ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΥΠΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Για εμάς δεν είναι έκπληξη η τακτική του επιτελείου του προέδρου του Πασόκ, να στοχεύσει με όλα τα μέσα, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και την ίδια τη παράταξη.



Ο Γ. Παπανδρέου, όχι θεωρητικά αλλά πρακτικά είναι ένας πολύ εύκολος πολιτικός αντίπαλος.


Είναι αυτός που στο εξωτερικό θα ήθελε ο οποιοσδήποτε ως "αντίπαλο" για τη διεκδίκηση της εξουσίας.


Αντίθετα ο πρόεδρος της παράταξης είναι ένας ικανότατος πολιτικός, ένας ηγέτης της νέας γενιάς, που έχει όλα τα στοιχεία για να δημιουργήσει μία Ελλάδα για τους Έλληνες.


Δεν έχει "πολιτικά συμβόλαια", δεν έχει καμία δέσμευση με το παρελθόν, δεν ήταν μέλος σε κυβέρνηση - σε αντίθεση με το Γ. Παπανδρέου - που υποθήκευσε το μέλλον της χώρας.



Η σύγκριση ανάμεσα στους δύο προέδρους θυμίζει την Ελληνική ταινία "η κάλπικη λίρα", τίτλος που ταιριάζει στο Πρόεδρο του Πασόκ.

Σε επίπεδο πολιτικού γραφείου, τα στελέχη του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά υπερτερούν έναντι εκείνων που είναι στο αντίστοιχο γραφείο του προέδρου του Πασόκ.



Και όμως, την ίδια στιγμή τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν μπορούνε να διατηρηθούνε αλλά μειώνονται χωρίς να φαίνονται σημεία ανάκαμψης και είναι ορατός ο κίνδυνος να πέσουν ακόμα χαμηλώτερα.


Το Πασόκ είναι και εκείνο με μειωμένα ποσοστά (σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές) αλλά από θέση ισχύος αφού είναι στη κυβέρνηση, έχει περάσει έως τώρα με σχεδόν μηδενικές απώλειες τα ολέθρια λάθη του, έχει καταφέρει να διατηρηθεί - επαναλαμβάνουμε ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ - σε μεγάλη απόσταση από εμάς.


Αυτό που συμβαίνει είναι η πτώση των ποσοστών του Πασόκ αλλά και η ταυτόχρονη πτώση των δικών μας ποσοστών, με αποτέλεσμα ΠΑΝΤΑ έως τώρα, να υπάρχει αυτή η σταθερή διαφορά 9% - 10%.


Για αυτή τη πραγματικότητα, η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο μυστικό όπλο αλλά έχει κάτι το ουσιαστικό : ικανότατα στελέχη στον πολιτικό σχεδιασμό.


Είναι "σκληρά" κομματικά στελέχη και γνωρίζουν την πολιτική πραγματικότητα μέσα από αγώνες και όχι μέσα από βιβλία και δημόσιες σχέσεις όπως συμβαίνει με τα στελέχη που είναι στον δικό μας τομέα πολιτικού σχεδιασμού.


Τα συγκεκριμένα στελέχη του Πασόκ - και όχι ο ανίκανος πρόεδρος του - είναι εκείνα που καλύπτουν κάθε στιγμή το τεράστιο κενό που έχει στην Προεδρία το Πασόκ σε αντίθεση με εμάς όπου ο Πρόεδρος αγωνίζεται σχεδόν μόνος του.


Είναι εκείνα που έχουν ανοιχτές τις πόρτες των κεντρικών γραφείων για τους οπαδούς τους και τους φίλους του κόμματος σε αντίθεση με τα δικά μας που συνεχίζουν την ίδια τακτική της αποξένωσης και της απομόνωσης από τη Βάση του κόμματος.  


Είναι εκείνα που είδαν τα πολιτικά προβλήματα και την αναμενόμενη οργή του κόσμου από τα οικονομικά μέτρα, το ΔΝΤ, τα σκάνδαλα και φρόντισαν έγκαιρα να καλύψουν τον Πρόεδρο του Πασόκ, δίνοντας του (στα μάτια του κόσμου) το απαραίτητο "συγχωροχάρτι" αν και ήταν μέλος σε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις που ΕΚΛΕΨΑΝ τα χρήματα της χώρας μας.


Αλλά τα πραγματικά ικανά στελέχη του πολιτικού σχεδιασμού του Πασόκ, ήξεραν ότι αυτό δεν φτάνει για να κρατήσουν την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας έναντι της Νέας Δημοκρατίας.


Και τι το πιο απλό από τη πολιτική τακτική που επέλεξαν, τακτική που οι δικοί μας έπρεπε να είχαν προβλέψει γιατί ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που είχε το Πασόκ : δεν μπορούνε να συνδέσουν τον Αντώνη Σαμαρά με κανένα σκάνδαλο, με κανένα άθλιο παρελθόν και επομένος δεν μπορούνε να τον "χτυπήσουν" με τις γνωστές τακτικές Λαλιώτη, Αθανασάκη, Αυγερινού.


Όμως (ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ που οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ για τη θέση τους στο πολιτικό σχεδιασμό της παράταξη δεν προέβλεψαν), τα στελέχη του πολιτικού σχεδιασμού του Πασόκ μπορούνε να χτυπήσουν κάποια στελέχη της παράταξης.


Είναι η σίγουρη και 100% αποδοτική επιλογή γιατί :


1 - Άμεσα δίνουν στο λαό αυτό που θέλει : την εικόνα ότι το Πασόκ δεν κάνει ... βήμα πίσω και προχωρά στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Με τη διαφορά όμως ότι αυτή η "εξυγίανση" στοχεύει αποκλειστικά τη παράταξη μας, την οποία στα μάτια των ψηφοφόρων παρουσιάζει ως το κόμμα των απατεώνων.


2 - Επικεντρώνει άμεσα τη προσοχή του κόσμου αποκλειστικά στη κυβέρνηση Καραμανλή, τη ταυτίζει με την οικονομική καταστροφή της χώρας, την δείχνει ως μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για τους φόρους, το ασφαλιστικό, το ΔΝΤ, την ανεργία.


3 - Στοχεύει μεθοδικά συγκεκριμένα στελέχη της παράταξης, όπως τον Βουλγαράκη, τον Ρουσόπουλο, τον Μπασιάκο, τον Δούκα και άλλους με πολλαπλά οφέλη για το Πασόκ όπως :


α - Ενισχύει την άποψη περί κόμματος απατεώνων. Γνωρίζουν άριστα στον πολιτικό σχεδιασμό του Πασόκ ότι από τα 100 που θα πούνε, έστω τα 5 να μείνουν στο μυαλό του κόσμου είναι κέρδος για το Πασόκ.


β- Πιέζει πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της να απολογούνται συνεχώς. Είναι φανερή η συγκεκριμένη τακτική βλέποντας τα τηλεοπτικά παραθυράκια στις ειδήσεις (εκεί που ο κόσμος κοιτάει): ο οποιοσδήποτε βουλευτής μας ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ για να προσπαθεί να δικαιολογήσει τις αποφάσεις και τις πράξεις των υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή. Οι τηλεοπτικές εντυπώσεις είναι σαφώς υπέρ του εκπροσώπου του Πασόκ.


γ- Μεταφέρει τις ονομαστικές ευθύνες από το χώρο των πραγματικών σκανδάλων του Πασόκ στο χώρο του "ίσως" σκάνδαλου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή της οργής ζητάει ονόματα και οι άνθρωποι του πολιτικού σχεδιασμού του Πασόκ του δίνουν τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.



4 - Στοχεύει επικοινωνιακά στους νέους ανθρώπους. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ για το παρελθόν του Πασόκ. Δεν γνωρίζουν για σκάνδαλα, δεν γνωρίζουν για Πυρκάλ, Αγρέξ, τον Κασόγκι, τον Λούβαρη, τη ροζ βίλλα, τα Ίμια, τα "διπλά" βιβλία του Πασόκ, το Χρηματιστήριο, την "αγορά του αιώνα" και εκατοντάδες άλλα που βούλιαξαν την χώρα μας στα χρέη.


Το μόνο που γνωρίζουν αυτοί οι νέοι είναι "η καταστροφή της Ελλάδας από τη Νέα Δημοκρατία". Αυτούς τους νέους κάθε μέρα που περνάει τους χάνουμε γιατί δεν έχουμε επικοινωνήσει μαζί τους. ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ.


Πολλές φορές έχουμε πει για την ανάγκη "ξεσκονίσματος" στα αρχεία της παράταξης (υπάρχει βιβλίο της παράταξης με τα 500 σκάνδαλα 1981 - 1989), πολλές φορές έχουμε πει ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ τι πληρώνει σήμερα. Ενημερώστε για τα δάνεια, τις κλοπές, τα χρέη που άφησαν στην Ελλάδα τα στελέχη του Πασόκ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - αυτή είναι η αλήθεια - ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Κ. ΣΗΜΙΤΗ. 

   

Και σε αυτούς τους νέους ψηφοφόρους που δεν γνωρίζουν το παρελθόν έρχεται και η νέα ομάδα ψηφοφόρων, οι "Ελληνοποιημένοι" από τον Γ. Παπανδρέου.


Αυτοί είναι η ίδια τακτική της "νίκης" που είδαμε στο παρελθόν από το Πασόκ με εισαγωγές ψηφοφόρων από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ.  


  

5 - Μεταφέρει μόνιμα το επικοινωνιακό πρόβλημα στη παράταξη : το Πασόκ αναβίωσε το παλαιοκομματικό προφίλ του. Είναι η ίδια τακτική του Ανδρέα Παπανδρέου - "χτυπήματα" επαναλαμβανόμενα με στόχο τις εντυπώσεις - αλλά αυτή τη φορά ο στόχος είναι ακόμα πιο πέρα : είναι η δικαστική καταδίκη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στελεχών που ήταν ή είναι εντός της παράταξης μας.


Η εξεταστικές επιτροπές με στόχο τη πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, η ανακοίνωση μέσα από τα γνωστά ΜΜΕ ως "σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες" για δικαστήρια για στελέχη της παράταξης, η έφοδος του ΣΔΟΕ αποκλειστικά σε πολιτικούς του χώρου της παράταξης μας, η άμεση αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟ - ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ.



ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ - ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ - ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 

Και ενώ όλα είναι μπροστά μας, οι υπεύθυνοι του πολιτικού σχεδιασμού της παράταξης ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.


Έχουν αφήσει τη παράταξη να προχωράει προς τη καταστροφή, έχουν αφήσει το Πρόεδρο να προσπαθεί μόνος του, έχουν αφήσει στο Πασόκ την άνεση να επιλέγει πότε και πως θα διασύρει τη Νέα Δημοκρατία.


Ο πολιτικός σχεδιασμός δεν είναι για να ¨απαντάει" σε γεγονότα. 


Ο πολιτικός σχεδιασμός σε ένα κόμμα εξουσίας όπως είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. πρέπει να δημιουργεί και να καθοδηγεί τα γεγονότα.


Σε όλα αυτά πρέπει να υπολογίσουμε και τη "φθορά" της παράταξης από ενδεχόμενο κόμμα της Ντόρας την οποία είδαμε να λέει :"αυτό το κόμμα ήταν το σπίτι μου, δεν περίμενα τη διαγραφή μου".


Αυτό ήταν το πρόβλημα κυρία Μπακογιάννη, ότι θεωρούσατε το κόμμα σπίτι σας και όλους εμάς φιλοξενούμενους.

Και δεν είναι διαγραφή, απλά καθαρίζαμε το ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.


Η κυρία Μπακογιάννη δεν θα προχωρήσει άμεσα σε νέο κόμμα γιατί απλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο χώρος για να διεισδύσει.


Δεν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να παρουσιαστεί ως η εναλλακτική πολιτική λύση του τόπου.


Θα περιμένει λοιπόν και να δει τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών (με βασικό της όπλο το Δήμο Αθηναίων όπου εκεί είναι ο εκλεκτός της, Νικήτας Κακλαμάνης αλλά και κουμπάροι της, στενοί της συνεργάτες, προσωπικές της επιλογές) αλλά και να γίνει πραγματικότητα αυτό που είπαμε πιο επάνω : να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να γίνουν δίκες στελεχών της παράταξης από το οργανωμένο σύστημα Πασόκ.

Τότε θα υπάρχει χώρος γιατί εάν χάσει στις δημοτικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα το όνομα της Νέας Δημοκρατίας ταυτιστεί με δικαστήρια, σκάνδαλα και την οικονομική καταστροφή της χώρας, θα εμφανιστεί και θα αυτο - ανακυρηχθεί ως ο μοναδικός "σωτήρας" της κεντροδεξιάς παράταξης.


Κάποια από συγκεκριμένα στελέχη θα είναι ακόμα μέλη της παράταξης, τα οποία θα "φορτωθούνε" επικοινωνιακά στον Αντώνη Σαμαρά με σημαντική προσωπική φθορά και η Ντόρα θα μπορέσει μέσα από το νέο πολιτικό κόμμα που ονειρεύεται να παρουσιαστεί ως το κόμμα των "καθαρών" και των "αδιάφθορων". 


Η υπομονή είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της : αρνήθηκε την αποχώρηση των "πιστών" της από τη παράταξη, όχι μόνο για να μην στιγματιστεί από τη Βάση αλλά κυρίως για να αποφύγει να την ακολουθήσουν κάποια στελέχη για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι μέσα στους επιλεγμένους "στόχους" του Πασόκ. 


Θα αφήσει την φθορά στον Αντώνη Σαμαρά.


Για όλα αυτά οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ του πολιτικού σχεδιασμού έχουν προβλέψει ?


Για όλα αυτά οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ του πολιτικού σχεδιασμού έχουν λύσεις ?

1 σχόλια:

neodimokratis 23 Μαΐου 2010 στις 2:13 μ.μ.  

neodimokratis
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010.
Με αυτή καταγγείλαμε και αναλύσαμε το άριστα οργανωμένο σχέδιο του Πασόκ να κρατηθεί στην εξουσία μέσα από στημένες δίκες στελεχών της παράταξης μας.
Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010, η Ρηγίλλης με ανακοίνωση της κατήγγειλε το ίδιο σχέδιο.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP