ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

BILDERBERG

Σάββατο 1 Μαΐου 2010










Στην ιστοσελίδα του Σκάϊ διαβάζουμε : "Για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος, το χρέος, τα λάθη που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση, συζήτησαν με τον Αλέξη Παπαχελά, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Παντελή Καψή, στους Νέους Φακέλους τρεις πρώην υπουργοί Οικονομίας: ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Στέφανος Μάνος. "



Ήταν μία συνέντευξη - συνάντηση μεταξύ των ... ΕΚΛΕΚΤΩΝ .



ΓΙΑ  ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ  ( BILDERBERG ) .


Για τους 3 πρώην υπουργούς Εθνικής Καταστροφής θα αφιερώσουμε ειδική ανάρτηση.


Πριν πούμε για τη λέσχη Bilderberg, θα πούμε 2 - 3 πράγματα για τον κ. Παπαχελά.

Ο Αλέξης Παπαχελάς όπως έγινε γνωστό πρόσφατα αγόρασε μετοχές αξίας 969.000 ευρώ. Όπως επίσης είναι γνωστό ο Αλέξης Παπαχελάς είναι διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή» του ομίλου Αλαφούζου.
Πως, όμως, ο νεαρός συντάκτης της αριστερής εφημερίδας «Η Αυγή» κατάφερε και έφτασε να γίνει μέτοχος της εφημερίδας «Η Καθημερινή» , αφού νωρίτερα είχε περάσει και το κατώφλι της λέσχης «Μπίλντεμπεργκ».


Ο Αλέξης Παπαχελάς δεν είναι τυχαίος δημοσιογράφος, ούτε τυχαίο πρόσωπο.

Καταρχήν είναι εγγονός του Αλέξανδρου Παπαχελά, ο οποίος ήταν υφυπουργός της κυβέρνησης του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Γεννήθηκε το 1961 και δεν φοίτησε σε κάποιο τυχαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αλλά στο Κολέγιο Αθηνών από το οποίο συνήθως «βγαίνουν» … επιτυχημένοι. Στη συνέχεια έφυγε για τις ΗΠΑ, όπου σπούδασε Οικονομικά και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Bard, όπως επίσης Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Columbia, αλλά γοητεύτηκε από την δημοσιογραφία. Δεν είναι τυχαίο ότι προτιμά τα μέλη της συντακτικής ομάδας των «Νέων Φακέλων» στο ΣΚΑΙ να έχουν στο βιογραφικό τους σπουδές στο Columbia ή … τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος επίσης ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα ως ανταποκριτής της εφημερίδας «Η Αυγή», αν και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος η οικογένειά του από την αρχή ήταν επιφυλακτική σε σχέση με το επάγγελμα που είχε επιλέξει από νωρίς να ασκήσει. Εξ’ άλλου όλοι οι φίλοι του Αλέξη Παπαχελά εργάζονταν και εργάζονται σε μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις και αυτό ήταν κάτι που, όπως φαίνεται, ενοχλούσε κατά μία έννοια τους γονείς του.

Στις ΗΠΑ ο Αλέξης Παπαχελάς έζησε περίπου 18 χρόνια και όπως λέγεται από νωρίς «τρύπωσε» στα άδυτα της αμερικανικής διπλωματίας, ζώντας την οκταετία του Ρέιγκαν.

Αν και έζησε στις ΗΠΑ, τις οποίες όπως φαίνεται λάτρεψε, ο ίδιος μάλλον είναι περισσότερο θαυμαστής της βρετανικής δημοσιογραφικής σχολής. Για αυτόν ακριβώς το λόγο «Η Καθημερινή» και ο «ΣΚΑΙ» λένε κάποιοι ότι «του πηγαίνουν γάντι».

Το θέμα με το οποίο ίσως έχει ασχοληθεί περισσότερο από όλα ήταν από την αρχή το Κυπριακό για το οποίο σε παλαιότερη συνέντευξή του έχει δηλώσει ότι «με είχε γοητεύσει», ενώ θεωρεί πιο έντονες στιγμές στην δημοσιογραφική του καριέρα την συνάντηση με τους Ζαπατίστας και τον Κομαντάντε Marcos, αλλά και την κρίση στα Ίμια.

Επόμενος σταθμός μετά την Αυγή ήταν η εφημερίδα Καθημερινή, ενώ τα Χριστούγεννα του 1990 δέχεται την πρόταση από το MEGA CHANNEL. Εκείνη την περίοδο έλαβε την … πολύ δύσκολη απόφαση (όπως ο ίδιος έχει πει) να μετακομίσει από την Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον, όπου «έκανε» ανταποκριτής της ελληνικής υπηρεσίας του BBC.

Στην Ελλάδα, ο Αλέξης Παπαχελάς επέστρεψε το 1998 και «έπιασε δουλειά» στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ, ενώ συνέχισε τη συνεργασία του με το MEGA παρουσιάζοντας αρχικά την εκπομπή «Μαύρο Κουτί» και στη συνέχεια τους «Φακέλους», ενώ κατάφερε και έγινε διευθυντής ειδήσεων. Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν από κοινού με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο στην Ουάσιγκτον, πριν ο δεύτερος γίνει υπουργός βέβαια.

Από το ΒΗΜΑ έφυγε μετά από σύγκρουση που είχε με τον Γιάννη Πρετεντέρη με τον δεύτερο να επικρατεί κατά κράτος και από το 2006 μετακόμισε στο Νέο Φάληρο και στο συγκρότημα Αλαφούζου.


ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 




Στις 29-31 μαϊου το 1954, μια ομάδα παγκόσμιων ηγετών, πολιτικών και τραπεζιτών, συμμετείχε σε μια σύσκεψη για τη διεθνή πολιτική και την οικονομία, στο Όοστερμπηκ της Όλλανδίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από τότε, η διάσκεψη της Ευρώπης ή της βόρειας Αμερικής, η ισχυρή αυτή πολιτική και οικονομική ελίτ ονομάστηκε ομάδα (ή λέσχη) Μπίλντερμπεργκ, από το όνομα του ξενοδοχείου που τη φιλοξένησε για πρώτη φορά.Τα μέλη της Μπίλντερμπεργκ είναι αποκλειστικά βασιλείς, βασίλισσες, πρίγκιπες, καγκελάριοι, πρωθυπουργοί, πρόεδροι, πρέσβεις, σημαντικοί υπουργοί, μεγαλοχρηματιστές, διεθνείς τραπεζίτες, στρατιωτικοί ηγέτες και μεγαλοβιομήχανοι. Σε κάθε συνδιάσκεψη συμμετέχουν τυπικά 120 αντιπρόσωποι – τα 2/3 από την Ευρώπη και το 1/3 από τη βόρεια Αμερική – και όλες οι συζητήσεις της ομάδας διεξάγονται με πλήρη μυστικότητα.Για να εξασφαλιστεί αυτή η μυστικότητα, κλείνεται συνήθως ένα ολόκληρο ξενοδοχείο σε μια απομονωμένη περιοχή. Τα ξενοδοχείο αυτά και η γύρω περιοχή φυλάσσονται στη διάρκεια της διάσκεψης από οπλισμένους φρουρούς των μυστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία. Η είσοδος απαγορεύεται ρητά στους δημοσιογράφους, εκτός από μερικούς έμπιστους διευθυντές και ρεπόρτερ που προσκαλεί η ίδια η ομάδα στις συναντήσεις της. Κατά τα άλλα, τα ΜΜΕ αγνοούν εντελώς και τις διασκέψεις αυτές και το περιεχόμενο των συζητήσεών τους. Αλλά κι από την άλλη, πολλά από τα ίδια τα μέλη της Μπίλντερμπεργκ είναι ιδιοκτήτες μεγάλων μέσων ενημέρωσης, που τηρούν ωστόσο σιγή ασυρμάτου για τα τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις.Όπως αναφέρει ο πρίγκιπας Μπέρνχαρντ της Ολλανδίας για την πρώτη διάσκεψη της ομάδας «δεν υπήρχε καμία απολύτως δημοσιότητα. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να μην αναφέρουν δημόσια τι συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη». Στην πραγματικότητα, η αιτία για την επιβαλλόμενη μυστικότητα δεν είναι τόσο για να διεξάγονται ελεύθερα και άφοβα οι συζητήσεις μεταξύ των μελών όσο για να αγνοεί η πλειοψηφία του κόσμου πλήρως τις σκέψεις και τις αποφάσεις τους, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την παγκόσμια πολιτική και οικονομία.Η βρετανική εφημερίδα Τimes περιέγραψε το 1977 τη διάσκεψη της Μπίλντερμπεργκ με τα εξής λόγια: «…μια κλίκα των πλουσιότερων, των οικονομικά και πολιτικά πιο ισχυρών προσωπικοτήτων της δύσης, που συναντιούνται μυστικά για να σχεδιάσουν τα γεγονότα, τα οποία αργότερα θα παρουσιάσουν ότι συμβαίνουν δήθεν τυχαία…»




ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ : ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ " ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ



Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP