ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΠΑΣΟΚ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Είναι η νυν ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.



Είναι τ. σύζυγος του εκδότη Γιώργου Δραγώνα, παλαιού συμμαθητή και φίλου του Γ. Παπανδρέου.



Είναι η νυν σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη.


Είναι η κυρία που μπόρεσε να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, με μια μεθόδευση που δείχνει ότι στην Ελλάδα πάντα εφευρίσκονται παράθυρα για να ξεφεύγουν κάποιοι από τον νόμο.


Την εποχή εκείνη υπουργός παιδείας ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης (5 Ιουλ. 1982 – 25 Απρ. 1986).


Δεν έπρεπε να της αναγνωρισθεί το διδακτορικό δίπλωμα, αφού δεν έχει βασικό τίτλο σπουδών. Το μόνο που διαθέτει ήταν κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree.


Είναι η κυρία που ως βουλευτής του Πασόκ (με το επικρατείας)  είχε μεταφέρει στη Βουλή τις θέσεις του γνωστού "Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" και είχε θέση θέμα για τις επαναπροωθήσεις μέσω Έβρου προς Τουρκία των λαθρομεταναστών.


Η επερώτηση στη Βουλή ήταν στις 31/7/09 με θέμα "Καταγγελίες για άτυπες επαναπροωθήσεις και σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων ατόμων".



Καλούσε δε την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα για πράξεις της που παραβιάζουν το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το προσφυγικό δίκαιο, και μάλιστα άμεσα, καθώς οι ζωές πολλών ανθρώπων βρίσκονται σε κίνδυνο.



Σύμφωνα με το βιογραφικό της (δημοσίευση από το Πασόκ) "ειδικεύεται σε θέματα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων".


Το Φεβρουάριο του 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Θάλειας Δραγώνα με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση».


Ας διαβάσουμε μερικά σημεία του βιβλίου :


1 - Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).


2 - Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες (σελ. 82).  


3 - Εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86).



Η κυβέρνηση Σημίτη μετά την νίκη της στις Εκλογές του 2000 παρήγγειλε στην ΕΡΤ σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;».

Η σειρά αυτών των ντοκιμαντέρ άρχισε να προβάλλεται από την ΕΤ-1 μετά την άνοδο της κυβερνήσεως Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004.



Δυστυχώς στη χώρα μας εκείνος που θα μιλήσει για την Ελλάδα, που θα μιλήσει για τους Ιστορικούς αγώνες του Έθνους μας θα είναι "ακροδεξιός" , "φασίστας", "εκπρόσωπος του Λάος".


Εμείς είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας και την Εθνική μας ταυτότητα δεν την παραχωρούμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ. 


Δυστυχώς και από τη παράταξη μας φοβούμενοι συγκεκριμένα ΜΜΕ δεν είπαν τίποτα.


ΚΑΙ από τη παράταξη μας "κρύφτηκαν" για να μην έχουν την ρετσινιά του ακροδεξιού. 

Έπεσαν στην από χρόνια καλοστημένη παγίδα ενός κυκλώματος - ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - που βαφτίζει ακροδεξιούς εκείνους που δεν θέλουν να ξεχαστεί η Ιστορία της Ελλάδας.


Η Νέα Δημοκρατία άφησε το Λαός και το Καρατζαφέρη να εκμεταλλευτεί αυτό το φόβο που υπάρχει στα στελέχη της παράταξης.



Άφησε ένα κόμμα να  αυτοανακηρυχθεί προστάτης της Ιστορίας και του Ελληνισμού.


Η Ιστορία μας, η Ελλάδα μας ανήκε στους προγόνους μας, ανήκει σε εμάς, θα ανήκει στα παιδιά μας, θα ανήκει στους απογόνους μας.


Οι Εθνικοί αγώνες για την Ελλάδα δεν είχαν ταμπέλες και ανήκουν σε όλους τους Έλληνες.




Στην επόμενη ανάρτηση δημοσιεύουμε την απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη σε επιστολή της κυρίας Δραγώνα.



Δημοσιεύουμε την απάντηση εκείνου που - ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ - δεν φοβήθηκε τις ταμπέλες, δεν φοβήθηκε να μιλήσει για την ΕΛΛΑΔΑ.


Δημοσιεύουμε την απάντηση ενός ΕΛΛΗΝΑ αγωνιστή της αριστεράς.



ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ



 

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP