ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010


Δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε ξανά και ξανά για τα τραγικά λάθη της Νέας Δημοκρατίας επί Προεδρίας Καραμανλή. 

Το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι επέτρεψε σε μία "παρέα" να τον απομονώσουν από το λαό, και τα καθημερινά του προβλήματα. Άφησε άλλους να διοικούνε χωρίς τον στοιχειώδη έλεγχο.

Το βασικό στοιχείο της ανεξαρτησίας ενός κράτους είναι η οικονομία. Υπόδουλη οικονομία σημαίνει και υπόδουλο κράτος. Με τη δικαιολογία της Παγκόσμιας κρίσης οι υπουργοί μας, έκαναν τις χειρότερες επιλογές "πνίγοντας" την αγορά. 

Είναι οι ίδιοι υπουργοί που ενώ ΑΠΕΤΥΧΑΝ στην Ελληνική οικονομία και στα χρήματα των φορολογούμένων, ΑΥΞΗΣΑΝ τα δικά τους έσοδα και τη περιουσία τους όπως όλοι μπορούνε να δούνε από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Είναι η ίδια παρέα που άφησε στο δρόμο χιλιάδες άτομα μέσα από τα απαράδεκτα προγράμματα stage, τα οποία και κάποιοι βουλευτές μας χρησιμοποίησαν για ψηφοθηρικούς λόγους.

Είναι οι ίδιοι που μας εμφάνισαν όλους στη παράταξη σαν "λαμόγια" με το Βατοπέδι και τη Βιστωνίδα.

Οι ίδιοι που έχτιζαν βίλες και εξοχικά χωρίς πολεοδομικές άδειες, οι ίδιοι που απασχολούσαν παράνομα αλλοδαπούς.

Οι ίδιοι που στη Εθνική καταστροφή των πυρκαγιών στη Πελοπόννησο κοιτούσαν από μακρυά. Οι ίδιοι που ακόμα στέλνουν τα χρήματα από τους εράνους στους πυροπαθείς.

Είναι η γνωστή παρέα που μπροστά στη φωτιά στη Πάρνηθα τα "έριξαν" στο στρατηγό ... άνεμο (δήλωση Πολύδωρα) . Οι ίδιοι που είπαν ότι για τη φωτιά που έκαψε τη μισή Αττική φταίνε τα ... πεύκα ( δήλωση Αντώναρου).

Είναι η ίδια παρέα που επέλεξε κάποιους προέδρους οργανισμών οι οποίοι βρήκαν τη χαρά τους μέσα από μισθούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ και συμβάσεις της "νύχτας".

Οι ίδιοι που για να εξυπηρετήσουν μεγαλοεμπόρους και τράπεζες, προσπάθησαν με αλχημείες, οικολογικές αρλούμπες και αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας , να οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο προς ακόμα μεγαλύτερα χρέη. Το κόλπο γνωστό : αυξήσεις και "νομικά κολπάκια" ώστε ο κάτοχος παλαιού ΙΧ να οδηγηθεί αναγκαστικά προς δάνειο λες και δεν έφταναν στο λαό τα χρέη που είδη έχει.

Είναι οι ίδιοι που έδωσαν απλόχερα δις ευρώ για να "στηρίξουν" τις τράπεζες που είχαν κέρδη εκατομυρίων (ενδεικτικά 441 εκατομμύρια ευρώ κέρδη ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς μέσα στο 9μηνο του 2008).

Στήριξαν τις τράπεζες με τα δικά μας χρήματα από τους φόρους και εκείνες με τη σειρά τους το "ζεστό" χρήμα το έκαναν επενδύσεις και δάνεια προς το λαό. ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.      

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλές ακόμα περιπτώσεις για να τονίσουμε την ανικανότητα των στελεχών από τα οποία όλοι περιμέναμε "καλύτερες μέρες".

Στις βουλευτικές εκλογές ο λαός - απόλυτα δικαιολογημένα - μας γύρισε τη πλάτη. Το 33, 38 % είναι το χαμηλότερο ιστορικό της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Καραμανλής ΑΠΕΤΥΧΕ ως πρωθυπουργός. Με "διαγγέλματα" και αφίσες προσπάθησε να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Προεκλογικά γέμισε η Ελλάδα με αφίσες του σίγουρος ότι το όνομα του θα έπειθε τους ψηφοφόρους. Τραγικά λάθη από εκείνον, την ομάδα του και την ομάδα του Λούλη που δεκαετίες ταλαιπωρούνε τη παράταξη.

Ο Καραμανλής έφυγε, όμως κάποιοι από τη "παρέα" που καταδίκασαν την παράταξη στο διασυρμό είναι ακόμα μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Και απολαμβάνουν τη βουλευτική έδρα, τις κάμερες και την ισχύ που έχουν μέσα από τις θέσεις τους.

Και άρχισαν να εμφανίζονται οι γυμνοσάλιαγκες και πάλι για να διεκδικήσουν κομμάτι από την Νέα Δημοκρατία.

Άλλοι έτρεξαν στις κάμερες την ημέρα των Φώτων, άλλοι κάνουν συγκεντρώσεις στα σπίτια και στα γραφεία τους, άλλοι είναι ... "καλεσμένοι" σε σπίτια δημοσιογράφων.

Κάνουν τα πάντα για να μπούνε και πάλι στα κέντρα των κομματικών αποφάσεων, για να πάρουν συγχωροχάρτι για τις αθλιότητες τους.

Ο Πρόεδρος έκανε τις επιλογές που έπρεπε : έβαλε ικανά στελέχη στη πρώτη γραμμή, στελέχη που πρέπει να αγωνιστούνε πάρα πολύ για να διορθώσουν τις αθλιότητες που άφησαν πίσω τους κάποιοι ανίκανοι που έπρεπε από καιρό να ήταν στο σπίτι τους.

 

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP