ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΣΟΥ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το κατά πόσο αυτός ο ανασχηματισμός θα αποδώσει τα αναμενόμενα θα το δούμε σε λίγο καιρό, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές όπου οι “αλλαγές” αυτές θα κληθούν να κερδίσουν την άριστη μέχρι σήμερα κομματική “μηχανή” του Πασόκ.



Το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνει την επιτυχία ή την αποτυχία των αλλαγών αυτών.


Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εξουσίας, είναι κόμμα κυβέρνησης και συνεπώς κάθε άλλο αποτέλεσμα είναι αποτυχία.


Και σε κάθε αποτυχία υπάρχουν και οι υπεύθυνοι οι οποίοι και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους εάν η Νέα Δημοκρατία αποτύχει να γίνει κυβέρνηση.



Ο σημερινός Πρόεδρος προέρχεται από μία εκλογική αναμέτρηση για την οποία δεν έχει το 100% της ευθύνης του αποτελέσματος, της ήττας.



Ήταν μέσα στο χρονοδιάγραμμα της αναδιοργάνωσης του κόμματος, η οποία δυστυχώς καθυστέρησε πολύ περισσότερο από ότι ήλπιζε ο κάθε οπαδός.



Και ο χάρτης της εκλογικής νίκης έγινε πράσινος.



Η προσπάθεια να παρουσιαστεί το αποτέλεσμα ως εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, μάλλον μας γυρνάει δεκαετίες πίσω όπου πολιτικοί προσπαθούσαν να πείσουν το λαό ότι αυτό που βλέπουν με τα μάτια τους δεν είναι αληθινό.


Τα ποσοστά μας καθώς και το ποσοστό όσων δεν ψήφισαν δείχνουν ότι η επικοινωνία μας με το κόσμο ήταν εικονική και όχι πραγματική.



Σε αυτές τις εκλογές όμως, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές τα πράγματα είναι 100% διαφορετικά.


Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός, δεν υπάρχει το εσωκομματικό πρόβλημα της Ντόρας, σε θέσεις – κλειδιά έχει κάνει ο ίδιος τις επιλογές των προσώπων και έχει το χρόνο να σχεδιάσει τη κομματική τακτική της Νέας Δημοκρατίας.



Κάθε ημέρα που περνάει η Ελλάδα κατρακυλάει όλο και περισσότερο στο γκρεμό της οικονομικής εξαθλίωσης.



Πλέον τα ποσοστά των συνανθρώπων μας που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχιας έχουν εκτοξευτεί σε πρωτόγνωρα για τη χώρα μας νούμερα.


Και κάθε ημέρα αυτά τα νούμερα αυξάνονται.



Όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν, η Ελληνική οικογένεια να αντέξει για πολύ κάτω από αυτές τις συνθήκες.


Πλέον πολλές οικογένειες στερούνται και τα βασικά είδη διατροφής, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ μένουν απλήρωτοι, οι τράπεζες κυνηγάνε το κόσμο και τα χρέη έχουν πνίξει τις επιχειρήσεις.



Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να αναδείξει τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, δίνοντας την ελπίδα σε κάθε Έλληνα.



Και αυτό μπορεί να γίνει όχι με την … αναζήτηση του ιδεολογικού προσανατολισμού της Νέας Δημοκρατίας όπως επιτακτικά ζητάνε τώρα κάποιοι μέσα από το περιβάλλον του.


Δεν γνωρίζουμε εάν οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι αγοράζουν τρόφιμα από το σουπερμάρκετ και πληρώνουν στο ταμείο με αναζητήσεις ιδεολογίας.


Ίσως οι συγκεκριμένοι να έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα και τώρα να έχουν την ευκαιρία για ιδεολογικές περιπλανήσεις.



Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους υπόλοιπους Έλληνες : στο ταμείο πληρώνουν με χρήματα και αυτά τα χρήματα καθημερινά είναι όλο και λιγότερα.



Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει την ανάγκη ιδεολογικής επαναχάραξης, δεν έχει την ανάγκη της ιδεολογικής αμφισβήτησης της Ιστορίας της.



Ξαφνικά ως πρώην Σοβιετική Ένωση πρέπει να αρνηθούμε το παρελθόν μας, την κομματική μας Ιστορία και να επανατοποθετηθούμε ιδεολογικά στον πολιτικό χώρο ?



Και ποια θα είναι αυτή η “επανατοποθέτηση” για την οποία μιλάνε κάποιοι ? μήπως η εισήγηση να γίνει η Νέα Δημοκρατία ένα καθαρά “δεξιό” κόμμα, έχοντας ως στόχο να προσεγγίσει το ΛΑΟΣ, ξεχνώντας, διαγράφοντας και στερώντας από τη παράταξη μας εκείνους που ανήκουν στον προσδιοριζόμενο ως “κεντρώο” χώρο αφήνοντας στο κόμμα της Ντόρας (αλλά και στο ίδιο το Πασόκ) την άνεση του αγώνα “χωρίς αντίπαλο” ?




Μήπως αυτή η “ιδεολογική επανατοποθέτηση” έχει σχέση με τις εισηγήσεις των ίδιων, για πρακτική επιβεβαίωση, με έργα, ότι “ανήκουμε στη Δύση” ?


Ο ιδεολογικός μας “εχθρός” προέρχεται από την … Ανατολή ? μήπως κάποιοι έχουν πληροφορίες για επανεμφάνιση του “Κόκκινου Στρατού” ?


Τι σημαίνει να επιβεβαιώσουμε κομματικά και ιδεολογικά ότι ανήκουμε στη Δύση ?



Μήπως αυτή η ιδεολογική περιπλάνηση που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν, έχει σχέση με τις εισηγήσεις για αλλαγή του “Πυρσού” ως κομματικό σύμβολο της Νέας Δημοκρατίας ?


Θα είναι η δεύτερη φορά αφού και ο Μητσοτάκης ως Πρόεδρος είχε διαγράψει το “Πυρσό” βάζοντας στη θέση του το … ουράνιο τόξο.



Η εικόνα του Εθνάρχη συνεχίζει να φέρνει σημάδια αλλεργίας στα κεντρικά γραφεία της παράταξης μας.


Με μία Ιστορική αναδρομή, θα δούμε ότι από την εποχή που Πρόεδρος της παράταξης ήταν ο σοβαρότατος και ικανότατος Μιλτιάδης Έβερτ, η Νέα Δημοκρατία δέχονταν “ιδεολογική” επίθεση από “έξω” γιατί ο ίδιος ο Πρόεδρος αρνούνταν αυτές τις παράλογες και Εθνικά επικίνδυνες εισηγήσεις.




Αυτός ήταν και ο λόγος που ούτε ο Μιλτιάδης Έβερτ, ούτε ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ούτε ο Κώστας Καραμανλής, αλλά ούτε και ο ίδιος ο Εθνάρχης ήταν αγαπητοί στην συγκεκριμένη πολιτική ομάδα και στους εκάστοτε ιδεολογικούς “κληρονόμους” τους.



Είναι απορίας άξιο ο τρόπος με τον οποίο συγκεκριμένοι "σύμβουλοι" επηρεάζουν το σημερινό Πρόεδρο.



Ένας ικανότατος πολιτικός, ένας αρχηγός που έχει τις όλες δυνατότητες να γίνει πρωθυπουργός, άγνωστο γιατί, δεν μπορεί να διακρίνει το αδιέξοδο που υπάρχει μπροστά του.



Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα που δημιουργούν μέσα στη παράταξη νεόφερτα άτομα που ιδεολογικά δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και που ξαφνικά παίρνοντας θέσεις – κλειδιά προσπαθούν να κατασκευάσουν μία Ιστορική παράταξη στα “μέτρα” τους.



Ήρθανε στο σπίτι μας, ως φιλοξενούμενοι, έφαγαν, ήπιαν, πήραν χρήματα και τώρα μας ζητάνε να τους χαρίσουμε το σπίτι !!!




Από δικές τους εισηγήσεις η Νέα Δημοκρατία έχει καθηλωθεί σε ποσοστά, από δικές τους εισηγήσεις η δημοτικότητα του Προέδρου είναι μόνιμα στα ίδια χαμηλά επίπεδα.



Από δικές τους εισηγήσεις χάσαμε τις εκλογές για τη τοπική Αυτοδιοίκηση.



Με τον εσωκομματικό ανασχηματισμό μπήκαν κάποιοι άνθρωποι σε κάποιες θέσεις.



Είναι οι επιλογές του Προέδρου, του Αντώνη Σαμαρά.



Από αυτές τις επιλογές θα κρίνουμε μόνο τον Πολιτικό Σχεδιασμό, γιατί είναι εκείνος που θα είναι στη πρώτη γραμμή στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.



Βλέποντας τα άτομα που είναι υπεύθυνα για το πολιτικό σχεδιασμό θα πηγαίναμε να ποντάρουμε όλα τα χρήματα μας σε 6 αριθμούς του λόττο παρά 1 ευρώ σε εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.



Δεν θα πούμε περισσότερα γιατί έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο τι συμβαίνει εκεί.



- Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει την ανάγκη της άμεσης επικοινωνίας με το λαό, έχει ανάγκη να βγουν από τα πολυτελή γραφεία τους οι …σκιώδης “υπουργοί” και “υφυπουργοί” και να νοιώσουν τα προβλήματα του λαού, να του σταθούν, να δώσουν άμεση λύση στα καθημερινά του προβλήματα.


- Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας πρέπει επιτέλους να γίνει ουσιαστική αντιπολίτευση, να πάψει να στηρίζει στο όνομα της Εθνικής συναίνεσης τα αντιλαϊκά νομοσχέδια του κάθε υπουργού του Πασόκ.



- Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να παρουσιάσει άμεσα τις προτάσεις της και να σταματήσει να κρύβετε πίσω από το νεφελώδες και αόριστο “αντιμνημόνιο”.



- Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία.



Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η εκάστοτε ηγεσία της, οι σύμβουλοι, οι βουλευτές της.


Νέα Δημοκρατία είναι τα εκατομμύρια των οπαδών που στηρίζουν ιδεολογικά και με αγώνες τη παράταξη, είναι τα κομματικά στελέχη σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι όλοι εκείνοι – οι άγνωστοι αγωνιστές της Δημοκρατίας - που με τη ψήφο τους απαιτούν από τους … αντιπροσώπους τους ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΗΘΟΣ – ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ (λέξεις που ούτε καν τις έχουν ακούσει κάποιοι που στην προ – βουλευτική εποχή δεν είχαν να φάνε και στη μετά – βουλευτική εποχή βρεθήκαν με βίλες, εξοχικά, κότερα και υπεράκτιες εταιρείες)




Οι επόμενες εκλογές θα είναι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά.



Αν τις χάσουμε φίλε Αντώνη, δεν θα προλάβεις καν να κάνεις πραγματικότητα τις …. εισηγήσεις που μιλάνε για έκτακτο συνέδριο και επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης.


Θα πούμε και πάλι ότι για το συμφέρον της παράταξης και της χώρας πρέπει να απομακρύνεις ΑΜΕΣΑ τους συγκεκριμένους συμβούλους.



Ήρθαν από … αλλού και όταν χάσουμε θα φύγουν για εκεί από όπου ήρθαν.



Εσύ όμως Πρόεδρε θα είσαι εδώ και μακάρι τότε να σταθεί δίπλα σου, κοντά σου, έστω και ένας από αυτούς που σήμερα έχουν γίνει η σκιά σου.

1 σχόλια:

Γιάννης,  21 Ιανουαρίου 2011 στις 6:12 μ.μ.  

Μας πήρε ο διάολος με τον Αντώνη. Χάσαμε μετά από δεκαετίες τα προπύργια μας σε Δήμους.
Χάσαμε στελέχη, χάσαμε την ελπίδα που είχαμε όταν τον ψηφίσαμε.
Να πάει σπίτι του.
Δεν είναι αυτός που θέλαμε.
1000 ΦΟΡΕΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP