ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΕΞΩ ????

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Δυστυχώς για τη παράταξη μας οι εκλογές έγιναν Κυριακή και όχι το Σάββατο του Λαζάρου γιατί μόνο τότε θα είχε ελπίδες νίκης η Νέα Δημοκρατία. Μόνο τότε θα μπορούσαμε να νικήσουμε με το άκουσμα του “Νέα Δημοκρατία διεύρο έξω”


  

Τι και εάν ο Κύριος καθημερινά με “θαύματα” (αποκαλύψεις σκανδάλων του Πασόκ, νέα σκληρά μέτρα και ψέματα από τον Παπανδρέου) προσπαθεί να αναστήσει τη Νέα Δημοκρατία και να την κάνει πρώτο κόμμα ?



Τι και εάν καθημερινά προσπαθεί να επαναλάβει το θαύμα Του στη Βηθεσδά ?   



Η διαφορά είναι ότι ενώ τότε  το θαύμα Του έγινε σε παραλυτικό, σήμερα ζητάμε ένα θαύμα σε παραλυτικό, κουφό και τυφλό όπως είναι ο πολιτικός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας.



Τραγικά λάθη ανίκανων συμβούλων του Προέδρου, των “κολλητών των κολλητών” ή όπως θα έλεγαν στη Σικελία “των φίλων των φίλων”.


 

 

1 – Ολοφάνερη έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού.


Από τη πρώτη ημέρα της υποψηφιότητας Σαμαρά είχαμε πει ότι ο πρώτος στόχος ΠΡΕΠΕΙ να είναι η αναδιοργάνωση του κόμματος. Συνέχεια, σε κάθε ανάρτηση μας τονίζαμε ότι ο κομματικός μηχανισμός δεν λειτουργεί. Δεν παράγει πολιτικές ιδέες, δεν παράγει πολιτικές λύσεις, δεν είναι δίπλα στον ψηφοφόρο.


Είχαμε πει μήνες πριν, ότι το μόνο που θα καταφέρουμε σε εκλογική αναμέτρηση ήταν μία “αξιοπρεπή” εμφάνιση αλλά ποτέ τη Νίκη. Και αυτή η εμφάνιση θα ήταν όχι αποτέλεσμα δικών μας προσπαθειών αλλά το αποτέλεσμα της οργή του λαού για τα αντιλαϊκά μέτρα.


Φωνάζαμε όταν βλέπαμε το κόμμα να ακολουθεί τις εξελίξεις και όχι να τις δημιουργεί.


Οι ιδέες, οι λύσεις δημιουργούνται με ικανά πρόσωπα, με σκληροπυρηνικούς της παράταξης και όχι με δημόσιες σχέσεις σε συγκεκριμένα σπίτια.



Μήνες φωνάζουμε και λέμε ότι η γύμνια στο πολιτικό σχεδιασμό μας θα φανεί σε περίπτωση εκλογών γιατί σε θέσεις κλειδιά είναι στελέχη που δεν γνωρίζουν πρακτικά τον πολιτικό αγώνα. Είναι στελέχη του καναπέ.



 

 

2 – Ολοφάνερη αποτυχία έως τώρα των συμβούλων του Σαμαρά να  παρουσιάσουν τον Πρόεδρο και τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη λύση για τη σωτηρία της Ελλάδας.



  

Βλέπουν τον αποτυχημένο Πρόεδρο του Πασόκ να ξεπερνάει σε δημοτικότητα τον Σαμαρά  και δεν έχουν σχέδιο ανατροπής. Περιμένουν να δούνε  τι θα πει ή τι θα κάνει ο Παπανδρέου και ανάλογα πράττουν. Αφήνουν κυρίαρχο των πολιτικών εξελίξεων το Πρόεδρο του Πασόκ και καθημερινά βυθίζουν τον Αντώνη Σαμαρά.


Δεν είναι τυχαίο ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και μέσα στη Νέα Δημοκρατία 2 στους 3 να νοιώθουν απογοήτευση με την εικόνα Σαμαρά.


Κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο να φθαρεί η μεγάλη του νίκη στις εσωκομματικές εκλογές.


Και δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια για να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση.


Εάν τώρα αφήνουν το Πρόεδρο στη … μοίρα του τι θα γίνει όταν σε λίγο καιρό θα έχουν να αντιμετωπίσουν το κόμμα της Ντόρας, τα δικαστήρια για τα στελέχη μας – είχαμε προειδοποιήσει μήνες πριν για αυτό – και νέα σκάνδαλα για τη παράταξη που θα βγάζει από το “μαγικό” καπελάκι του ο άριστος πολιτικός σχεδιασμός του Πασόκ ?



Και τι θα κάνουν οι ανεγκέφαλοι – εγκέφαλοι του πολιτικού σχεδιασμού μας όταν σε λίγο καιρό, πριν φυσικά από τις βουλευτικές εκλογές ο Καμίνης θα ανακαλύψει “σκάνδαλα” στο Δήμο Αθηναίων και Μπουτάρης “σκάνδαλα” στη Θεσσαλονίκη ?   Μήπως κύριοι μπορείτε να φανταστείτε ποιός τελικά θα είναι αποδέκτης της οργής του κόσμου για τα … “νέα” σκάνδαλα ? Εμείς ως παράταξη κύριοι. Τι θα κάνετε για αυτό ???



ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ – ΜΗΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ




 

 

 

3 – Τραγικές επιλογές στα πρόσωπα των υποψηφίων.



Ο πρώτος στόχος μας πρέπει να ήταν η Αττική και η Αθήνα. Είχε ανάγκη και η Ρηγίλλης και η Βάση από μία μεγάλη ψυχολογική νίκη στη πρώτη περιφέρεια της Ελλάδας. Γιατί η ήττα όσο μικρή και να είναι, είναι ΠΑΝΤΑ ήττα.



Η επιλογή Κικίλια ήταν τραγικό λάθος. Είπαμε ότι η προσπάθεια για τη νίκη του έμοιαζε με προσπάθεια ανάσυρσης του Τιτανικού από το βυθό με μπετονιά.



Κάποιοι – μεταξύ αυτών και ο κ. Κικίλιας – παρουσίασαν το ποσοστό μας ως τεράστια επιτυχία.



Τεράστια επιτυχία αν δεν ήμασταν ένα κόμμα εξουσίας. Αν το Πασόκ δεν μας χάριζε καθημερινά δεκάδες λόγους ανατροπής του. Αν το ποσοστό αποχής δεν ήταν κοντά στο 55%.



Ποσοστό που όπως φάνηκε ούτε πείσαμε για τις ιδέες μας, ούτε το κερδίσαμε ούτε γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει σε βουλευτικές εκλογές.


 

Κάκιστη εντύπωση, μας έκανε η δήλωση του κ. Κικίλια σε τηλεοπτικό σταθμό την επομένη των εκλογών : “πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Σαμαρά γιατί προωθεί νέους ανθρώπους και στο πρόσωπο μου έκανε μία επιτυχημένη επιλογή, αφού πήρα το 48%”.  



Το λάθος δεν είναι δικό του. Το λάθος είναι εκείνων που τον προώθησαν ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι δεν θα εκλεγεί αλλά δίνοντας του την αναγνωρισιμότητα που του είναι απαραίτητη για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Γιατί αυτός είναι ο βασικός στόχος του “περιβάλλοντος” Κικίλια. Η Βουλή.



 

4 – Αποτυχία να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο Κακλαμάνη.


Με άριστες κινήσεις ο τέος άδειασε τους συμβούλους του Σαμαρά και αυτοανακηρύχθηκε υποψήφιος. Ο πολιτικός σχεδιασμός για άλλη μια φορά περίμενε τις εξελίξεις. 



Κατά 99,9% θα προσχωρούσε στο κίνημα της Ντόρας και άρα θα ήταν πλήγμα για την εικόνα Σαμαρά και πλεονέκτημα για τη Ντόρα η μετακίνηση του Δημάρχου .



Στον ίδιο δρόμο και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Και τι κάναμε ? το χειρότερο. Ουσιαστικά αφήσαμε το κομματικό μηχανισμό να κοιτάει με το βλέμμα της αγελάδας τον προεκλογικό αγώνα. Χάσαμε το πρώτο Δήμο της χώρας επί ημερών Αντώνη Σαμαρά.



Δεν τον στηρίξαμε για να “φύγει” ως τέος και όχι ως Δήμαρχος.



Και όμως μπορούσαμε να τον στηρίξουμε και να νικήσουμε. Για τη ψυχολογία των οπαδών μας. Για να τονίσουμε την απόλυτη δικαίωση του Σαμαρά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο Κακλαμάνη και τώρα και στο παρελθόν όταν πήγε στην Ευρωβουλή. Για να συσπειρώσουμε τη βάση μας – με τους ανάλογους χειρισμούς – μπροστά στην … “διαφαινόμενη” πολιτική προδοσία από τη μετακίνηση του Κακλαμάνη στη Ντόρα.



Αντί να έχουμε πολλαπλά ωφέλει χάσαμε τα πάντα γιατί δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός σχεδιασμός.




 

5 – Μνημόνιο.


Είχαμε πει ότι είναι τραγικό λάθος η καθημερινή στήριξη της επικοινωνιακής μας πολιτικής επάνω στο Μνημόνιο. Στηρίξαμε τα πάντα, όλη την εκστρατεία επάνω στο αντιμνημόνιο.


Τα αποτελέσματα των εκλογών ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ.



Το μνημόνιο είναι μία λέξη που ουσιαστικά δεν ενδιαφέρει το λαό. Τον ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα του. Η ακρίβεια, η ανεργία, η αύξηση των φόρων, το καθημερινό άγχος, η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια. Τον ενδιαφέρει το αύριο. Αυτό τον φοβίζει και σε αυτό τον φόβο ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ να παρουσιαστούμε ως το μοναδικό στήριγμα ελπίδας.



ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ να παρουσιάσουμε τις επερχόμενες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες των καθημερινών υπογραφών του Πασόκ.



ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ να στοχοποιήσουμε τον Παπακωνσταντίνου και να αποδομήσουμε την εικόνα Παπανδρέου.



ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ να ενημερώσουμε για νέες αυξήσεις σε φόρους, για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για νέες αυξήσεις σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ, για νέες απολύσεις, για το μεταναστευτικό ρεύμα που θυμίζει παλαιότερες εποχές.



ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ



 

           

6 – Προεκλογική εκστρατεία του Αντώνη Σαμαρά.



 Ήταν καθαρά παλαιοκομματικού τύπου στα πρότυπα της γνωστής “Πορεία στο Λαό” του Μητσοτάκη το ’89.



Οι σημερινοί εμπνευστές της δεν έλαβαν υπόψιν βασικές διαφορές του τότε και του σήμερα.



Τότε τη βασική ιδέα και το σχεδιασμό τον είχαν σκληροπυρηνικοί Οννεδίτες από την Αθήνα – όχι άτομα της Ρηγίλλης ή  της Νικηταρά - που με τη βοήθεια όλου του κομματικού μηχανισμού σε όλη την Ελλάδα σχεδίασαν και πραγματοποίησαν την πετυχημένη εκστρατεία Μητσοτάκη.


Οι σύμβουλοι του είχαν την άμεση εποπτεία για τη προβολή της “πορείας” από τα ΜΜΕ.



Στη “πορεία Σαμαρά”  δεν υπήρχαν ούτε σκληροπυρηνικοί ούτε κομματικός μηχανισμός ούτε  σχεδιασμός, ούτε πρόσβαση σε ΜΜΕ.



Έμοιαζε σαν κάποιος να ήθελε να ταλαιπωρεί το Πρόεδρο βάζοντας τον να τρέχει άσκοπα από πόλη σε πόλη.



Βουλευτές να σπρώχνονται μπροστά σε κάμερες για να τους δουν με το Πρόεδρο οι ψηφοφόροι τους, 15 – 20 άτομα να καμαρώνουν γιατί … γνωρίζουν τον Σαμαρά, καφέδες και 1 λεπτό όλο και όλο στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.



Η όλη εικόνα θύμιζε τον … Λεβέντη και όχι τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.



Και φυσικά ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ υπόψη τους οι ανεγκέφαλοι – εγκέφαλοι της Ρηγίλλης την εικόνα του Προέδρου : τον κούρασαν, τον ταλαιπώρησαν και αυτή η εικόνα ήταν εμφανέστατη όταν μιλούσε στις κάμερες.



Από την άλλη για άλλη μια φορά το επικοινωνιακό επιτελείο Παπανδρέου ΑΡΙΣΤΕΥΣΕ.



Άφησαν τον … μαραθωνοδρόμο Πρόεδρο μας να τρέχει ουσιαστικά άσκοπα σε πόλεις και χωριά και έκαναν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ κίνηση που τους χάρισε τη νίκη : μονόλογο σε Εθνικό δίκτυο.



Φρέσκος και άνετος, ξεκούραστος και χωρίς αντίλογο πέρασε αυτά που ήθελε, έστειλε μηνύματα, κατηγόρησε την “άθλια” Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά και μετά κάθισε με το επιτελείο του να βλέπει στα … αθλητικά το δρομέα Σαμαρά.



ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ.



Στον Σαμαρά ΑΝΙΚΑΝΟΙ που δεν γνωρίζουν τίποτα από πολιτικό σχεδιασμό και διαβάζουν βιβλία για να εφαρμόσουν πρακτικές και στον Παπανδρέου ΑΡΙΣΤΟΙ που γνωρίζουν ΠΡΑΚΤΙΚΑ το πολιτικό “παιχνίδι” απαιτώντας μόνο το μέγιστο αποτέλεσμα, τη Νίκη.



 

ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΕΞΩ ????

Read more...

  © Blogger template Noblarum by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP