ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010


Για άλλη μια φορά - δυστυχώς - τα γεγονότα μας δικαιώνουν. 


Είχαμε πει ότι η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην Προεδρία του κόμματος δεν θα έμενε αναπάντητη από εκείνους που είναι οι ΒΑΣΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.


Η ψήφος της ΒΑΣΗΣ ενόχλησε εκείνους που για δεκαετίες την ήθελαν άβουλο πρόβατο.

Είχαμε πει ότι από τη πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος έπρεπε - στηριζόμενος στην ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ - να "μαζέψει" όλους εκείνους που τόσα χρόνια είχαν εκμεταλλευτεί την παράλογη ανοχή του Καραμανλή και με δηλώσεις και πράξεις υπονόμευαν τη παράταξη.


Είχαμε πει ότι δεν έπρεπε να κάνει τα ίδια λάθη. Δεν έπρεπε στο όνομα των εσωκομματικών ισορροπιών να αφήσει τον καθένα να υπονομεύει τη παράταξη.


Λίγες ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης για να προλάβει και να εκβιάσει τα γεγονότα, πήγε στο Mega και αυτο - ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για το Δήμο της Αθήνας, το κάστρο της οικογένειας Μητσοτάκη.


Λίγες ημέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές η πρώτη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ - αγαπημένος όρος εκείνων που θέλουν την εσωκομματική εξουσία - ήρθε από τον εκκολαπτόμενο υποψήφιο αρχηγό της οικογένειας Μητσοτάκη, τον Κυριάκο.


Η μακρόχρονη προσπάθεια για τη Ντόρα απέτυχε - ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ - και τώρα η οικογένεια βγάζει και τη δεύτερη και καταϊδρωμένη επιλογή της, με την ελπίδα ένας από τους δύο να τα καταφέρει.


Ο Πρόεδρος μίλησε για ακυβερνησία. Μίλησε για μία κυβέρνηση που με πειράματα και παρελθοντολογία προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητα της.


Την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος και τα στελέχη "πρώτης γραμμής" ξεκίνησαν την κριτική στη κυβέρνηση του αλαλούμ του Πασόκ, εμφανίστηκαν οι "απο μηχανής θεοί" για να κάνουν δηλώσεις.


Στόχος να αρχίσουν την αμφισβήτηση μέσα στη Νέα Δημοκρατία και να μεταφέρουν τις ειδήσεις και τα βλέμματα του λαού από τα αντιλαϊκά μέτρα και τους πειραματισμούς του Πασόκ στα υποτιθέμενα εσωκομματικά προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας.


ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ


   

Από το πουθενά εμφανίστηκε η Μαριέττα Γιαννάκου στο Ρ/Σ Κανάλι Ενα Πειραιά. Η υπουργός Παιδείας του Καραμανλή. Η υπουργός που έδωσε στα σχολεία το βιβλίο εκείνο που παρουσίαζε τη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων ως "συνωστισμό στην αποβάθρα του λιμανιού της Σμύρνης".


Ποιός μπορεί να ξεχάσει την φθορά που είχε για τη παράταξη η συγκεκριμένη στάση της κ. Γιαννάκου ? ποιός μπορεί να ξεχάσει τις ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ αντιδράσεις του κόσμου ? 

Ο λαός ο οποίος δεν ξεχνάει την έστειλε στο σπίτι της στις βουλευτικές εκλογές το 2007.

Και ενώ ο λαός δεν την ήθελε, ο Καραμανλής με τη γνωστή τακτική "τη θέληση της βάσης θα κοιτάμε ?" την έστειλε το 2009 στην Ευρωβουλή ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Δηλαδή εκείνη που ο λαός την έστειλε σπίτι της το 2007, έρχεται 2 χρόνια μετά και πάει στην Ευρώπη!!!!!!!!  

   

Με δηλώσεις της η κυρία Ευρωβουλευτής μας υπονόμευσε το Πρόεδρο της παράταξης Αντώνη Σαμαρά εκφράζοντας άμεσα τη διαφωνία της τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ακυβερνησία.


Την ίδια στιγμή και ο εκ Θεσσαλονίκης βουλευτής μας και αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ κ. Θ. Καράογλου διαχώρισε τη θέση του στο ίδιο θέμα λέγοντας ότι "«Είναι πολύ βαριά η κουβέντα για κατάσταση ακυβερνησίας»".


Ταυτόχρονα έρχονται οι δηλώσεις του Γιακουμάτου “Λυπάμαι που δεν είχα το θάρρος να ρίξω την κυβέρνηση Καραμανλή για να γλιτώσω και τον ίδιο και τη χώρα. Συγγνώμη”.


Δηλαδή φίλε Γεράσιμε η Νέα Δημοκρατία - ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ - φταίει για τα πάντα σε αυτή τη χώρα ? Γιατί συναγωνιστή Γεράσιμε δεν τα έλεγες όταν ήσουν Υπουργός ? Που ήσουν προεκλογικά συναγωνιστή Γεράσιμε ? Γιατί συναγωνιστή Γεράσιμε και στα 5 χρόνια κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έτρεχες από κανάλι σε κανάλι και ξαφνικά την προεκλογική περίοδο - την κρίσιμη για τη παράταξη στιγμή - ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ ?  Πες μας τον προεκλογικό κομματικό - όχι προσωπικό για την εκλογή σου - αγώνα που έκανες.



ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΕΡΑΣΙΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΕΠΙΤΗΜΟΥ" ΠΟΥ ΕΙΠΕ "Χάσαμε πέντε πολύτιμα χρόνια" ?   


Εδώ να αναφέρουμε το τραγικό λάθος του Νοέμβριου του 1993 : απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου του κόμματος στον κ. Κ. Μητσοτάκη. Κατάφερε μέσα από το τίτλο να έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει ανεξέλεγκτα μέσα στη παράταξη.



ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 



Αυτές οι δηλώσεις που στηρίζουν το Πασόκ στις αποφάσεις που έχει ή θα λάβει στο μέλλον, αυτές οι δηλώσεις που στερούν από τη Νέα Δημοκρατία τη δυνατότητα αντιπολιτευτικής τακτικής και επιχειρημάτων, αυτές οι δηλώσεις που μεταφέρουν τη προσοχή του λαού από τα αντιλαϊκά μέτρα του Πασόκ στη Νέα Δημοκρατία, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ


Δεν είναι πλέον θέμα εσωκομματικής Δημοκρατίας, εσωκομματικής πειθαρχίας ή εσωκομματικών ισορροπιών.


Είναι θέμα συστηματικής υπονόμευσης της παράταξης, είναι θέμα υπονόμευσης της θέλησης της Βάσης, είναι θέμα συστηματικής βοήθειας και στήριξης του Πασόκ κάθε φορά που εκείνο έχει προβλήματα.


Στο ίδιο "'έργο" είμαστε θεατές πολλά χρόνια. Σε αυτή τη τακτική στηρίχθηκε το Πασόκ και κέρδισε με 10 μονάδες διαφορά. Σε αυτό το "έργο" οφείλεται η ΣΥΝΤΡΙΒΗ και ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ της παράταξης.


Για άλλη μια φορά θα απαιτήσουμε την άμεση αντίδραση από τα όργανα του κόμματος.


Για άλλη μια φορά θα ζητήσουμε κάποιοι να δούνε τη πόρτα της εξόδου. 


Και πρέπει να γίνει τώρα, με νωπή την εντολή της Βάσης γιατί το "σύστημα" εάν τώρα δοκιμάζει τις αντοχές του Προέδρου, σε λίγο καιρό με τη δικαιολογία των εκλογών στη τοπική αυτοδιοίκηση θα αποθρασυνθεί, θα υπονομεύσει και θα στερήσει από τη παράταξη μας τη Νίκη.         


ΠΡΟΕΔΡΕ Η ΒΑΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ 


ΠΡΟΕΔΡΕ Η ΒΑΣΗ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ 



ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

    


Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP