ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΟΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Το είχαμε πει, ότι από το Μάϊο θα ασχοληθούμε με τη τοπική αυτοδιοίκηση.


Θα μιλήσουμε για δημάρχους, για δημοτικά συμβούλια, για αποφάσεις και ενέργειες που μας διέσυραν στη τοπική κοινωνία.


Πριν όμως θα θέλαμε να σχολιάσουμε την καλά μελετημένη και προσχεδιασμένη "εντυπωσιακή" ανακοίνωση υποψηφιότητας του Νικήτα Κακλαμάνη για το  Δήμο της Αθήνας.


Το είχαμε πει πριν από μήνες ότι οι εκλογές στη τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος τον οποίο έχει επιλέξει η Ντόρα και το επιτελείο της, για να πάρουν την ... ρεβάνς μετά την ήττα στις εσωκομματικές εκλογές.


Για άλλη μια φορά έχουμε - δυστυχώς - δικαιωθεί γιατί ΠΑΝΤΑ υπήρχε η "απάντηση" του Μητσοτάκη όταν τα γεγονότα ήταν διαφορετικά από τις επιθυμίες του.


Ο Δήμος Αθηναίων ήταν επί Καραμανλή ένας "ξεχασμένος" δήμος γιατί θεωρούσε τόσο ο ίδιος όσο και το (ανύπαρκτο) επιτελείο του, ότι αυτά είναι τα "χωράφια" της Ντόρας.


Αποτέλεσμα ήταν το πολιτικό γραφείο της Ντόρας να επιβάλει με συνοπτικές διαδικασίες τους εκλεκτούς, τόσο σε επίπεδο διαμερισματικών συμβούλων όσο και σε επίπεδο Δημάρχου.


Ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν ιδρυτικό στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, βουλευτής με τη Πολιτική Άνοιξη και με προσωπική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ήταν μαζί με την Κατερίνα Δασκαλάκη οι δύο σίγουροι Ευρωβουλευτές (εκλογές 1994).


Στη συνέχεια ο Νικήτας Κακλαμάνης βλέποντας τη πορεία της Πολιτικής Άνοιξης, έριξε γέφυρες στο πολιτικό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη.


Αποτέλεσμα ήταν η επιστροφή του και η γνωστή πορεία ως το Δήμο της Αθήνας.


Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του από τον ίδιο, χωρίς να περιμένει ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ, την επίσημη ανακοίνωση - στήριξη από τη παράταξη φανερώνει τα σχέδια της Οικογένειας Μητσοτάκη να κάνει τις εκλογές πεδίο προσωπικής βεντέτας ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για το μέλλον της παράταξης.



Δίπλα του, υποψήφιοι σύμβουλοι θα είναι για άλλη μια φορά κουμπάροι της Ντόρας, κουμπάροι των ... κουμπάρων και εκλεκτοί του υπεύθυνου του πολιτικού της γραφείου.


Άνθρωποι που ξαφνικά ανέβηκαν μέσα στο κομματικό μηχανισμό, άνθρωποι που "βολεύτηκαν" στους εκλεκτούς υπαλλήλους της Βουλής, άνθρωποι που ήταν ταυτόχρονα σε 4 και 5 θέσεις (συμβούλια).



Ως δια μαγείας οι ίδιοι άνθρωποι αλλάζουν καρέκλες αλλά είναι πάντα "μέσα στα πράγματα", φεύγουν από τη μία θέση και πάνε σε μία άλλη.



Η παράταξη έφτασε στον εκλογικό διασυρμό εξαιτίας της μακρόχρονης νοοτροπίας - καρκινώματος,  ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κτήμα τους.



Από τη νοοτροπία ότι μπορούνε να κάνουν ότι θέλουν, όταν το θέλουν χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανένα.



Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ δεν ήθελε να γίνουν οι πρώτες ανοιχτές και Δημοκρατικές εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή Προέδρου.



Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξαναπούμε, η Νέα Δημοκρατία έχει πρόβλημα ικανών στελεχών, έχει πρόβλημα τόσο σε πρακτικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο.



Ο κάθε ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ βουλευτής, ο κάθε ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ της παράταξης έχει επιβάλει μέσα στο κομματικό μηχανισμό τα δικά του άτομα.



Έχει επιβάλει τα παιδιά του, την σύζυγο ή τον σύζυγο, τα ανήψια ή τα βαφτιστήρια.


Άτομα στη πλειοψηφία τους ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ, τα οποία δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με τη πραγματικότητα, άτομα που ΠΟΤΕ δεν έχουν βγει στην αγορά εργασίας αλλά ως δια μαγείας ζουν με τεράστια οικονομική άνεση.



Είναι οι νέο - Κομφούκιοι της παράταξης που χάνουν - και μαζί τους η Νέα Δημοκρατία - καθημερινά στο πρακτικό και επικοινωνιακό χώρο αντιπαράθεσης με το Πασόκ. 



Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα μέσα στη παράταξη στο οποίο θα αναφερθούμε ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ σε επόμενη ανάρτηση.



Στο Δήμο Αθηναίων τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά.



Όμως εδώ όπως και σε άλλους δήμους, υπάρχει το πρόβλημα που υπήρχε για δεκαετίες στη παράταξη : ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.


Είναι η αιτία που από το 1981 το Πασόκ είναι στη κυβέρνηση με 7,5 χρόνια Νέα Δημοκρατία.


Είναι η αιτία που συγκεκριμένα κανάλια και εφημερίδες στηρίζουν ΜΟΝΙΜΑ το Πασόκ.


Είναι η αιτία της αποτυχίας κάθε προσπάθειας ανανέωσης που ακόμα και ο Καραμανλής ήθελε να κάνει στο κόμμα.


Είναι η αιτία της πτώσης, του διασυρμού της παράταξης.



Η στιγμή όχι μόνο για τη παράταξη αλλά για την Ελλάδα είναι κρίσιμη.



Η χώρα στην ουσία έχει ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ.


Το ΔΝΤ και η ΕΕ είναι αυτοί που θα αποφασίζουν για τα επόμενα χρόνια.



Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι σίγουρο ότι δεν θα αντέξει να πληρώσει το λογαριασμό που του έστειλαν οι δανειστές του Ελληνικού κράτους, δεν θα αντέξει να πληρώσει το μεγάλο φαγοπότι από το σύνθημα "Τσοβόλα δώστα όλα", από το φαγοπότι της Πυρκάλ, της Αγέτ, της "αγοράς του αιώνα" με τα πολεμικά αεροσκάφη, το χτίσιμο της ροζ βίλλας, το γάμο 3.000.000 ευρώ του Τσοχατζόπουλου, την απευθείας αναθέση εξωφρενικών κρατικών προμηθειών σε εταιρίες  του Κόκκαλη - υπάρχουν στοιχεία κατάθεσης χρημάτων από εταιρεία συμφερόντων Κόκκαλη σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού στο όνομα Τόμπρας, του τότε "άρχοντα" του ΟΤΕ -, την πώληση στον Ελληνικό στρατό οβίδων από κρατική εταιρεία σε διπλάσια τιμή από ότι πουλούσε τις ίδιες οβίδες στο εξωτερικό, μέχρι και το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με το οποίο ο Σημίτης - τον οποίο πρότεινε ο Μητσοτάκης για κυβέρνηση Εθνικής Ενώτητας - βούλιαξε οριστικά την Ελληνική οικονομία (Σας θυμίζουμε τις 2 απανωτές υποτιμήσεις της δραχμής που έκανε ο Σημίτης λίγες ημέρες πριν την οριστική είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ).



Σήμερα, κανένας δεν μιλάει για το πριν τον Καραμανλή παρελθόν.



Κανένας δεν μιλάει για τα δάνεια που υπέγραψε η Ελλάδα με 20αετή και 25αετή ορίζοντα πληρωμής.




Κανένας δεν μιλάει για την εξωφρενική και αδικαιολόγητη οικονομική άνεση πολλών στελεχών του Πασόκ.



Κανένας δεν μιλάει για το εξωφρενικό ότι υπάρχουν 4μελής και 5μελής οικογένειες μελών του Πασόκ στις οποίες ΟΛΟΙ είναι δημόσιοι υπάλληλοι. (θυμόμαστε και την άθλια απόφαση του Προκόπη Παυλόπουλου, από τις πρώτες που έλαβε ως υπουργός στη κυβέρνηση Καραμανλή, να μονιμοποιήσει άμεσα όλους τους συμβασιούχους που είχε προσλάβει στο Δημόσιο η κυβέρνηση Σημίτη και δεν πρόλαβε να μονιμοποιήσει, ανάμεσα τους και συγγενείς πρωτοκλασάτων στελεχών του Πασόκ. Μάλιστα συγκεκριμένος πρώην σύμβουλος του Α. Παπανδρέου με τη συγκεκριμένη μονιμοποίηση "βόλεψε" μόνιμα σε δημόσιες υπηρεσίες δίπλα στο σπίτι του, 2 συγγενείς του πρώτου βαθμού !!!).   




Κανένας δεν μιλάει για τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο που έκανε το Πασόκ, τόσες ώστε σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες δεν υπήρχαν τόσα γραφεία και οι υπάλληλοι απλά είχαν μία καρέκλα.



Σε αρχεία εφημερίδων υπάρχουν φωτογραφίες και ρεπορτάζ με υπαλλήλους της εποχής Ανδρέα Παπανδρέου να κουβαλάνε από το σπίτι τους καρέκλα γιατί  δεν υπήρχαν τόσες πολλές στο Υπουργείο.



Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει Ιστορική ευθύνη.



Έχει ευθύνη απέναντι στο μέλλον της Ελλάδας, έχει ευθύνη μπροστά στα μάτια όλων των Ελλήνων.



Σήμερα ο Πρόεδρος πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη διάφανη και ξεκάθαρη πορεία προς την ανασυγκρότηση, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς τα πολιτικά γραμμάτια που του άφησε στη διαθήκη του το παλαιοκομματικό παρελθόν της παράταξης ή την καταδικασμένη από την παράταξη και την Ιστορία τακτική του Καραμανλή της ανοχής, της αδιαφορίας, του συμβιβασμού και του διασυρμού.


Χρόνος πλέον δεν υπάρχει.


Η αποφασιστική επιλογή πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ.



1 σχόλια:

Ανώνυμος,  4 Μαΐου 2010 στις 12:49 π.μ.  

μια απο τα ιδια. ΚΑΙ ΟΙ 300 ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP