ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΦΑΝΕΡΟ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου ανάμεσα στο Κ. Μητσοτάκη και στο Κ. Στεφανόπουλο, ο αείμνηστος Κ. Λασκαράτος - ένας από τους πλέον ηθικούς και τίμιους αγωνιστές της παράταξης - είχε πει ότι "πολύ καλός μου φίλος είναι ο Στεφανόπουλος, δεν θέλω πρόεδρο το Μητσοτάκη αλλά στα "κόλπα" του Α. Παπανδρέου μόνο τα "κόλπα" του Μητσοτάκη είναι καλύτερα". Και είχε δίκιο. (για την Ιστορία, ο Κ. Λασκαράτος αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί δεν ήθελε να υπογράψει δήλωση κατά της αποχώρησης του Κ. Στεφανόπουλου από τη Νέα Δημοκρατία. Έλεγε : είναι φίλος μου. Αυτό που πρέπει να του πω θα το πω προσωπικά σε εκείνον και όχι δημόσια. Απάντηση που δεν ικανοποίησε τον ίδιο τον Μητσοτάκη). 


Σήμερα στη παράταξη ζητάμε ένα Κ. Λασκαράτο. 'Εναν άνθρωπο που θα διακρίνει τις ικανότητες των στελεχών μας σε βάθος χρόνου. Στελεχών που θα μπορέσουν να σταθούν απέναντι στα στελέχη των άλλων κομμάτων και θα μετατρέψουν το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα.


Ήταν φανερή, πολλά χρόνια, η ανικανότητα των περισσοτέρων στελεχών μας να απαντήσουν σε δημόσιες συζητήσεις στα επιχειρήματα του Πασόκ. Ήταν φανερή η έλλειψη της ικανότητας να οδηγήσουν τη συζήτηση προβάλλοντας την ουσία και την αλήθεια.


Από την αρχή της κυβέρνησης Καραμανλή ΟΛΑ τα στελέχη μας, σε όλες τις δημόσιες συζητήσεις έκαναν το ίδιο λάθος : απολογόντουσαν καθημερινά σε δημοσιογράφους και βουλευτες του Πασόκ για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.


Η ανικανότητα να περάσουν, να παρουσιάσουν το έργο της κυβέρνησης μεγάλωνε ακόμα περισσότερο μέσα από τη συνεχή απολογία.


Σε αυτό το τραγικότατο επικοινωνιακό λάθος προστέθηκε και η τακτική του Πασόκ "μας καταδίκασε ο λαός, τώρα θα μιλάμε για το παρελθόν ?" Και τι έκαναν τα στελέχη μας που έτρεχαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς ? έλεγαν για το παρόν και το μέλλον λες και το παρελθόν εξαφανίστηκε.


Ποιός φταίει για τη διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114% του ΑΕΠ το 2001 ?


Ποιός φταίει για το 1.500.000 οικονομικά θύματα που έχασαν τα χρήματα τους στο χρηματιστήριο?


Ποιός φταίει για τη ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) ?


Ποιός φταίει για τη προδοσία στα Ίμια ? 


Ποιός φταίει για τα "διπλά βιβλία του Πασόκ" των αμυντικών δαπανών της χώρας ?


Ποιός φταίει για το σκάνδαλο των αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς TOR-M1 ?


Ποιός φταίει για το φαγοπότι δις ευρώ για το Εθνικό Κτηματολόγιο ?


Να μιλήσουμε για ηθική στελεχών ? να μιλήσουμε για το Μιχάλη Νεονάκη που μέσα από τον κωδικό του στο χρηματιστήριο πραγματοποίησε συναλλαγές 64 εκ. € το 1999 ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ? ή να μιλήσουμε για τον Στέφανο Μανίκα υπουργού επικρατείας του Πασόκ που με τον κωδικό του έκανε συναλλαγές 1,5 εκ € ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ? 


Να μιλήσουμε για το σκάνδαλο της προμήθειας του συστήματος Ολυμπιακής Ασφάλειας, του C41, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ που δεν παραδώθηκε στην Ολυμπιάδα ? Για να καταλάβουν όλοι το ποσό του σκανδάλου αρκεί να το συγκρίνουμε με το ποσό των τελών κυκλοφορίας : τα χρήματα που υπολογίζει να εισπράξει το κράτος ΜΕ τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας είναι 1,3 δις. Δηλαδή όχι μόνο δεν θα πληρώναμε όλοι μας για ένα χρόνο τέλη κυκλοφορίας για οποιοδήποτε όχημα αλλά θα είχαμε και κέρδος 200 εκ. ευρώ. 


Να μιλήσουμε για τη SIEMENS ? Από 1/1/98 σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία όλες οι ΔΕΚΟ έπρεπε να αναθέτουν έργα και προμήθειες μόνο μέσω ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών. Και τι έκανε ο Σημίτης και το Πασόκ 1,5 μήνα πιο πριν για να προλάβει την ημερομηνία ?Εδωσε με απευθείας ανάθεση στη Siemens και στην Ιντρακόμ του Κόκκαλη εργολαβίες του ΟΤΕ για 5 χρόνια (1998 - 2002) . Κόστος :  158,3 δις δραχμές στη Siemens και 222,7 δις δραχμές στην Ιντρακόμ. Συμφωνία που επεκτάθηκε μέχρι το 2006 με υπερδιπλασιασμό του αρχικού κόστους.


Να μιλήσουμε για ηθική και λάδωμα ? ο ίδιος ο Τσουκάτος - το δεξί χέρι του Σημίτη - είπε ότι πήρε 1.000.000 μάρκα για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens. ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.


Ποιά ηθική ? κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου άσκηθηκε δίωξη για τέσσερα κακουργήματα (χρηματιστηριακή εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας ) 




Μιλήσαμε και εμείς για τις συσκευές της οικογένειας Μητσοτάκη από τη Siemens. Μέχρι και δωρεάν πλυντήριο πήρε το 2001 η Ντόρα για την Ευρυτανία. Την ίδια τακτική είχε τη περίοδο 1998-2004 και ο Τσοχατζόπουλος, η κόρη του και ο υπεύθυνος ασφαλείας του.


Να μιλήσουμε για το σκάνδαλο της "Ροζ βίλας" στην Αγράμπελης στην Εκάλη ? 


Να μιλήσουμε για τη καταγγελία το  2003 του Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρου της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES, ο οποίος  μίλησε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού ? Να μιλήσουμε για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 που πήρε η εταιρεία του Dick Cheney, αντιπροέδρου της Αμερικής ?


Να μιλήσουμε για την ανικανότητα του Παπουτσή στο υπουργείο Ναυτιλίας τη νύχτα του ναυαγίου του "Σάμινα" ? 


Να μιλήσουμε για το μεγαλύτερο οικονομικό σκανδαλο στην Ελληνική Ιστορία ?  το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 που το δημιούργησαν για να καλύψουν "κάτω από το χαλί" χρέος 2,8 δις ευρώ. Από τραγικά λάθη, παραλείψεις και υπόγειες διαδρομές το χρέος από 2,8 δις ευρώ έγινε  54 δις ευρώ. Χρέος που θα το πληρώνουν και τα παιδιά μας. 


Ακούγαμε συνέχεια τα τελευταία χρόνια για τα οικονομικά προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Ότι δεν έχουν χρήματα για τις συντάξεις. Η Νέα Δημοκρατία έπεσε σε μία καλοστημένη παγίδα από την οποία δεν μπόρεσε να βγει. Το θέμα αφορούσε το μέλλον των εργαζομένων. Αφορούσε τη σιγουριά μετά από χρόνια εργασίας. Το Πασόκ κυρίως με την “Ακρόπολις” χρηματιστηριακή αλλά και με άλλες χρηματιστηριακές εταιρείες έβαλε στο χρηματιστήριο τα αποθεματικά, τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Τα Δ.Σ. των ασφαλιστικών ταμείων "τζόγαραν" όπως στον ιππόδρομο τα λεφτά των ασφαλισμένων. Τα χρήματα των συντάξεων. Και τα "τζόγαραν" με άνεση γιατί και την κάλυψη του Σημίτη είχαν (ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ) αλλά και  γιατί δεν ήταν δικά τους τα χρήματα άρα αυτοί δεν θα έχαναν τίποτα. Αποτέλεσμα ήταν να χαθούν τα χρήματα των ασφαλισμένων τη περίοδο 1999 - 2002 και τα ταμεία να έχουν τα σημερινά γνωστά οικονομικά χάλια. Έρχεται η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία και σε λίγο διάστημα βγαίνει στην επιφάνεια το πρόβλημα των συντάξεων. Πανικός στο κόσμο με τη απλόχερη βοήθεια των ΜΜΕ και το μειονέκτημα της κλοπής των χρημάτων από τους ασφαλισμένους το Πασόκ με τα κατάλληλα στελέχη το μετατρέπει σε πλεονέκτημα ρίχνωντας τη "ρετσινιά" στη Νέα Δημοκρατία.


Λεπτομερή αναφορά στα σκάνδαλα θα κάνουμε κάποια στιγμή αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι τα έσοδα των λαχείων είναι υποθηκευμένα μέχρι το 2013 ? Πόσοι γνωρίζουν ότι υποθηκεύτηκαν στην off shore εταιρεία ARIADNE S. A για δάνειο  650 εκατ. ευρώ που πήρε το Ελληνικό δημόσιο το 2000 επί Σημίτη ?  Σχεδόν κανένας ούτε από τους δικούς μας ψηφοφόρους.


Σε όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής μας θητείας στα κανάλια, στο ράδιο, στις συζητήσεις ήταν πάντα τα ίδια πρόσωπα : ο Γιακουμάτος, ο Ζαγορίτης, η Ντόρα, η Πετραλιά, ο Μεϊμαράκης, ο Παυλόπουλος, ο Μαγγίνας, ο Ντινόπουλος, ο Παπαθανασίου, ο Χατζηδάκης.


Και τι ακούγαμε από τους βουλευτές μας στα κανάλια ? φιλοσοφικές συζητήσεις, οράματα για καλύτερο αύριο, ασυναρτησίες με έντονη τη παρουσία της απομόνωσης από το λαό και τα καθημερινά του προβλήματα.  Σαν να ήταν πάντα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να έψαχναν απεγνωσμένα και μάταια να βρούνε το διακόπτη να ανάψουν το φως.


Εάν λοιπόν από τραγικά λάθη, από έλλειψη αξιόπιστων και αξιόμαχων στελεχών, από έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού, από έλλειψη οργανωτικού προγράμματος και από την χρόνια απομόνωση δεν καταφέραμε να ενημερώσουμε ούτε τους δικους μας ψηφοφόρους, εάν δεν μπορέσαμε να σταθούμε δίπλα τους και μπροστά τους στις δύσκολες στιγμές πως περιμέναμε να κερδίσουμε στις εκλογές ?


Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛΙΔΑ. 


Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Δεν πρέπει να αρκεστούμε σε οράματα και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Είναι η ώρα για έργα και αυτή είναι η στιγμή των στελεχών εκείνων που θα βγάλουν τη παράταξη από το διασυρμό. Είναι η στιγμή των στελεχών "πρώτης γραμμής" όπως ο Παναγιωτόπουλος, ο Μαρκόπουλος, ο Μανώλης, ο Γκιουλέκας, ο Γεροντόπουλος, ο Σπηλιωτόπουλος, η Παπακώστα.


Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο κατάλληλος Πρόεδρος για τη παράταξη μας. Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει από δυσκολίες. Έγινε Πρόεδρος μέσα από τους μακρόχρονους αγώνες του και την ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ.


Όλοι μαζί θα ξαναπάμε τη παράταξη, θα ξαναπάμε τη Νέα Δημοκρατία εκεί που πρέπει να είναι : ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.  






    

     


 





Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP