ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Προς διάσπαση η ΝΔ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Εθνικός εξευτελισμός και Ελληνική τραγωδία η ανάδειξη του εκπροσώπου των τοκογλύφων στην δήθεν δημοκρατική κυβέρνηση. Δήθεν γιατί δεν έχει ΚΑΜΙΑ εξουσιοδότηση από το λαό, δημιουργήθηκε με παράθυρο του Συντάγματος που επιτρέπει στους ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ να “σώνουν” το λαό καταπατώντας την λαϊκή βούληση.

Για πρώτη φορά στην Ελληνική Ιστορία ένας επιχειρηματίας – Ο ΣΟΡΟΣ – εξευτέλισε τη χώρα μας και έναν ολόκληρο λαό. Για πρώτη φορά μέσα από τον εκβιασμό “ή κάνετε αυτό που θέλουμε ή βγάζω τα άπλυτα στη φόρα” (και όχι το ψεύτο δίλλημα δραχμή ή ευρώ) μία χώρα γονάτισε και προσκύνησε.

Μήνες εργαζόντουσαν για την ανάδειξη του Παπαδήμου, του τραπεζίτη Παπαδήμου.

Ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή της Μέρκελ, του ΔΝΤ και μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων.

Ενάντια σε κάθε βούληση του λαού, ενάντια σε κάθε Εθνικό συμφέρον η εντολή να αποδεχθούν τον Παπαδήμο σηματοδοτεί και τυπικά πλέον την 100ταετή υποδούλωση της χώρας μας στους Γερμανούς και στο Σόρος αφού από τον Ιανουάριο θα είμαστε δεσμευμένοι έως και το 2085.

Ταυτόχρονα σηματοδοτεί και αναδιοργάνωση του πολιτικού συστήματος με σημαντικές εκπλήξεις.

Οι τουλάχιστον άθλιες – για το τόπο μας - επιλογές του Παπανδρέου ήταν χρυσός για συγκεκριμένους επιχειρηματίες : μόνο σε μία ημέρα, την ημέρα της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, τα ΚΑΘΑΡΑ κέρδη εκείνων που είχαν την πληροφόρηση από “μέσα”, από συνεργάτες του Παπανδρέου, για την επερχόμενη ανακοίνωση, ήταν 1,3 τρις ευρώ, 3 φορές το χρέος της χώρας μας. Δηλαδή εάν η Ελλάδα έπαιζε το τραπεζικό παιχνίδι θα είχε εξοφλήσει το χρέος της. Και όμως αυτή η πληροφορία δόθηκε ή πουλήθηκε σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο έχει γίνει τουλάχιστον άλλες 3 φορές σε μία από τις οποίες ακούστηκε και το όνομα του αδερφού του Γιώργου Παπανδρέου.

Το όνειρο όμως τέλειωσε για το Γιώργο γιατί οι επιχειρηματίες είχαν υπολογίσει το “κάψιμο” ενός ανίκανου να κυβερνήσει πολιτικού. Καλός σαν επιβάτης αλλά όχι και καπετάνιος. “ευχαριστούμε που τα οικονομήσαμε αλλά τώρα άντε για νάνι”.

Ο Αντώνης Σαμαράς απογοήτευσε και εντός αλλά και εκτός. Οι υπερ – Ατλαντικοί φίλοι του είναι πλέον δυσαρεστημένοι με τις συχνές κωλοτούμπες του και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που μεγάλη ομάδα βουλευτών της ΝΔ έχει πλέον ανοιχτά τοποθετηθεί εναντίων του. Η οργή των συμβούλων είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη γιατί νόμιζαν ότι τα πρόβατα είναι και εκτός αλλά και εντός της παράταξης.

Τις τελευταίες 20 ημέρες είναι σχεδόν καθημερινές οι μεταμεσονύχτιες συναντήσεις βουλευτών της ΝΔ που οργανώνουν ένα εσωτερικό κίνημα κατά του Σαμαρά κατηγορώντας τον πλέον ανοιχτά για αναξιοπιστία αφού σε τίποτα μέχρι τώρα δεν κράτησε σταθερή πορεία.

Το αντιμνημονιακό σύνθημα – σημαία της παράταξης είναι πλέον ανέκδοτο αφού μέσα σε λιγότερο από 5 μήνες ο Σαμαράς με μία ανεπανάληπτη κωλοτούμπα ανακοίνωσε ότι για το καλό της χώρας θα ψηφίσει τη σύμβαση αλλά όχι τα νέα μέτρα !!! Μόνο που ίσως δεν διάβασε τι θα ψηφίσει αφού τα ίδια τα μέτρα είναι η σύμβαση.


Όλοι όσοι έχουν πάρει χρήματα, αυτοκίνητο, ηλεκτρικές συσκευές ή οτιδήποτε άλλο με δάνειο γνωρίζουν ότι για να πάρεις το “αγαθό” θα υπογράψεις τους όρους που σου επιβάλλουν εκείνοι που το έχουν.

Άρα οι επαναστατικές δηλώσεις Σαμαρά δεν έχουν καμία απολύτως αλήθεια.

Και εδώ είναι το πρώτο μεγάλο κανόνι για τον πρώην (θα μας θυμηθείτε) πρόεδρο της παράταξης : η οργή του Παναγιώτη Ψωμιάδη ο οποίος είναι ο μοναδικός από τους τρεις υποψηφίους για τη προεδρία που μέχρι σήμερα κρατάει την ίδια πορεία. Σε αντίθεση με τις κωλοτούμπες Σαμαρά και την εξαφάνιση του Αβραμόπουλου για να μην έχει πολιτική φθορά, ο Ψωμιάδης είναι σταθερά ενάντιων στους τραπεζίτες, στο Σόρος και στη Μέρκελ την οποία κατηγορεί ανοιχτά ότι επιβάλλει στη χώρα μας το 4ο Ράιχ.

Η υπογραφή από τον Σαμαρά της σύμβασης με όλους τους όρους – νέους φόρους, νέες μειώσεις μισθών, νέες απολύσεις – είναι για τον Ψωμιάδη αιτία σύγκρουσης και ανοιχτής αμφισβήτησης του Σαμαρά.

Τον έχει προειδοποιήσει ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο οι πολιτικές εξελίξεις μέσα στη παράταξη θα είναι ραγδαίες και θα σημάνουν την ανάδειξη ενός πατριωτικού μετώπου που με κάθε μέσο θα εναντιωθεί στο ξεπούλημα της χώρας.

Ο Σαμαράς, χωρίς συμμάχους στα αδελφά κόμματα της Ευρώπης (τον καταδίκασαν όλοι), χωρίς φίλους στην Ουάσιγκτον και με εσωτερικό κίνημα στη ΝΔ σε εξέλιξη, είναι πλέον απομονωμένος και οι πολιτικές ανακολουθίες του φανερώνουν τον πανικό των συμβούλων του οι οποίοι μέχρι χθες είχαν σίγουρο το βουλευτιλίκη. Στη προσπάθεια τους να γίνουν αρεστοί σε συγκεκριμένους παράγοντες βουλιάζουν ακόμα περισσότερο τη χώρα.

Η διαγραφή του Χατζηγάκη και η διαγραφή - τις επόμενες ημέρες – του Καμμένου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Όλο και περισσότερο ακούγονται οι φωνές στη Συγγρού ότι ο Σαμαράς βιάζετε για εκλογές όχι για την Ελλάδα αλλά για να εξασφαλίσει την είσοδο των συμβούλων του στη Βουλή με αποκλειστικό στόχο να καπελώσει όσους διαφωνούν με τις πολιτικές του ανακολουθίες.

Το δεύτερο κανόνι προέρχεται από κάπου που ο Σαμαράς νόμιζε ότι είχε ξεμπερδέψει, τη Μπακογιάννη η οποία με σταθερές απόψεις έδειξε στους φίλους της στην Ουάσιγκτον ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για όλες τις δουλειές.

Οι καθημερινοί έπαινοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού φανερώνουν ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει ο ρόλος της στη πολιτική σκηνή και ότι ο … φοίνικας θα αναστηθεί από τις στάχτες του.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλοί βουλευτές που είχαν σταθεί στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές, σήμερα δεν ανοίγουν παράθυρο αλλά πόρτα στη Μπακογιάννη.

Το τρίτο και μεγαλύτερο κανόνι του κ. Κωλοτούμπα είναι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ο Καραμανλής ο οποίος είχε προβλέψει τις εξελίξεις γνωρίζοντας το πολιτικό παρελθόν του Σαμαρά αλλά και τον τρόπο που ενεργεί.


Με περισσότερους από 100 ενεργούς βουλευτές στο πλευρό του αναμένει τις εξελίξεις και τις επιλογές του Σαμαρά στοχεύοντας σε μία ένωση της κεντροδεξιάς μέσα στην οποία ο Σαμαράς θα αναγκαστεί να επιλέξει τη πολιτική πορεία ή την συνταξιοδότηση αφού μία επανάληψη τύπου Πολιτικής Άνοιξης θα τον οδηγήσει στον διασυρμό.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιλογή Παπαδήμου επιβλήθηκε στη χώρα μας όχι γιατί ήταν η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα αλλά η καλύτερη επιλογή για τη Μέρκελ.

Η Μέρκελ γνωρίζει ότι στην Ελλάδα δεν διακυβεύετε η ένωση της Ευρώπης και η σωτηρία του ευρώ αλλά το κρυφό δημόσιο χρέος της Γερμανίας που ξεπερνά τα 400 δις ευρώ. Και για τη σωτηρία της Γερμανίας είναι απαραίτητη η θυσία της Ελλάδας.

Και η θυσία έχει παράπλευρη απώλεια τη διάσπαση της παράταξης.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP