ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Αυγερινοπούλου Διονυσία-Θεοδώρα

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009


Άγνωστη στο ευρύ κοινό της παράταξης και στη Ρηγίλλης επέλεξαν να έχει σίγουρη την εκλογή της μέσα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Άγνωστη και σε εμάς για αυτό και ψάξαμε να βρούμε κάποια στοιχεία για τη νέα βουλευτή μας, την εκπρόσωπο μας.

Την αρχή κάναμε από τη παρουσίαση του βιογραφικού της μέσα από τις σελίδες της "Απογευματινής" : "Διονυσία Αυγερινοπούλου, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας. Πανεπιστημιακός στο Δίκαιο των Κλιματικών Αλλαγών στο Κέντρο Κλιματικών Αλλαγών του Πανεπιστημίου Κολούμπια και πρωτοπόρος στη δράση της για την ίδρυση του Κέντρου Κλιματικών Αλλαγών για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή".

Στη συνέχεια διαβάσαμε στο "Βήμα" : "Πανεπιστημιακός ή φοιτήτρια; Μυστήριο επικρατεί γύρω από την ευειδή κυρία Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου η οποία κοσμεί μία από τις δύο μόνο εκλόγιμες θέσεις για πρόσωπα που γεννήθηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Η Διονυσία-Θεοδώρα έχει πολλούς θαυμαστές. Και μερικοί από αυτούς, ιδίως εκείνοι που επιμελούνται την ιστοσελίδα της ΝΔ, φαίνεται ότι έχουν φροντίσει να «φουσκώσουν» το βιογραφικό της".       

Ψάξαμε λοιπόν να δούμε τι είναι αλήθεια.  

Η κυρία Αυγερινοπούλου σύμφωνα με το βιογραφικό της είναι "Πανεπιστημιακός" και όπως έγραφαν οι εφημερίδες "η πρόταση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή βρήκε την κ. Αυγερινοπούλου στο Κέντρο Δικαίου Κλιματικών Αλλαγών της Νομικής Σχολής του Κολούμπια στις Ηνωμένες Πολιτείες". Επιπλέον σύμφωνα με το βιογραφικό της είναι και αναπληρώτρια διευθύντρια του προγράμματος Κλιματικής Αλλαγής του ίδιου πανεπιστημίου (Columbia-NY). Με αυτή την ιδιότητα, πήγε στη Σάμο προσκεκλημένη του ζεύγους Κράτσα (του Απόστολου Κράτσα πρώην Υπουργού της Ν.Δ. και της Ρόδη Κράτσα Ευρωβουλευτού της Ν.Δ.). Εκεί μάλιστα ανακοίνωσε ότι μια ομάδα (!!!!!) του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου Επιστήμης και Τεχνολογίας το οποίο ασχολείται με θέματα περιβάλλοντος και υγείας- αποφάσισε να προτείνει την υλοποίηση του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα. Και φυσικά στη Σάμο γιατί εκεί ακουγόταν κάτι για υποψηφιότητα του Κράτσα.

"Θα δημιουργήσουμε ένα κέντρο το οποίο θα μελετά τις επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές στην Ελλάδα και στη συνέχεια θα προτείνουμε λύσεις αντιμετώπισης και προσαρμογής, ώστε να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών. Στόχος μας είναι η επιστημονική ανεξαρτησία και η ακεραιότητα των ερευνών και των άλλων δράσεων του κέντρου, το οποίο ελπίζουμε να έχει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική πολιτεία", είπε η κ. Αυγερινοπούλου     

Η χρηματοδότηση του κέντρου του Ινστιτούτου από τα προγράμματα της Ε.Ε. και από χρήματα του κράτους, μας έκανε να ψάξουμε ακόμα καλύτερα. 

Επιπλέον διαβάσαμε και κάτι ακόμα :" "Τα έσοδα του κέντρου θα στηρίξουν την ερευνητική δραστηριότητα της επιστημονικής κοινότητας, η οποία εκδηλώνει το ενδιαφέρον να επιστρέψει στη χώρα μας και να αναλάβει δράση μέσω του συγκεκριμένου κέντρου". 

Δηλαδή τα έσοδα θα πηγαίνουν στο κέντρο που θα ανήκει στο Ινστιτούτο. Μεγάλο σχέδιο που είναι και επίκαιρο - οικολογικό. Τώρα αρχίσαμε να ψάχνουμε ακόμα πιο πολύ.

Για να διαβάσουμε και "η διευθύντρια του Ινστιτούτου σημείωσε ότι έχουν, ήδη, γίνει οι πρώτες συναντήσεις με φορείς του νομού μας, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσουν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα που τυχόν προκύψουν στην πορεία".

Ας δούμε τι βρήκαμε :

Η κυρία Αυγερινοπούλου σύμφωνα με το βιογραφικό της είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του προγράμματος Κλιματικής Αλλαγής του πανεπιστημίου Columbia-NY. Με μία μικρή έρευνα (1/11/09) στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Columbia-NY www.columbia.edu βρήκαμε ότι η κ. Αυγερινοπούλου δεν είναι αναπληρώτρια διευθύντρια αλλά ούτε και "Πανεπιστημιακός". Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Columbia -NY είναι φοιτήτρια της Νομικής σχολής : 

Dionysia-Theodo Avgerinopoulou   Student, SCHOOL OF LAW.

Στη συνέχεια ψαξαμε την ιδιότητα της ως  πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας. Μεγάλος τίτλος και περιμέναμε εάν όχι όλη η υφήλιος, τουλάχιστον η μισή Ευρώπη να γνώριζε το Ινστιτούτο. Μία έρευνα στο ιντερνετ (www.eurilst.org, η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου) μας έβγαλε αποτελέσματα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτά επειδή το αναφέρουν τα μέλη του.  

Στην ιστοσελίδα - η οποία είναι στα Αγγλικά - βρήκαμε τα μέλη του ΔΣ :

Dionysia-Theodora Avgerinopoulou 

Eleni Chatzichristou

Angelika Katsiyanni

Marianna Papadopoulou

Peristera Paschou

Miriam Perez-Schafer

Isabelle Van Damme

Δεν βρήκαμε άλλα ονόματα για να δούμε ποιά ήταν η ομάδα που όπως είπε η κ. Αυγερινοπούλου αποφάσισε να προτείνει την υλοποίηση του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα (στη Σάμο)

Μια και δεν βρήκαμε ποιοί είναι αυτοί από το Ινστιτούτο που θέλουν χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και από το Ελληνικό κράτος, ποιοί είναι οι επιστήμονες που θα έρθουν από το εξωτερικό (όπως λέει η ίδια) και ποιοί από το κέντρο (το οποίο θα ανήκει το Ινστιτούτο) θα διαχειρίζονται τα έσοδα (για να έχει το κέντρο όπως λέει και πάλι η ίδια, επιστημονική ανεξαρτησία και ακεραιότητα των ερευνών), ψάξαμε να βρούμε κάποιες δραστηριότητες του  Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας του οποίου πρόεδρος είναι η βουλευτής μας.

Από τις 31 Μαρτίου έως τη 1η Απριλίου 2009 έγινε στη Αθήνα το Διεθνές Συνέδριο Νέοι & Οικολογική Δόμηση (ECOWEEK 2009 ).

Το συνέδριο έγινε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας δηλαδή από το ινστιτούτο του οποίου είναι πρόεδρος η νυν βουλευτή μας.

Το συνέδριο υποστήριξαν το Υπουργείο Εξωτερικών (Μπακογιάννη), το ΥΠΕΧΩΔΕ (Σουφλιάς), το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (Στυλιανίδης θερμός υποστηρικτής της Μπακογιάννη), ο Δήμος Αθηναίων (Κακλαμάνης θερμός υποστηρικτής της Μπακογιάννη) και οι Σκάι - Καθημερινή (Αλαφούζος υποστηρικτής μέσα από τα ΜΜΕ της Μπακογιάννη).

Δεν γνωρίζουμε εάν θα γίνει το κέντρο στη Σάμο με χρήματα της Ε.Ε. και του Ελληνικού κράτους (με τα δικά μας χρήματα). Δεν γνωρίζουμε ποιός θα έχει την ευθύνη για τα έσοδα του κέντρου ούτε τα ονόματα (βρήκαμε μόνο 7 όπου και εάν ψάξαμε) εκείνων που θέλουν να διαχειρίζονται τα οικονομικά. Δεν βρήκαμε - γιατί πουθενά δεν αναφέρονται - τα ονόματα των επιστημόνων που θα έρθουν από το εξωτερικό και που θέλουν τον οικονομικό έλεγχο για να έχουν επιστημονική ανεξαρτησία.

Όπως δεν βρήκαμε το πόσο κόστισε στο Δημόσιο (ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ), το συνέδριο.

Βρήκαμε όμως ότι όλοι οι παραπάνω υποστηρικτές του συνεδρίου είναι άνθρωποι της κυρίας Μπακογιάννη.

Τα συμπεράσματα δικά σας. 
  

   

 
   




       


  

     

1 σχόλια:

Μαρία,  5 Ιανουαρίου 2010 στις 4:52 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP