ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ : Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Επιτέλους υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται στο γενικό και μαζικό ξεπούλημα της Ελλάδας στον Μπόμπολα.


Ο ΧΥΤΑ Κερατέας (και όχι μόνο) πρέπει από Νόμο της Ε.Ε να παύσει τη λειτουργία του το 2013.


Ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 1070/Β/29-12-1995) !!!



Επιπλέον : η ίδια περιοχή είχε κηρυχτεί αναδασωτέα αλλά τα πράγματα άλλαξαν τον Αύγουστο του 2007.


Τον Αύγουστο του 2007 είχαμε τις φονικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα, τη χειρότερη καταστροφή για τη χώρα μας.


Τον ίδιο μήνα ο περιφερειάρχης Αττικής αποφάσισε την άρση της αναδάσωσης !!!



Ο ΧΥΤΑ Κερατέας (και όχι μόνο) πρέπει από Νόμο της Ε.Ε να παύσει τη λειτουργία του το 2013.



Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση – με την ένοχη σιωπή της αντιπολίτευσης - σιωπά και θέλει να επιβάλει τη κατασκευή ΧΥΤΑ που θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ στις τσέπες μας με χρονικό όριο ζωής 2 χρόνια, μέσα σε αρχαιολογικό και αναδασωτέο χώρο ?


Είναι απλό : με αυτή τη κατασκευή κάποιος (?) θα κερδίσει εκατομμύρια ευρώ.


Το 2013 θα πρέπει να κλείσει αυτός ο ΧΥΤΑ ( και όχι μόνο ) σύμφωνα με το νόμο της Ε.Ε..


Όμως εδώ είναι το δεύτερο σημαντικό στοιχείο : ΔΕΝ θα κλείσει παραβιάζοντας το νόμο της Ε.Ε..



Και να το κόλπο.


Η Ελλάδα θα καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη παράβαση, αλλά ο διαχειριστής των ΧΥΤΑ (ποιός είναι άραγε ???) θα συνεχίσει να πληρώνεται από το κράτος, δηλαδή από εμάς !!!


Ταυτόχρονα θα πληρώνουμε από τη τσέπη μας και κάποια εκατομμύρια ευρώ ως πρόστιμο στην Ε.Ε..


Είναι το γνωστό κόλπο που είναι πίσω από τις συχνές καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια στην Ελλάδα.


Κάποιοι οικονομάνε και ο λαός πληρώνει Διπλά !!!



Και για όσους δεν ξέρουν ας διαβάσουν ποιος είναι ο Μπόμπολας που έχει τη δύναμη να αναγκάζει πολιτικούς να μας κάνουν να πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του Μπόμπολα.



- Εκδόσεις που φέρουν την σφραγίδα του είναι το “Έθνος”, το «Κυριακάτικο Έθνος”, το «Πρώτο Θέμα», η «Hμερησία», η «Goal News», περιοδικά όπως «Elle», «Max», «Car & Driver», «Σινεμά», «Iδανικό Σπίτι», ενώ σε συνεργασία με τον Λαμπράκη, η ΠHΓAΣOΣ (σ.σ. η εκδοτική της οικογένειας Μπόμπολα) μετέχει στην εφημερίδα «Aγγελιοφόρος», στο «TV Zapping», στο «Close up» κ.ά.


- Εταιρείες τηλεηχοπληροφόρησης (τα γνωστά 090). Την πίτα των “090” μοιράστηκαν ο Μπόμπολας, ο Κόκκαλης και ο Βαρδινογιάννης.


- Συμμετέχει με ποσοστό άνω του 21% στην Τηλέτυπο Α.Ε. - το γνωστό Mega Channel- στην οποία ανήκει και η επιτυχημένη εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών «Ανωση», αλλά και ποσοστό της Multichoice Hellas, η οποία έχει την άδεια λειτουργίας της δορυφορικής συνδρομητικής πλατφόρμας NOVA και του συνδρομητικού καναλιού FILMNET. Πρόσφατα μάλιστα επεκτάθηκε και στην μπάντα των FM με τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού Real 989 (εκεί που ακούμε τον Χατζηνικολάου και τον Τράγκα), ενώ πολλοί είναι αυτοί που τον παροτρύνουν να πλησιάσει και τον Alpha.



Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η συμφωνία που είχε υπογράψει με τους τρεις του «Θέματος» όταν αποφάσισε να εξαγοράσει την εφημερίδα. Στη συμφωνία υπήρχε ο όρος ο Τριανταφυλλόπουλος να μην εκδώσει δική του εφημερίδα πριν από την παρέλευση ενός έτους από την αγορά του «Θέματος». Αυτό φυσικά ήταν η κίνηση ματ που διασφάλιζε στο «Θέμα» το προβάδισμα που απαιτούσε ο Μπόμπολας (σε παλαιότερη ανάρτηση εξηγήσαμε την επιμονή της Ντόρας να κάνει επερωτήσεις στη Βουλή για τα “περίεργα” εκατομμύρια του Θέμου Αναστασιάδη)



Το επιχειρηματικό του μυαλό ήρθε αντιμέτωπο με την κυβέρνηση Καραμανλή όταν αυτή αποφάσισε να περάσει τον περιβόητο νόμο του βασικού μετόχου. Η κατασκευαστική εταιρεία «Ακτωρ» -που μετά τη συγχώνευσή της με την «Ελληνική Τεχνοδομική» ονομάστηκε «Ελλάκτωρ»- θησαύριζε από τις δημόσιες εργολαβίες. Ο Γ. Μπόμπολας τότε σκέφτηκε να διώξει από πάνω του το βάρος της Πήγασος Α.Ε., ώστε να μη χάσει τον δημόσιο κουμπαρά που γέμιζε την «Ελλάκτωρ», ενώ παράλληλα άνοιξε πεδίο μάχης με την κυβέρνηση «πυροβολώντας» μέσω πρωτοσέλιδων την απόφαση αυτή του Καραμανλή. (αυτό εξηγεί γιατί ο Σαμαράς έστρωσε “βελούδινο” χαλί μέσα στη Νέα Δημοκρατία” στον μεγαλοεργολάβο Μπόμπολα).



Εμπόριο όπλων

Η AΠEΛΛA TEXNIKH A.E είναι μια εταιρεία, με μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ και έδρα τη Λουίζης Pιανκούρ 78A, η οποία στις 11 Nοεμβρίου 2002 καταχωρήθηκε στο Mητρώο Aνωνύμων Eταιρειών με μετόχους της την Eλληνική Tεχνοδομική - AKTΩP κατά 50%, τη SONAK 25% και την Kηφισιά Tεχνική 25% (οι δύο τελευταίες ελέγχονται από τον όμιλο Λιακουνάκου). Λίγες μέρες μετά την καταχώρηση της AΠEΛΛA, στις 25 Nοεμβρίου 2002, το KYΣEA αποφάσισε την αγορά χωρίς διαγωνισμό 42 NH-90 με option για άλλα τέσσερα, συνολικής αξίας 651 εκατομμυρίων ευρώ.



Eννέα μήνες αργότερα, στις 29 Aυγούστου 2003, αντί των 42 NH-90 είχαν αγοραστεί μόνον 20 μεταφορικά ελικόπτερα (16 μεταφορικά και 4 ειδικών αποστολών) με δικαίωμα προαίρεσης 14 επιπλέον από την κοινοπραξία NHI με κόστος 657,5 εκατ. ευρώ και αντισταθμιστικά οφέλη πιστωτικής αξίας 919,1 εκατ. ευρώ.


Δηλαδή τα 20 ελικόπτερα κόστισαν περισσότερο από τα 42 που αρχικά είχε προβλεφτεί να αγορασθούν με μικρότερη δαπάνη!


Στις 5 Nοεμβρίου 2003 η κατασκευάστρια των ελικοπτέρων (ανάδοχος πλέον της μεγάλης παραγγελίας) υπέγραψε τη σύμβαση των αντισταθμιστικών προγραμμάτων με πέντε εγχώριες εταιρείες. Αλλά τη μερίδα του λέοντος την πήρε η εταιρεία AKTΩP A.E., με έδρα όχι στη Φιλελλήνων 18 στο Xαλάνδρι που είναι η δηλωμένη της έδρα, αλλά στη Λουίζης Pιανκούρ 78A, δηλαδή στην ίδια διεύθυνση με αυτήν της AΠEΛΛA.


H AKTΩP σύμφωνα με τη σύμβαση Nο 21/2003 μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Oικονομικού Σχεδιασμού και Aμυντικών Eπενδύσεων του υπουργείου Eθνικής Aμυνας και της NHIndustries, αναλαμβάνει τα πέντε από τα δεκατέσσερα προγράμματα αντισταθμιστικών ωφελημάτων. H πιστωτική αξία των πέντε προγραμμάτων του AKTOPA είναι συνολικού ύψους 317,5 εκατ. ευρώ, με ονομαστική αξία 30,5 εκατ. ευρώ!


Δηλαδή στη μία μόνο από τις πέντε εταιρείες δόθηκαν πάνω από το 1/3 των αντισταθμιστικών!



Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Γ. Παπαντωνίου – ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας – ελέγχετε σήμερα από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος.



- Η ΕΥΔΑΠ είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την αποκομιδή 200000 τόνων λάσπης που είναι το αποτέλεσμα του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων στο νησάκι της Ψυτάλλειας. Στο διαγωνισμό μετείχαν τέσσερις εταιρείες. Όταν ανοίχτηκαν οι προσφορές βρέθηκε ότι οι τρεις από αυτές δεν είχαν τις απαιτούμενες εγγυητικές, που θα έπρεπε να είχαν, ενώ μόνο ο Άκτωρας του Μπόμπολα είχε! (Τα στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ εξέφραζαν την έκπληξή τους για την εξέλιξη, αναγνωρίζοντας ότι δεν αποκλείεται να έχει... στηθεί ο διαγωνισμός» (Καθημερινή, 17-10)



Η πρόταση του Άκτωρα ήταν να αποθέσει τη λάσπη στα λατομεία Σκαλιστήρη (είναι εκείνα που το ΠΑΣΟΚ μέσα από μια παρατεταμένη απεργία έδιωξε το Σκαλιστήρη και στη συνέχεια με κακοδιαχείρηση έκλεισε τα λατομεία του λευκόλιθου οδηγώντας τη Βόρεια Εύβοια στο μαρασμό και την εξαθλίωση), παρόλο που η λάσπη έχει τοξικότητα σύμφωνα με στοιχεία της ΕΥΔΑΠ αλλά και μελέτες χημικών μηχανικών.

Βέβαια μετά το σάλο που ξέσπασε για την ιδιαίτερη μεταχείριση και τη γιγάντωση του ομίλου Μπόμπολα η ΕΥΔΑΠ κήρυξε άγονο το διαγωνισμό.



Εδώ να θυμίσουμε παλαιότερη ανάρτηση μας με θέμα “ο Μπόμπολας αγόρασε τη Νέα Δημοκρατία ? ” όπου υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ σημερινής ηγεσίας της ΝΔ – Μπόμπολα – προβλεπόμενης εξαγοράς από το Μπόμπολα της ΕΥΔΑΠ !!!



Είναι σημαντικό ότι ως δια μαγείας οι … αναθεωρήσεις του μνημονίου, δηλαδή της σύμβασης δανείου που έχει υπογράψει η Ελλάδα με το ΔΝΤ, προβλέπουν κάθε φορά μέτρα τα οποία είναι κομμένα και ραμμένα επάνω στις μελλοντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες 3 – 4 μεγαλοεργολάβων – καναλαρχών.



Επιπλέον ο Μπόμπολας είναι "μέσα" στην Αττική Οδό, στη γέφυρα Ρίου Αντίρριου και σε πολλούς δρόμους που ο Σουφλιάς "χάρισε" με τη μέθοδο της παραχώρησης.




Σε επόμενη ανάρτηση μας : η σύνδεση μεταξύ της οικονομικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας – ξένων τραπεζών – της προσφυγή στο ΔΝΤ – των Ελλήνων μεγαλοεργολάβων που είναι οι μόνοι κερδισμένοι.



Πως στήθηκε το κόλπο εις βάρος των Ελλήνων - του λαού – για να τα οικονομήσουν 4 – 5 ‘Έλληνες και οι φίλοι τους από το εξωτερικό

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP