα βιβλία της Ιστορίας και παραδοσιακά μία χώρα - που πάλι λόγο των προγόνων μας - που έχει θαυμαστές σε όλο το κόσμο.



Άρα θα ήταν πολύ πιο εύκολο, με τη συμπάθεια του κόσμου, να δωθεί το πράσινο φως για την οικονομική της σωτηρία στη περίπτωση που ήταν χρεωκοπημένη.


Το γιατί επέλεξαν την Ελλάδα το είπαμε πιο πάνω.



Αλλά ποιός ήταν ο στόχος ? φυσικά ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ και ιδιαίτερα το χρέος που έχουν στην ΚΙΝΑ.



Η Κίνα αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια της το 60% των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.



Με αυτό το τρόπο από τη μία έδωσε τις τεράστιες οικονομικές ανάσες στις Ηπα, από την άλλη ελέγχει άμεσα την αμερικάνικη οικονομία.



Τον Δεκέμβριο, η ισοτιμία δολλαρίου και ευρώ ήταν 1,51.



Το δολλάριο έπεφτε συνέχεια και έγινε αυτό που είναι στην ουσία : ένα αδύναμο νόμισμα που δεν ήταν πλέον ελκυστικό για επενδυτές.



Η Κίνα άρχισε "σιωπηρά" να ρευστοποιεί τους Αμερικάνικους τίτλους του Δημοσίου. Εάν συνεχιζόταν αυτό η οικονομία των ΗΠΑ θα κατέρρεε άμεσα.


Και να η αλυσίδα του σχεδίου που επαναλαμβάνουμε ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ : η συνάντηση στο εστιατόριο και "χτύπημα" στην Ελλάδα.



Άμεση συνέπεια η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του χρυσού.



Αυτό με τη σειρά του αυξάνει σε όλο το κόσμο το πληθωρισμό.



Η αύξηση του πληθωρισμού αυξάνει άμεσα τα επιτόκια (όπως αυτά που συνέχεια ακούγαμε να λένε στις ειδήσεις τους τελευταίους μήνες με το όνομα σπρεντ (Spread) σε όλο το κόσμο.



Τα αυξημένα επιτόκια - και αυτό είναι σημαντικό για ένα κράτος - επιβαρύνουν με περισσότερα έξοδα ένα κράτος γιατί πουλάει κρατικά ομόλογα με στόχο να βρει χρήματα (όπως έκανε πρόσφατα η Ελλάδα που πουλούσε με εξωφρενικά επιτόκια σε ξένους επενδυτές, χρήματα που θα πρέπει να επιστρέψουμε ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΣΕΠΗ με τόκο ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ).




Όμως, ΟΜΩΣ η αύξηση των επιτοκίων (που αυξάνει ραγδαία το δημόσιο χρέος του κράτους και βουλιάζει την κάθε κρατική οικονομία) είναι το "μέλι" και για εκείνους που έχουν παλαιότερους τίτλους στα χέρια τους. 




ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ.



Η αύξηση των επιτοκίων ΚΑΙ στις ΗΠΑ μέσα από το διεθνές παιχνίδι (και την αλυσίδα που σας είπαμε) που ξεκίνησε από την "ασήμαντη" οικονομικά Ελλάδα, είχε στόχους - και το κατάφερε - :


1- την πτώση του ευρώ έναντι του δολλαρίου και τεράστια κέρδη για επενδυτές που έχουν στα χέρια τους τίτλους σε δολλάρια ΟΠΩΣ Η ΚΙΝΑ.


2 - την αύξηση στα επιτόκια ΚΑΙ στους τίτλους του Δημοσίου των ΗΠΑ. Άρα εάν κάποιος (όπως Η ΚΙΝΑ) έχει στα χέρια του τέτοιους τίτλους δεν τους ρευστοποιεί γιατί με αυτούς ΤΩΡΑ το κέρδος αυξάνεται. Ετσι η Κίνα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ να ρευστοποιεί "σιωπηλά" κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ έδωσε ακόμα ένα φιλί της ζωής στην αμερικάνικη οικονομία.


Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ κατάφεραν - μέσα από την Ελλάδα - να μπούνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.



Πως ? ελέγχοντας πλήρως το ΔΝΤ, το οποίο ουσιαστικά είναι ο μοχλός οικονομικής επέμβασης τους.



Να γιατί ο Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις για βοήθεια στην Ελλάδα. Να γιατί ζήτησε (?) από το ΔΝΤ να βοηθήσει την Ελλάδα. Να γιατί οι Άγγλοι - οι οποίοι έχουν την στερλίνα και όχι το ευρώ - υποστήριξαν από την αρχή (δεκαετίες) το αμερικανικό σχέδιο.Γιατί χαμηλό ευρώ σημαίνει κέρδη για τη στερλίνα.



Από την πλευρά της η Μέρκελ δεν ήθελε το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Ήξερε από πολύ καιρό το σχέδιο για την αμερικανική οικονομία - ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -.



Έβλεπε ότι κάθε φορά που η Κίνα θα ρευστοποιούσε αμερικάνικους κρατικούς τίτλους, οι ΗΠΑ θα έκαναν το ίδιο σε άλλη χώρα για να σταματήσουν τη ρευστοποίηση.



Είχε να διαλέξει, ανάμεσα στην είσοδο του ΔΝΤ στην ΕΕ και τον έμμεσο έλεγχο της Ευρωπαϊκής οικονομίας ή να πληρώσει η Γερμανία τα περισότερα χρήματα και άρα ένα τεράστιο οικονομικό βάρος.



Η καθυστέρηση στην απόφαση της για βοήθεια στην Ελλάδα είχε να κάνει όχι τόσο με την Ελλάδα όσο με το επόμενο Ευρωπαϊκό θύμα των ΗΠΑ.



Γνωρίζει  - όπως και οι Έλληνες πολιτικοί - την άμεση οικονομική επιρροή της Κίνας στην ΕΕ μέσω των ΗΠΑ.


Για να αποφύγει μελλοντικά οικονομικά προβλήματα - τα οποία θα βοηθούσαν μέσα από την "αλυσίδα" τις ΗΠΑ αλλά θα την επιβάρυναν σαν το πλουσιότερο κράτος εντός της ΕΕ - καθυστέρησε την απόφαση για βοήθεια μέχρι να πραγματοποιηθεί κάποιος μηχανισμός που θα προστατεύσει το επόμενο Ευρωπαϊκό θύμα των ΗΠΑ.



Τονίζουμε : "το επόμενο" γιατί η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα εξόφλησης του χρέους - χρημάτων που έκλεψαν από το λαό οι πολιτικοί - ακόμα και εάν πάρει όλα τα χρήματα της βοήθειας.



Τι σημαίνει αυτό, το αφήνουμε σε εσάς να το κρίνετε.  

Read more...

ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η λέσχη Bilderberg θεωρείται από πολλούς η οικονομική και επιχειρηματική ελίτ. Κάθε χρόνο, μία μυστηριώδης επιτροπή καταρτίζει το κατάλογο των 100 ονομάτων που θα είναι παρόντες στην ετήσια συνάντηση. Η τοποθεσία της ετήσιας συνεδρίασης τους δεν είναι εντελώς μυστική. Έχουν επίσης και μια έδρα στο Leiden της Ολλανδίας. Αλλά οι συναντήσεις τους γίνονται με απόλυτη μυστικότητα. Οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες σπάνια αποκαλύπτουν ότι είχαν προσκληθεί. Η ασφάλειά τους προστατεύεται από άνδρες των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών.


Σημαντικό στοιχείο παρουσία είναι η μυστικότητα : όποιος αποκαλύπτει ότι έχει προσκληθεί ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από τη συνάντηση.



Αν κοιτάξετε τη λίστα των συμμετεχόντων, θα παρατηρήσετε ότι στα συμβούλια της λέσχης Bilderberg πέρνουν μέρος οι σημαντικότεροι Τραπεζίτες, οικονομικοί εμπειρογνωμόνες, βαρόνοι του τύπου, επιλεγμένοι υπουργοί, Βασιλείς, διεθνείς χρηματοδότες και πολιτικοί ηγέτες, τόσο στην Ευρώπη όσο και από την Αμερική. Ο Κίσινγκερ, ο David Rockefeller, ο Wolfowitz, ο Perle, ο Rumsfeld, ο Trichet, η Κοντολίζα Ράις, ο Ομπάμα, η Χίλαρυ Κλίντον ( για τους δύο τελευταίους ΔΕΝ μπορούν να καταγραφούν τα ονόματα τους στις λίστες του συνεδρίου γιατί θα είναι παραβίαση του Ομοσπονδιακού Νόμου των ΗΠΑ (νόμος Logan), o οποίος απαγορεύει στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να παρευρεθούν σε μυστικές συναντήσεις με ιδιώτες με στόχο την ανάπτυξη δημοσίων σχέσεων).


Το 2008 στην ετήσια συνάντηση ήταν και ο Paul Gallagher, ο οποίος εκείνος που παρείχε νομικές συμβουλές στη κυβέρνηση της Ιρλανδία, της χώρας που έκανε δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισαβόνας και την απέρριψε.


Υπάρχουν πολυάριθμες ανεξήγητες συνδέσεις μεταξύ της λέσχης Bilderberg και των Ναζί, μέσω του Ολλανδού Πρίγκιπα Bernhard, πατέρας της βασίλισσας Βεατρίκης, ο οποίος ίδρυσε το σύλλογο της λέσχης Bilderberg στο 1954 (από το όνομα του ενός γερμανικού ξενοδοχείου), με στόχο την άμεση επαφή μεταξύ Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Ο Bernhard ήταν μέλος των SS του Χίτλερ . Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της λέσχης, ο Otto von Wolff Amerongen, εργάστηκε για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Γερμανίας και του πρώην Σοβιετικού - Ανατολικού - μπλοκ . Επιπλέον ήταν και σύμβουλος σε διάφορες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank. Όμως λίγοι γνωρίζουν ότι το όνομά του συνδέθηκε με την κλοπή της εβραϊκής περιουσίας κατά τη διάρκεια και μετά το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.


Ο γνωστός σε όλους Ράμσφελντ είναι ενεργό μέλος της Λέσχης Bilderberger,  Όπως και ο Ιρλανδός Στρατηγός Peter Sutherland, πρώην Επίτροπος της ΕΕ και πρόεδρος της Goldman Sachs και της BP. Ο Ράμσφελντ και ο Σάδερλαντ ήταν μαζί το 2000 και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελβετικής Εταιρείας Ενέργειας ABB, την εταιρεία που πούλησε τότε δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Βόρεια Κορέα. (Εκείνη την εποχή, φυσικά, η Κορέα δεν ήταν μέλος του άξονα του κακού).


Το 2008 η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Westfields Marriott στη Virginia (Usa).


Το ξενοδοχείο έκλεισε για το κοινό και οι περισσότεροι υπάλληλοι πήραν άδεια. όσοι επιλέχθηκαν να μείνουν δεσμεύτηκαν για πλήρη εχεμύθεια, πήραν εντολή να μην κοιτάνε στα μάτια τους καλεσμένους και να μιλάνε μόνο εάν κάποιος μέλος του μιλούσε πρώτο.



Ειδικές δυνάμεις  των μυστικών υπηρεσιών φρουρούσαν το απομωνομένο ξενοδοχείο και τους καλεσμένους.



Τονίζουμε ότι άπειρες εφημερίδες μεγιστάνων του τύπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στους δημοσιογράφους τους να γράφουν άρθρα για τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ.



ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Η δημιουργία της λέσχης Bilderberg συνδέεται με τα ονόματα των Joseph Retinger, Πολωνό σοσιαλιστή και ιδρυτή του Ευρωπαϊκού Κινήματος και του πρίγκηπα Bernhart (αναφέρεται παραπάνω).


 
Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Chatham House,  μπροστά στο Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, ο Retinger ανέπτυξε το όραμά του για την Ευρώπη το οποίο ήταν ότι κάποιες χώρες έπρεπε να χάσουν μέρος της ανεξαρτησίας τους. Στο Λονδίνο ο  Retinger γνώρισε τον Averell Harriman, τότε Αμερικανό πρέσβη στο Λονδίνο, ο οποίος οργάνωσε την επίσκεψη του Retinger στις ΗΠΑ με μόνο στόχο να αντλήσουν κεφάλαια για τη στήριξη του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας, το οποίο διοργάνωνε ο Retinger.



Το σχέδιο έγινε άμεσα αποδεκτό στις ΗΠΑ και εγκρίθηκε απο τους Russel C. Leffingwell (J.P. Morgan και μέλος του συνβουλίου εξωτερικών υποθέσεων), David Rockefeller, Nelson Rockefeller, William Wiseman, George Franklin.



Από εκέινη τη στιγμή και μετά ο Retinger, οργάνωσε την επιτροπή της Ενωμένης Ευρώπης μαζί με τους Allen Dulles, ο πρώτος επικεφαλής της CIA και τον William Donovan, επικεφαλή του OSS (του οργανισμού που προηγήθηκε της CIA).



Το 1954 γίνετε η πρώτη συνάντηση της λέσχης.


Ανάμεσα τους : ο Retinger, ο πρίγκιπας Bernhard, ο Paul Rykens (πρόεδρος του γίγαντα Unilever), ο Averell Harriman.



Ο πρίγκηπας Bernhard, ήταν μέλος των SS του Χίτλερ, Γερμανός κατάσκοπος για την I.G.Farben - η γνωστή σε όλους μας φαρμακοβιομηχανία Bayern - και στη συνέχεια ήταν ο βασικός μέτοχος (μαζί με τον Lord Victor Rothschild), της γνωστής σε όλους Shell Oil.


Ο Averell Harriman είναι ένας άνθρωπος άγνωστος στους περισσότερους, αλλά είχε τεράστια επιρροή σε αυτόν τον αιώνα. Αυτός οργάανωσε το σύστημα δανείων και των υποθηκών στη Βρετανία και στη Σοβιετική Ένωση, εισήγαγε μαζί με τον Edwin Plowden τις δημοσιονομικές διαδικασίες του ΝΑΤΟ, τις ίδιες που ακολουθεί το ΝΑΤΟ και σήμερα, ήταν αυτός που καθοδήγησε τον επανεξοπλισμό της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (ανάγκες σε εξοπλισμό, συμβάσεις, διαγωνιζόμενοι, αναθέσεις, κόστος). Ο ίδιος ήταν ο κύριος διαχειριστής του σχεδίου Marhall στην Ευρώπη. Ήταν ο άνθρωπος του οποίου η οικογένεια υποστήριξε με τις βιομηχανίες της την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Είναι μοναδικό προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς να προσκληθούν σε συνέδριο της λέσχης.


Ανάμεσα τους έχουν πάει η Katharine Graham ((νεκρή το 2001) πρώην ιδιοκτήτρια της Washington Post, αντιπρόεδρος ή σύμβουλος και στις New York Times, International Herald Tribune, Newsweek και Associate Press), ο Conrad Black της γνωστής Hollinger που ελέγχει την Daily Telegraph, την Jerusalem Post, την Spectator, την Chicago Sun Times, την il National Post.


Στην γνωστή  Hollinger ήταν κατά καιρό μέλη στη διοίκηση της ο "εγκέφαλος" της Ελληνικής χούντας και της τραγωδίας της Κύπρου Henry Kissinger (και μέλος της λέσχης Μπίλντεμπεργκ), ο Lord Carrington (πρώην γ.γ. του ΝΑΤΟ και μέλος της λέσχης Μπίλντεμπεργκ).


Άλλο μέλος του συμβουλίου από το χώρο των εφημερίδων ήταν ο Andrew Knight, με προεδρία ή μέλος στα διοικητικά συμβούλια των Economist, Daily Telegraph, Sun, Today, News of the World, Times, Sunday Times.


ΚΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ : ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΑΛΙΑ.


ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΔΩΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ . ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ.



Το 2008 - ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΗΤΑΝ : 


Honorary Chairman
BEL Davignon, Etienne Vice Chairman, Suez-Tractebel

DEU Ackermann, Josef Chairman of the Management Board and the Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
CAN Adams, John Associate Deputy Minister of National Defence and Chief of the Communications Security Establishment Canada
USA Ajami, Fouad Director, Middle East Studies Program, The Paul H. Nitze School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University
USA Alexander, Keith B. Director, National Security Agency
INT Almunia, Joaquín Commissioner, European Commission

GRC Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
USA Altman, Roger C. Chairman, Evercore Partners Inc.
TUR Babacan, Ali Minister of Foreign Affairs
NLD Balkenende, Jan Peter Prime Minister
PRT Balsemão, Francisco Pinto Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime Minister
FRA Baverez, Nicolas Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP
ITA Bernabè, Franco CEO, Telecom Italia Spa
USA Bernanke, Ben S. Chairman, Board of Governors, Federal Reserve System
SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs
FIN Blåfield, Antti Senior Editorial Writer, Helsingin Sanomat
DNK Bosse, Stine CEO, TrygVesta
CAN Brodie, Ian Chief of Staff, Prime Minister’s Office
AUT ‘Bronner, Oscar Publisher and Editor, Der Standard
FRA Castries, Henri de Chairman of the Management Board and CEO, AXA
ESP Cebrián, Juan Luis CEO, PRISA
CAN Clark, Edmund President and CEO, TD Bank Financial Group
GBR Clarke, Kenneth Member of Parliament
NOR Clemet, Kristin Managing Director, Civita
USA Collins, Timothy C. Senior Managing Director and CEO, Ripplewood Holdings, LLC
FRA Collomb, Bertrand Honorary Chairman, Lafarge
PRT Costa, António Mayor of Lisbon
USA Crocker, Chester A.James R. Schlesinger Professor of Strategic Studies
USA Daschle, Thomas A. Former US Senator and Senate Majority Leader
CAN Desmarais, Jr., Paul Chairman and co-CEO, Power Corporation of Canada

GRC Diamantopoulou, Anna Member of Parliament
USA Donilon, Thomas E. Partner, O'Melveny & Myers
ITA Draghi, Mario Governor, Banca d’Italia
AUT Ederer, Brigitte CEO, Siemens AG Österreich
CAN Edwards, N. Murray Vice Chairman, Candian Natural Resources Limited
DNK Eldrup, Anders President, DONG A/S
ITA Elkann, John Vice Chairman, Fiat S.p.A.
USA Farah, Martha J. Director, Center for Cognitive Neuroscience; Walter H. Annenberg Professor in the Natural Sciences, University of Pennsylvania
USA Feldstein, Martin S. President and CEO, National Bureau of Economic Research
DEU Fischer, Joschka Former Minister of Foreign Affairs
USA Ford, Jr., Harold E. Vice Chairman, Merill Lynch & Co., Inc.
CHE Forstmoser, Peter Professor for Civil, Corporation and Capital Markets Law, University of Zürich
IRL Gallagher, Paul Attorney General
USA Geithner, Timothy F. President and CEO, Federal Reserve Bank of New York
USA Gigot, Paul Editorial Page Editor, The Wall Street Journal
IRL Gleeson, Dermot Chairman, AIB Group
NLD Goddijn, Harold CEO, TomTom
TUR Gögüs, Zeynep Journalist; Founder, EurActiv.com.tr
USA Graham, Donald E. Chairman and CEO, The Washington Post Company
NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings
USA Holbrooke, Richard C. Vice Chairman, Perseus, LLC
FIN Honkapohja, Seppo Member of the Board, Bank of Finland
INT Hoop Scheffer, Jaap G. de Secretary General, NATO
USA Hubbard, Allan B. Chairman, E & A Industries, Inc.
BEL Huyghebaert, Jan Chairman of the Board of Directors, KBC Group
DEU Ischinger, Wolfgang Former Ambassador to the UK and US
USA Jacobs, Kenneth Deputy Chairman, Head of Lazard U.S., Lazard Frères & Co. LLC
USA Johnson, James A. Vice Chairman, Perseus, LLC (Obama’s man tasked with selecting his running mate)
SWE Johnstone, Tom President and CEO, AB SKF
USA Jordan, Jr., Vernon E. Senior Managing Director, Lazard Frères & Co. LLC
FRA Jouyet, Jean-Pierre Minister of European Affairs
GBR Kerr, John Member, House of Lords; Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc.
USA Kissinger, Henry A. Chairman, Kissinger Associates, Inc.
DEU Klaeden, Eckart von Foreign Policy Spokesman, CDU/CSU
USA Kleinfeld, KlausPresident and COO, Alcoa
TUR Koç, Mustafa Chairman, Koç Holding A.S.
FRA Kodmani, BassmaDirector, Arab Reform Initiative
USA Kravis, Henry R. Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA Kravis, Marie-JoséeSenior Fellow, Hudson Institute, Inc.
INT Kroes, Neelie Commissioner, European Commission
POL Kwasniewski, Aleksander Former President
AUT Leitner, Wolfgang CEO, Andritz AG
ESP León Gross, Bernardino Secretary General, Office of the Prime Minister
INT Mandelson, Peter Commissioner, European Commission
FRA Margerie, Christophe de CEO, Total
CAN Martin, Roger Dean, Joseph L. Rotman School of Management, University of Toronto
HUN Martonyi, János Professor of International Trade Law; Partner, Baker & McKenzie; Former Minister of Foreign Affairs
USA Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace
INT McCreevy, Charlie Commissioner, European Commission
USA McDonough, William J. Vice Chairman and Special Advisor to the Chairman, Merrill Lynch & Co., Inc.
CAN McKenna, Frank Deputy Chair, TD Bank Financial Group
GBR McKillop, Tom Chairman, The Royal Bank of Scotland Group
FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations
ITA Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi
USA Mundie, Craig J. Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation
NOR Myklebust, Egil Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA
DEU Nass, Matthias Deputy Editor, Die Zeit
NLD Netherlands, H.M. the Queen of the
FRA Ockrent, Christine CEO, French television and radio world service
FIN Ollila, Jorma Chairman, Royal Dutch Shell plc
SWE lofsson, Maud Minister of Enterprise and Energy; Deputy Prime Minister
NLD Orange, H.R.H. the Prince of
GBR Osborne, George Shadow Chancellor of the Exchequer
TUR Öztrak, Faik Member of Parliament
ITA Padoa-Schioppa, Tommaso Former Minister of Finance; President of Notre Europe

GRC Papahelas, Alexis Journalist, Kathimerini
GRC Papalexopoulos, Dimitris CEO, Titan Cement Co. S.A.

USA Paulson, Jr., Henry M. Secretary of the Treasury
USA Pearl, Frank H. Chairman and CEO, Perseus, LLC
USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research
FRA Pérol, François Deputy General Secretary in charge of Economic Affairs
DEU Perthes, VolkerDirector, Stiftung Wissenschaft und Politik
BEL Philippe, H.R.H. Prince
CAN Prichard, J. Robert S. President and CEO, Torstar Corporation
CAN Reisman, Heather M. Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.
USA Rice, Condoleezza Secretary of State
PRT Rio, Rui Mayor of Porto
USA Rockefeller, David Former Chairman, Chase Manhattan Bank
ESP Rodriguez Inciarte, Matias Executive Vice Chairman, Grupo Santander
USA Rose, Charlie Producer, Rose Communications
DNK Rose, Flemming Editor, Jyllands Posten
USA Ross, Dennis B. Counselor and Ziegler Distinguished Fellow, The Washington Institute for Near East Policy
USA Rubin, Barnett R. Director of Studies and Senior Fellow, Center for International Cooperation, New York University
TUR Sahenk, Ferit Chairman, Dogus Holding A.S.
USA Sanford, Mark Governor of South Carolina
USA Schmidt, Eric Chairman of the Executive Committee and CEO, Google
AUT Scholten, Rudolf Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG
DNK Schur, Fritz H. Fritz Schur Gruppen
CZE Schwarzenberg, Karel Minister of Foreign Affairs
USA Sebelius, Kathleen Governor of Kansas
USA Shultz, George P. Thomas W. and Susan B. Ford Distinguished Fellow, Hoover Institution, Stanford University
ESP Spain, H.M. the Queen of
CHE Spillmann, Markus Editor-in-Chief and Head Managing Board, Neue Zürcher Zeitung AG
USA Summers, Lawrence H. Charles W. Eliot Professor, Harvard University
GBR Taylor, J. Martin Chairman, Syngenta International AG
USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC
NLD Timmermans, Frans Minister of European Affairs
RUS Trenin, Dmitri V. Deputy Director and Senior Associate, Carnegie Moscow Center
INT Trichet, Jean-Claude President, European Central Bank
USA Vakil, Sanam Assistant Professor of Middle East Studies, The Paul H. Nitze School of Advanced International Studies, Johns Hopkins University
FRA Valls, Manuel Member of Parliament

GRC Varvitsiotis, Thomas Co-Founder and President, V + O Communication
CHE Vasella, Daniel L. Chairman and CEO, Novartis AG
FIN Väyrynen, Raimo Director, The Finnish Institute of International Affairs
FRA Védrine, Hubert Hubert Védrine Conseil
NOR Vollebaek, Knut High Commissioner on National Minorities, OSCE
SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB
USA Weber, J. Vin CEO, Clark & Weinstock
USA Wolfensohn, James D. Chairman, Wolfensohn & Company, LLC
USA Wolfowitz, Paul Visiting Scholar, American Enterprise Institute for Public Policy Research
INT Zoellick, Robert B. President, The World Bank Group




 

 


 




Read more...

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP