ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τζορτζ Σόρος

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η «Μακεδονία» ήταν μια επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, γνωστή με το όνομα Βαρντάρ Μπανοβίνα.
Το 1945, μετονομάστηκε από τον στρατηγό Τίτο σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και το 1991, όταν το κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας κήρυξε την ανεξαρτησία του ως έθνος εμφανίστηκε με το όνομα «Μακεδονία».
Ο γνωστός Σόρος έφτασε στα Σκόπια τον Σεπτέμβριο του 1992 και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Το ίδιο απόγευμα, ο Σόρος έδωσε μια συνέντευξη τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι αυξάνει κατά ένα εκατομμύριο δολάρια τον προϋπολογισμό του ιδρύματός του στη ΠΓΔΜ, ενώ δήλωσε επίσης ότι μετονομάζει το ίδρυμά του από Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία των Σκοπίων σε Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία της Μακεδονίας.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος του Σόρος στα Σκόπια, ο Βλαντιμίρ Μίλτσιν δίνει προπαγανδιστικό υλικό σχετικά με τη ΠΓΔΜ και την Ελλάδα που περιλαμβάνει και συλλογή κειμένων που τιτλοφορούνται «Οι σύγχρονοι Έλληνες δεν κατάγονται από τους Αρχαίους Έλληνες».
Από το φθινόπωρο του 1992, ο Σόρος πιέζει έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν την Π.Γ.Δ.Μ. ως Μακεδονία.
Ο Σόρος σε δημόσιες εμφανίσεις του κατήγγελλε την Ελλάδα και το ελληνοαμερικανικό λόμπι. Ασκούσε πίεση στον Στρόουμπ Τάλμποτ και σε άλλα στελέχη του Στέιτ Ντηπάρτμεντ και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η χρηματοδοτούμενη από αυτόν οργάνωση, Action Council for Peace in the Balkans, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην Π.Γ.Δ.Μ. Τον Φεβρουάριο του 1994, εξέδωσε τη «Λευκή Βίβλο για τη Μακεδονία», η οποία υποστήριζε τις θέσεις της κυβέρνησης της Π.Γ.Δ.Μ. εναντίον της Ελλάδος. Η έκθεση αυτή κυκλοφόρησε στον Λευκό Οίκο, στα γραφεία των υπουργείων, στο Κονγκρέσο και σε εκατοντάδες ανθρώπους των Μ.Μ.Ε..
Το ίδρυμα του Σόρος δραστηριοποιείται σε 40 χώρες και χρηματοδοτεί Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στην Ελλάδα το ίδρυμα βρίσκεται πίσω από την ΜΚΟ «Ανοικτή κοινωνία» μέλος της οποίας είναι ο Παναγιώτης Δημητράς ένθερμος υποστηρικτής του «Ουράνιου Τόξου» και υποψήφιος με την «Φιλελεύθερη Συμμαχία».
Το “Ουράνιο τόξο” είναι ένα αυτοαποκαλούμενο κόμμα των αυτοαποκαλούμενων “Μακεδόνων” το οποίο ζήτησε τη βοήθεια του Αμερικανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη στις ευρωεκλογές του 2009 (κατήλθε με την ονομασία «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο»).

Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι επίσης και στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ.
Διοικητικό Συμβούλιο
Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Πρόεδρος
Kevin Boyle, Μέλος
Ορέστης Γεωργιάδης, Μέλος
Παναγιώτης Δημητράς, Μέλος
Dimitrina Petrova, Μέλος.

Το ίδρυμα Σόρος χρηματοδοτεί επίσης το «Κέντρο για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία στη Νοτιανατολική Ευρώπη» που προωθεί την αλλαγή των σχολικών εγχειριδίων της ιστορίας – Θα αναφερθούμε σε άλλο σημείο για το ρόλο του στην αλλαγή του βιβλίου και της Ιστορίας που έγινε επί υπουργίας της κυρίας Κουτσίκου.
Εδώ θα αναφέρουμε ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ - ο φανατικός και μόνιμος υπερασπιστής των Σκοπίων όσον αφορά την ύπαρξη στην Ελλάδα “Μακεδονικής μειονότητας” – μόνιμα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ θέτει θέμα και “τουρκικής μειονότητας” .
Διαβάστε το δελτίο τύπου της οργάνωσης :
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23 Σεπτεμβρίου 2004
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ» ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) εκφράζει την αποδοκιμασία του για το περιεχόμενο της σημερινής πρότασης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού στην Ολομέλεια υπέρ της διάλυσης της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Η πρόταση προσβάλλει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού μελών της μειονότητας ως Τούρκων το οποίο κατοχυρώνουν διεθνή κείμενα που δεσμεύουν την Ελλάδα.

Για όλα αυτά θα επανέλθουμε και θα μιλήσουμε με στοιχεία.
Θα επανέλθουμε για να πούμε για πιο λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου συνάντησε 2 φορές τον Σόρος – η μία στη Νέα Υόρκη όπου πήγε προεκλογικά για το ετήσιο συνέδριο του οργανισμού του Μπιλ Κλίντον (Clinton Global Initiative -CGI) -.
Η δεύτερη τον Νοέμβριο, τον περασμένο μήνα, στην Αθήνα – ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ – όπου ο Σόρος ήρθε για να βαφτίσει τη κόρη του επιχειρηματία Στ. Ζαβού.
Θα μιλήσουμε για το ποιοί μεγάλο - δημοσιογράφοι και εκδότες συναντήθηκαν μαζί του και ποιός ήταν ο μεγαλο - δημοσιογράφος του Σκάι που τον ξενάγησε στο μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Κύπριοι Μίλτος Καμπουρίδης – σύζυγος της Μαρίνα Βερνίκου, κόρη του Γιώργου Βερνίκου της ομώνυμης εταιρείας - και ο Πιέρ Χαραλαμπίδης έχουν την Dolphin Capital Partners. Και οι δύο δούλεψαν μαζί στη Soros Real Estate Partners του Σόρος.
Η αδερφή του Μίλτου Καμπουρίδη, Κάλλια Καμπουρίδου είναι η σύζυγος του Κώστα Μπακογιάννη, του γιού της Ντόρας – ο γάμος έγινε Σάββατο 15 Ιουλίου 2006 -.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ !!

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP