ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Σήμερα θα αποκαλύψουμε τη τελική απόφαση για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.


Το σχέδιο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, όταν οικονομικοί κολοσσοί - Ελληνικοί και ξένοι - είδαν στη χώρα μας τα πρωτοφανή - για την Ευρώπη - οικονομικά σκάνδαλα.


Είδαν την ευκολία με την οποία ο Κρατικός μηχανισμός και οι εκπρόσωποι του μπορούσαν να λαδωθούν.


Και για οποιονδήποτε επιχειρηματία με ... "αξιοπρέπεια", τέτοια ευκαιρία δεν πάει χαμένη, πόσο μάλλον όταν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είναι εταιρείες - γίγαντες.


Και τη δεκαετία του ΄80 ήταν η αρχή του τέλους της Εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας γιατί χωρίς ανεξάρτητη οικονομία και με άλλους να επιβάλουν το τι θα γίνει, η χώρα μας ουσιαστικά δεν είναι ανεξάρτητη.


Το ίδιο συνεχίστηκε και τη δεκαετία του ΄90 : επιδοτήσεις, απλόχερα δάνεια από το εξωτερικό (από τους ...φίλους μας), συμβάσεις χωρίς διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις Δημόσιων έργων, εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, εταιρείες μαϊμού που δημιουργηθήκανε σε μια νύχτα για να πάρουν τη προμήθεια ή το δημόσιο έργο και να εξαφανιστούνε λίγες ημέρες αργότερα.



Στη δεκαετία του 2000 δεν άλλαξε κάτι. Ήταν και πάλι τα ίδια. Απλά στο "τραπέζι" άλλαζαν τα ονόματα.


Και ο λαός είχε τη ΜΟΝΗ λύση που του έδιναν : δάνεια. Αυτοκίνητο ? δάνειο ! Σπίτι ? δάνειο ! Διακοπές ? δάνειο ! Ηλεκτρικά είδη ? δάνειο ! Σπουδές των παιδιών ? δάνειο ! Χρηματιστήριο ? μετοχοδάνειο !!!



Αυτή η διαφθορά - που συντήρησαν και βοήθησαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1981- είχε ένα και μόνο όνομα : ΣΩΡΟΣ (George Soros).


Περισσότερα στοιχεία για αυτόν θα βρείτε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας.


Εδώ θα πούμε για τη σύνδεση του Σώρος με την Ελληνική κρίση.



Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν από τους εκλεκτούς οικονομικούς αναλυτές του Ανδρέα Παπανδρέου, με συχνά ταξίδια στην Ελλάδα.


Τότε ήταν που έβαλε ουσιαστικά "το πόδι" του στην οικονομική ζωή της Ελλάδας.


Είναι τακτικός επισκέπτης στη χώρα μας (με όλες τις κυβερνήσεις ) και το περίεργο είναι - το τονίζουμε - ότι παρ' όλο που θεωρείται "ως το μεγαλύτερο παγκόσμιο κοράκι" για την οικονομία, οι τελευταίες επισκέψεις του στην Ελλάδα (η πιο πρόσφατη πριν λίγους μήνες) ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ.



Κι όμως είναι εκείνος που οργάνωσε πριν λίγους μήνες τη συνάντηση στο εστιατόριο PARK ANENUE SPRING, στην οποία συνάντηση θα μελετούσαν τις τελικές λεπτομέρειες - του από δεκαετίες σχέδιου τους - για να μπούνε μέσα από το ΔΝΤ στην ΕΕ.  


Πόρτα που τους άνοιξε η Ελλάδα.


Στη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν οι George Soros (κοιτάξτε σε παλαιότερη ανάρτηση), John Paulson (ιδρυτής και πρόεδρος της Paulson & Co), Steven Cohen (ιδρυτής της SAC Capital Advisors), David Einhorn (πρόεδρος της Greenlight Capital) και Donald Morgan (ιδρυτής της Brigade Capital Management).



Για να καταλάβουν όλοι το μέγεθος του σχεδίου, θα αναφέρουμε ότι η... "επίθεση" που ... "δέχθηκε" η Ελλάδα είναι δυσανάλογη των οικονομικών μεγεθών που έχουμε ως χώρα.


Στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη, η χώρα μας είναι ένας σχεδόν ασήμαντος παίκτης.



Είναι όμως - λόγο της Ιστορίας μας  - ένα σημαντικό όνομα ευρεία γνωστό σε όλους μέσα από τα βιβλία της Ιστορίας και παραδοσιακά μία χώρα - που πάλι λόγο των προγόνων μας - που έχει θαυμαστές σε όλο το κόσμο.



Άρα θα ήταν πολύ πιο εύκολο, με τη συμπάθεια του κόσμου, να δωθεί το πράσινο φως για την οικονομική της σωτηρία στη περίπτωση που ήταν χρεωκοπημένη.


Το γιατί επέλεξαν την Ελλάδα το είπαμε πιο πάνω.



Αλλά ποιός ήταν ο στόχος ? φυσικά ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ και ιδιαίτερα το χρέος που έχουν στην ΚΙΝΑ.



Η Κίνα αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια της το 60% των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.



Με αυτό το τρόπο από τη μία έδωσε τις τεράστιες οικονομικές ανάσες στις Ηπα, από την άλλη ελέγχει άμεσα την αμερικάνικη οικονομία.



Τον Δεκέμβριο, η ισοτιμία δολλαρίου και ευρώ ήταν 1,51.



Το δολλάριο έπεφτε συνέχεια και έγινε αυτό που είναι στην ουσία : ένα αδύναμο νόμισμα που δεν ήταν πλέον ελκυστικό για επενδυτές.



Η Κίνα άρχισε "σιωπηρά" να ρευστοποιεί τους Αμερικάνικους τίτλους του Δημοσίου. Εάν συνεχιζόταν αυτό η οικονομία των ΗΠΑ θα κατέρρεε άμεσα.


Και να η αλυσίδα του σχεδίου που επαναλαμβάνουμε ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ : η συνάντηση στο εστιατόριο και "χτύπημα" στην Ελλάδα.



Άμεση συνέπεια η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του χρυσού.



Αυτό με τη σειρά του αυξάνει σε όλο το κόσμο το πληθωρισμό.



Η αύξηση του πληθωρισμού αυξάνει άμεσα τα επιτόκια (όπως αυτά που συνέχεια ακούγαμε να λένε στις ειδήσεις τους τελευταίους μήνες με το όνομα σπρεντ (Spread) σε όλο το κόσμο.



Τα αυξημένα επιτόκια - και αυτό είναι σημαντικό για ένα κράτος - επιβαρύνουν με περισσότερα έξοδα ένα κράτος γιατί πουλάει κρατικά ομόλογα με στόχο να βρει χρήματα (όπως έκανε πρόσφατα η Ελλάδα που πουλούσε με εξωφρενικά επιτόκια σε ξένους επενδυτές, χρήματα που θα πρέπει να επιστρέψουμε ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΣΕΠΗ με τόκο ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ).




Όμως, ΟΜΩΣ η αύξηση των επιτοκίων (που αυξάνει ραγδαία το δημόσιο χρέος του κράτους και βουλιάζει την κάθε κρατική οικονομία) είναι το "μέλι" και για εκείνους που έχουν παλαιότερους τίτλους στα χέρια τους. 




ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ.



Η αύξηση των επιτοκίων ΚΑΙ στις ΗΠΑ μέσα από το διεθνές παιχνίδι (και την αλυσίδα που σας είπαμε) που ξεκίνησε από την "ασήμαντη" οικονομικά Ελλάδα, είχε στόχους - και το κατάφερε - :


1- την πτώση του ευρώ έναντι του δολλαρίου και τεράστια κέρδη για επενδυτές που έχουν στα χέρια τους τίτλους σε δολλάρια ΟΠΩΣ Η ΚΙΝΑ.


2 - την αύξηση στα επιτόκια ΚΑΙ στους τίτλους του Δημοσίου των ΗΠΑ. Άρα εάν κάποιος (όπως Η ΚΙΝΑ) έχει στα χέρια του τέτοιους τίτλους δεν τους ρευστοποιεί γιατί με αυτούς ΤΩΡΑ το κέρδος αυξάνεται. Ετσι η Κίνα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ να ρευστοποιεί "σιωπηλά" κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ έδωσε ακόμα ένα φιλί της ζωής στην αμερικάνικη οικονομία.


Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ κατάφεραν - μέσα από την Ελλάδα - να μπούνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.



Πως ? ελέγχοντας πλήρως το ΔΝΤ, το οποίο ουσιαστικά είναι ο μοχλός οικονομικής επέμβασης τους.



Να γιατί ο Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις για βοήθεια στην Ελλάδα. Να γιατί ζήτησε (?) από το ΔΝΤ να βοηθήσει την Ελλάδα. Να γιατί οι Άγγλοι - οι οποίοι έχουν την στερλίνα και όχι το ευρώ - υποστήριξαν από την αρχή (δεκαετίες) το αμερικανικό σχέδιο.Γιατί χαμηλό ευρώ σημαίνει κέρδη για τη στερλίνα.



Από την πλευρά της η Μέρκελ δεν ήθελε το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Ήξερε από πολύ καιρό το σχέδιο για την αμερικανική οικονομία - ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -.



Έβλεπε ότι κάθε φορά που η Κίνα θα ρευστοποιούσε αμερικάνικους κρατικούς τίτλους, οι ΗΠΑ θα έκαναν το ίδιο σε άλλη χώρα για να σταματήσουν τη ρευστοποίηση.



Είχε να διαλέξει, ανάμεσα στην είσοδο του ΔΝΤ στην ΕΕ και τον έμμεσο έλεγχο της Ευρωπαϊκής οικονομίας ή να πληρώσει η Γερμανία τα περισότερα χρήματα και άρα ένα τεράστιο οικονομικό βάρος.



Η καθυστέρηση στην απόφαση της για βοήθεια στην Ελλάδα είχε να κάνει όχι τόσο με την Ελλάδα όσο με το επόμενο Ευρωπαϊκό θύμα των ΗΠΑ.



Γνωρίζει  - όπως και οι Έλληνες πολιτικοί - την άμεση οικονομική επιρροή της Κίνας στην ΕΕ μέσω των ΗΠΑ.


Για να αποφύγει μελλοντικά οικονομικά προβλήματα - τα οποία θα βοηθούσαν μέσα από την "αλυσίδα" τις ΗΠΑ αλλά θα την επιβάρυναν σαν το πλουσιότερο κράτος εντός της ΕΕ - καθυστέρησε την απόφαση για βοήθεια μέχρι να πραγματοποιηθεί κάποιος μηχανισμός που θα προστατεύσει το επόμενο Ευρωπαϊκό θύμα των ΗΠΑ.



Τονίζουμε : "το επόμενο" γιατί η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα εξόφλησης του χρέους - χρημάτων που έκλεψαν από το λαό οι πολιτικοί - ακόμα και εάν πάρει όλα τα χρήματα της βοήθειας.



Τι σημαίνει αυτό, το αφήνουμε σε εσάς να το κρίνετε.  

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP